1. pka4916

    OP pka4916 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    198
    Country:
    United States
    I was running the FTP program in Home brew when it crashed and got a Nintendo error.
    Now I can't for the life of me to boot the Switch at all.

    Any way to revive it?
    Even plugging in the charger doesn't bring anything up
     
  2. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    15,570
    Country:
    United States
    Do you have AutoRCM installed?
     
  3. iriez

    iriez GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Messages:
    547
    Country:
    United States
    Have you tried holding down power for 15 seconds, then powering it up? If so, what happens? What screen does it go to? Is it black (rcm) ? Or does it boot to a error?

    I've seen quite a lot of complaints about errors/corruption using FTP. There's something really bugged about it.
     
  4. pka4916

    OP pka4916 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    198
    Country:
    United States
    No AutoRCM.

    I tried the power for 15 seconds etc, and recovery mode, but no screens what so ever.. just blank.

    I did get it to work again.. but it seems like I don't need the Jig thing anymore either.. even though AutoRCM is not installed.

    How i fixed it was
    - Eject SD Card
    - Press Power then the big Boot.DAT message comes up.
    - Put SD Card back in
    - Press the power 2 times

    and it boots up in CFM.

    Thought you needed that JIG thing for every power cycle ? but it sure doesn't look like it.

    I do have a hard time getting the main screen for the Dongle to come up to select one of the 3 items. but seems like I need to press the + volume twice? (or it was just dumb luck)

    But yeah.. that exernal FTP program from the Shop does weird things. (it did timeout after 30 seconds for no reason, and thats when the crash happened when I pressed the home button).
    The internal FTP from the menu itself doesn't work for me.

    Needless to say I won't be using FTP anymore.
     
    Last edited by pka4916, Aug 25, 2018
  5. dsrules

    dsrules GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    7,005
    Country:
    you don't need jig only if you installed AutoRCM
     
  6. pka4916

    OP pka4916 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    198
    Country:
    United States
    oh, I thought if autoRCM was NOT installed that you needed the Jig everything. so when you have it enabled then you need the Jig.. I must have misunderstood that then.

    How do I boot properly in the main menu from the Dongle if I want to swith from CFW to OFW ?
     
  7. Draxzelex

    Draxzelex GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Aug 6, 2017
    Messages:
    15,570
    Country:
    United States
    Hold volume + when loading SX OS and choose the OFW option.
     
  8. pka4916

    OP pka4916 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 24, 2006
    Messages:
    198
    Country:
    United States
    Thanks.

    Guess I need the Jig thing again everytime when I boot up after the power was off. I didn't had to, and no CRM was installed.
    Wonder if that FTP program made a change to something
     
  9. midstor

    midstor GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 1, 2018
    Messages:
    299
    Country:
    United States
    Vol+
     
  10. c80

    c80 Banned
    Banned

    Joined:
    Jun 1, 2018
    Messages:
    270
    Country:
    Germany
    How would you install a Customer-Relationship-Management on the Switch and what does it do?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Switch,