TheGHOST Tier Editing

Discussion in 'Wii - Hacking' started by GHBAimen, Oct 2, 2010.

Oct 2, 2010

TheGHOST Tier Editing by GHBAimen at 10:01 PM (2,326 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    Hello! I wonder how I can enter how many songs to be included in each career tier. But I do not know what to do. Or yes, I know how to but of in what way?

    Here is a picture of how the window looks like:

    [​IMG]

    My point is how should I write?

    Should I write like this:

    "5,5,5,5" (with the ")

    '5,5,5,5' (with the ')

    or

    5,5,5,5 (with nothing)

    So confused... [​IMG]

    /GHBAimen
     
  2. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    Nobody knows?
     
  3. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    dont bump your own threads. you only made this 1 hour before you bumped it. this isnt an irc chatroom.

    anyways, its been quite some time since i messed with it, but i believe there is no limit to the number of songs per tier. but they all must have 1 song ( i think ). and try it without using any quotes. you can feel free to play around with it. its not like you have to waste a DVD-r to see if it works.
     
  4. Fluganox

    Member Fluganox GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    118
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    You just put:

    TierSongsCount 0,0,0,0,0,0,0

    (obviously replacing the 0's with the number of choice, with enough 0's to cover the number of tiers you have, not including the Bonus songs).
     
  5. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    Thanks! [​IMG]

    /GHBAimen
     
  6. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    Ok, what now? Written down my choice and started up TheGHOST but it's the same list as in GHIII?

    [​IMG]

    As in the "Wild Pluckings Track Pack" I have changed it to so have I decided to there should be three songs, but it's five + non career tracks. What happens? [​IMG]

    Do you guys know which version of the game that works best for TheGHOST? The American version or the European version of GHIII? I'm using the European version of GHIII, stereo version.

    Because I have problems when I add the hacks to the game, for example to enter cheats easier.

    /GHBAimen
     
  7. Fluganox

    Member Fluganox GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    118
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Right, now that you have done that, it's showing all the current listings in each position for the ISO. Select them all (presuming you want to change them all) and then click "Next", you'll then have the joyous task of dragging and dropping each song, and then selecting the name etc. After all that, you finally process the ISO and you get your custom at the end of it. Burn it to a DVD-R and you're laughing.
     
  8. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    I did that. Or actually, I tried it on the Dolphin Emulator. Still the same list. And the tier names have even not been changed. [​IMG]
     
  9. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    Nobody knows?
     
  10. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
     
  11. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    Thanks to you, this's not a bump.

    Now I tested "ManualEditing" and got what I wanted in TheGHOST. I replaced the songs and worked fine. The last step was just to building the ISO again with TheGHOSTWiiIsoTool. But keep reading...

    First, in TheGHOSTWiiIsoTool, I took "Full Prep", changed settings, took to "ManualEditing" and pressed start. Waited and the program told me I could start using TheGHOST and I did. Used the "File System" as the plugin if you're wondering. Since I was finished, saved the whole project and went back to TheGHOSTWiiIsoTool and pressed OK to continue and building up the ISO. Tested both on Dolphin Emulator and Nintendo Wii but do not see any difference at all. The same tracks are left with the same name. But the music is gone with the notes remaining. What happens now?
     
  12. Fluganox

    Member Fluganox GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    118
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    What you've done is prepped the ISO, then customized it, then prepped it again.

    It should go:
    - GH3/GHA original ISO.
    - Prep ISO (wipe anything you want, if you run this, you should have the same game, but no music)
    - Manually edit in each song and replace old ones.
    - After editing in the last song, it should come up with a new set-list, then ask you to process the ISO, click "Yes", and sit back for about an hour or two.
    - Burn the new ISO and BOOM, custom GH.
     
  13. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    I've never prepped the ISO again after I customized it. I did just the steps that you're saying. Using "ManualEditing" because of getting it to work.
     
  14. Fluganox

    Member Fluganox GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    118
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    ^ You shouldn't do that basically. You use the WiiIsoTool to prep the ISO, after choosing all your options, you set it going, a big progress bar fills up at the bottom of the screen (usually takes about 15minutes), then close it, and you have your blank, prepped GH3/GHA ISO. You then run "TheGHOST.exe" and manually edit in all the songs and videos and tier names etc that you want, after the last song, you are shown all the changes that will be made, you click "Yes", then you sit back for an hour or two while it replaces all the original songs with the ones you have chosen. After that, you have your custom ISO. Burn/run that, and you're done.
     
  15. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    thats why its called the "prep tool". you rut the prep tool to create the blank slate. then you add all your custom songs. im pretty sure it tells you this in the instructional pdf, or even in that big "theghost" thread at scorehero.
     
  16. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    Yes, and scorehero is a very active site, right? [​IMG]
     
  17. Fluganox

    Member Fluganox GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    118
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    If you have "ManualEditing" set to "Yes" then the TheGHOSTWiiIsoTool pauses half way through processing the ISO and asks you to MANUALLY EDIT the system files, this is why it pauses, it allows you to remove certain videos, replace videos, move cut-scenes etc. You do not need this set to "Yes" to edit songs.
     
  18. GHBAimen
    OP

    Member GHBAimen GBAtemp Regular

    Joined:
    May 26, 2009
    Messages:
    177
    Country:
    Sweden
    But it has to work to.
     

Share This Page