Tubehax problems?

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Incolbum, Aug 25, 2015.

  1. Incolbum
    OP

    Incolbum Advanced Member

    Newcomer
    82
    48
    Mar 4, 2015
    United States
    I've tried launching tubehax, and so far it won't work. My DNS is correct (107.211.140.065.) for both my secondary and primary DNS options. My SD Card is set up with the right files, straight from smealum's website, without any extra homebrew apps.
    My firmware is 9.4.0-21U and I've entered my firmware as 9.4.0 OLD.

    Whenever I try launching youtube now, I get crashed, and an error saying, "An error has occurred, forcing the software to close. The system will now restart. (Unsaved data may be lost.)"

    Any suggestions?
     
  2. XeR ッ

    XeR ッ Not sure if i still wanna be here.

    Member
    341
    139
    Aug 6, 2015
    France
    SECREEEEEEET
    You need to have only the primary DNS as 107.211.140.065 the secondary one needs to be all zeros.
     
    Buttsnake likes this.
  3. Incolbum
    OP

    Incolbum Advanced Member

    Newcomer
    82
    48
    Mar 4, 2015
    United States
    I've also tried that, but I still get the error.
     
  4. XeR ッ

    XeR ッ Not sure if i still wanna be here.

    Member
    341
    139
    Aug 6, 2015
    France
    SECREEEEEEET
    I think it's because of your firmware , not sure.
     
  5. adiktus

    adiktus GBAtemp Regular

    Member
    160
    23
    Apr 17, 2013
    United States
    Well, DNS redirect works since you can choose firmware version.

    A few points that come to mind:
    1. If you're using the starter kit, try downloading the newest boot.3dsx
    2. Clear youtube cache
    3. You're sure you selected the correct region firmware in youtube?
    4. Maybe.. just maybe.. your youtube app is outdated...
     
  6. XeR ッ

    XeR ッ Not sure if i still wanna be here.

    Member
    341
    139
    Aug 6, 2015
    France
    SECREEEEEEET
    No update is needed for Tubehax.
     
  7. adiktus

    adiktus GBAtemp Regular

    Member
    160
    23
    Apr 17, 2013
    United States
  8. Incolbum
    OP

    Incolbum Advanced Member

    Newcomer
    82
    48
    Mar 4, 2015
    United States
    1. Link to the new boot.3dsx?
    2. How?
    3. Yes.
    4. Possibly. I'll think about that last.
     
  9. adiktus

    adiktus GBAtemp Regular

    Member
    160
    23
    Apr 17, 2013
    United States
    Smea's tweet for new boot.3dsx: https://twitter.com/smealum/status/633838164042383361

    And it's actually cookies, not cache.. sorry >.< And after rereading smea's tweet, it's just for letting you rechoose your firmware version without time limit like the first time you run it, so maybe it's useless in your case.

    Once again, I'm not sure if youtube actually has an update =/ And you can't update it unless you're on latest firmware or you have gateway emunand.
     
  10. akira123

    akira123 GBAtemp Regular

    Member
    160
    31
    May 2, 2015
    I'm having the same problem, and I'm on 9.4.021E. I'm 95% sure I selected the right firmware. So this problem has got to be due to the firmware.
     
  11. Buttsnake

    Buttsnake "Mods please close this thread"

    Member
    207
    76
    Aug 23, 2015
    United States
    Inside your SD card
    This also had happened to me. I'm on 9.0.0u and I triple checked my DNS. It has worked for me before but now, it seems to no longer work

    Edit: Turns out that the http://smea.mtheall.com/ website is down. Apparently when this is back up, hebrew works again
     
  12. DiscostewSM

    DiscostewSM GBAtemp Guru

    Member
    5,036
    2,663
    Feb 10, 2009
    United States
    Sacramento, California
    Would that explain why when the method starts outputting some info, it could lock up about half way? For me using tubeHax, it's either that happening, or the whole error application error mentioned in this thread.
     
  13. arda

    arda Member

    Newcomer
    30
    3
    Jun 15, 2014
    United States
    I exactly have same problem with 9.4E. I tried 50+ times. Despite it's stupid, I also tried other options on fw selection page. entered second dns etc.

    Anyone at 9.4 succeed? or upgraded than tubehax worked?
     
  14. akira123

    akira123 GBAtemp Regular

    Member
    160
    31
    May 2, 2015
    I think there's a problem with the application. I've tried different boot.3dsx's, resetted the YouTube app a number of times. I think it's definitely a problem with the application.
     
    arda likes this.
  15. TR_mahmutpek

    TR_mahmutpek GBAtemp Advanced Fan

    Member
    637
    134
    Jul 28, 2015
    I have this problem but I solved. I always setting up DNS (only remove last 65 and replace) before I launch Youtube. Good luck...
     
  16. arda

    arda Member

    Newcomer
    30
    3
    Jun 15, 2014
    United States
    system update solved my problem.
     
    TR_mahmutpek likes this.