Updating games causes the endless loading screen

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Ev1lbl0w, Jan 15, 2017.

  1. Ev1lbl0w
    OP

    Ev1lbl0w GBAtemp Regular

    Member
    236
    55
    Dec 19, 2014
    So, when I try to update either Terraria or ACNL (the only ones who need an update), I launch then and then it gets stuck on the 3DS loading screen (the one that appears in every app you launch). I have tried to repair the two games through the eShop, but it still doesn't work. Launching through FBI doesn't work either, although it works on HANS (because it doesn't load any updates).

    I have no idea what to do right now. My system is an Old 3DS 11.2.0-35 with SysNAND CFW (A9LH + Luma3DS).
     
  2. ManuelKoegler

    ManuelKoegler GBAtemp Fan

    Member
    333
    148
    Nov 5, 2015
    Netherlands
    Well you practically gave the answer to your own question. Delete the updates and see if it works. If it does, then after, redownload the updates from eshop and see if it stays that way.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. Ev1lbl0w
    OP

    Ev1lbl0w GBAtemp Regular

    Member
    236
    55
    Dec 19, 2014
    Forgot to add that xD Deleting the updates make the games work again. Redownloading still gives the same problem.
     
  4. ManuelKoegler

    ManuelKoegler GBAtemp Fan

    Member
    333
    148
    Nov 5, 2015
    Netherlands
    Hmm, that sure sounds weird. What patches do you have enabled on Luma? Does turning any of them on or off change anything?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Ev1lbl0w
    OP

    Ev1lbl0w GBAtemp Regular

    Member
    236
    55
    Dec 19, 2014
    I have the default patches of the A9LH Guide:
    • “Autoboot SysNAND”
    • “Use SysNAND FIRM if booting with R”
    • “Show NAND or user string in System Settings”
    ATM I'm testing my SD card for errors, so I can't boot those games or change the settings right now.

    On another note, every other game works normally. In fact, I recently downloaded Super Mario Maker and updated. It works normally.
     
  6. Ev1lbl0w
    OP

    Ev1lbl0w GBAtemp Regular

    Member
    236
    55
    Dec 19, 2014
    Hum. Looks like I had this option turned on:
    • “Enable loading external FIRMs and modules”
    Turning it off made those games work again. Thanks for asking me of the Luma configs!!
     
    Quantumcat and ManuelKoegler like this.
  7. ManuelKoegler

    ManuelKoegler GBAtemp Fan

    Member
    333
    148
    Nov 5, 2015
    Netherlands
    You're welcome man, I was AFK for a while, but glad it fixed the issue!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Ev1lbl0w likes this.