Trucha Bug Restorer problem!!!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by aria1810, Oct 29, 2009.

Oct 29, 2009

Trucha Bug Restorer problem!!! by aria1810 at 5:22 PM (10,456 Views / 0 Likes) 33 replies

  1. aria1810
    OP

    Newcomer aria1810 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    Switzerland
    Hi!
    I just had one question. I've been having some TBR problems with my friends wii. He has a 4.2 Wii also, BootMii as Boot2, HBC and that's about it. So I go to HBC and I load TBRMOD. I press B, then press 1 when it asks (following xzxero's guide). After I go to Downgrade IOS15, so I press A, it asked me if I want to get IOS from SD, I tell it to get it from the SD card and i also tried it from NUS(yeah I though mabe the IOS was the problem)-(I did this twice).
    it gives me this:

    ....
    Preparation complete press A to start step 1 . . . .
    Installing ticket
    Setting the revision to 0 . . .
    Error: ES_AddTitleStart returned -1035, mabe you need an updated Downgrader

    Error: Could not set revision to 0
    Downgrade failed
    Press any button to exit . . .


    That's the exact thing there, and yes this is by doing exactly step by step like xzxero says.

    Otherwise, I tried TBR 1.1 and try to choose IOS36 in the beggining, and it gives me something like:
    EXEPTION (DSI) _______(yeah that's another word that I don't remember)

    And then it gives me codes...

    So please If anyone knows anything please let me know!!!!!
     


  2. G0dLiKe

    Member G0dLiKe who needs a title ;)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    1,674
    Country:
    United States
    Try it with another SD card.
     
  3. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    sounds like your doing one of the following

    -u dont have the right wad files saved in the root of your sd card
    -or your using TBR 1.0 for firmwares 4.1 and under

    go to xzxero's guide, and re-download and updated version of his simplistic mod files, and try again. If that doesn't work, maybe the other was right, and it is your SD card.
     
  4. aria1810
    OP

    Newcomer aria1810 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    Switzerland
    Tried changing the SD card but still no joy...
    And I didn't bother going to xzxero's guide again cos I know I have 1.1 and TBRMOD, tried them both and no good.
     
  5. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    do u have the following wads saved in the root directory of your SD card (and r they named exactly the same as below?)

    IOS15-64-v257.wad, IOS15-64-v523.wad, IOS36-64-v3351.wad and IOS37-64-v3869.wad
     
  6. aria1810
    OP

    Newcomer aria1810 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    Switzerland
    Yeah I didn't have IOS37 but it didn't make a difference, allways the same problem.
     
  7. aria1810
    OP

    Newcomer aria1810 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    Switzerland
    I get re=-1035 error when trying to install IOS36. And IOS 249 freezes on Wad Manager 1.5...
    I'm getting auful alot of -1035 errors here, what am I doing wrong or what's wrong with my Wii?? Please help and reply asap!!!!
    (sorry for double post)
     
  8. Gino_Drago

    Newcomer Gino_Drago Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    This Wii smells as it had CIOSCORP before???.... why dont you try SIGNCHEK and provide us with the output of your IOSs and their levels.
     
  9. aria1810
    OP

    Newcomer aria1810 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    Switzerland
    Will do. get them on here tomorow.
     
  10. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    error -1035 means an IOS cannot be downgraded, which means your IOS15 version is maxed out, which means you've had cioscorp installed.
    my guide comes with TBR 1.1, not the MOD one
    any will do, but if it did, its an outdated package.

    anyways,
    1] use anytitledeleter using IOS36 to delete your IOS249 and 250.
    2] run the cIOS38 rev14 installer
    3] run the cisocorp uninstaller or installer if you still want cioscorp.
    4] follow the guide from step 4
     
  11. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    There's only one difference between TBR 1.1 and TBR mod, 1.1 was compiled with the new libogc, the mod with the old. The result is a code dump on loading certain IOS under certain additional conditions with TBR 1.1.

    If there's cioscorp, there's no need to use TBR, as every IOS has the trucha bug then. Also, do no recommend anybody to delete IOS36, it won't result in a brick. But most homebrew will stop working when you do. (and since you are somebody who writes guides, i hope you can explain that and how to solve that)
     
  12. aria1810
    OP

    Newcomer aria1810 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    Switzerland
    Will try.
    As for the SignCheck thing:

    IOS Number, Trucha bug, Flash Acces, Boot2 Acces, Usb2.0 IOS tree
    IOS202 (ver 4), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS70 (ver 6687), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS61 (ver 5405), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS57 (ver 5661), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS56 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS55 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS53 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS50 (ver 65535), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS50 (ver 65535), Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS37 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS36 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS35 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS35 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS35 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS31 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS28 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS22 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS21 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS20 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS17 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS15 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS14 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS13 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS12 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    IOS11 (ver 65535), Enabled, Disabled, Disabled, Disabled

    There's what Sign Check gave me. Hope it helps.
     
  13. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    your just gonna quote me?
     
  14. aria1810
    OP

    Newcomer aria1810 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    Switzerland
    Yeah Sorry that was a mistake... Sorry again.
     
  15. Gino_Drago

    Newcomer Gino_Drago Member

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Hi, those IOSes with 65535 level confirms that you had CIOSCORPP. And right now it is not totally well installed or uninstalled (depends on what do you want to do).

    As you have seen your IOS36 is already patched, you dont need to run TBR at this instance.

    So take your choice to keep it or remove it (CIOSCORP) and follow laest xzxero instructions to do so.

    As always take a backup first.

    Good luck
     
  16. aria1810
    OP

    Newcomer aria1810 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    Switzerland
    Thanks for every thing. I did keep cIOSCORP, because my friend wanted it. The only problem now is when we pop a dvd in, it doesnt load. It gives us the usual: The Disc could not be read thing. Anyone know what I have to do? Please Answer asap.

    Ah yes and the game is Rock Band: The Beatles PAL.
     
  17. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    because the wii cant play DVDs
     
  18. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    I would say, because he is on 4.2 without cioscorp cIOS70.
     
  19. G0dLiKe

    Member G0dLiKe who needs a title ;)

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    1,674
    Country:
    United States
    I´d recommend to install Hermes cIOS 222 and 223 too.
     
  20. aria1810
    OP

    Newcomer aria1810 Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    48
    Country:
    Switzerland
    I have installed cIOSCORP 3.5 . I checked with the files. and yes I have cIOS70-v6174-v3.5.
    Because the Wii is relatevly old.
    I don't think it's new enough to have the newer disc loader thing because it's about an year and a half old.

    G0dlike. Yep I did install Hermes this time. I followed xzxero's tut from no.4 as he told me to. And that to the dot. Don't want any problems anymore.
     

Share This Page