super smash bro's dvd 9 problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by di4medollaz, Nov 25, 2008.

Nov 25, 2008
  1. di4medollaz
    OP

    Newcomer di4medollaz Member

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    Ok i have super smash brawl dvd 5 and the iso size is 4.5 gb but when i use backupcreator to patch it it comes back as 7 gb :-( so my question is 1/ why does the iso get bigger 2/ Will smash brawl dvd 5 work as a 1to1 burn without patching? Any help would be appreciated
     
  2. moosh01

    Member moosh01 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    306
    Country:
    United States
    1:1 works with gamma loader
     
  3. memphisraynz

    Newcomer memphisraynz Newbie

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    You have to burn SSBB to a DVD9 disc.
    As far as im aware its the only game so far that needs a DVD9 disc
     
  4. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    The DVD5 version burnt 1:1 will work on a single layer you just lose some of the videos. The reason it goes to full size when decrypted is it expands all the empty files to empty files of the original size no cpmpression of all those 0's
     
  5. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Why are you patching it? And the DVD5 version can be burned on SL.
     
  6. di4medollaz
    OP

    Newcomer di4medollaz Member

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    ok i burned the game as a 1to1 and as dvd 5 and i get past the begining menu then it asks me to make a save then at the next screen it says"the game disc could not be read please reffer to the wii manual" i tried it over and over and it does it in the same spot every time
     
  7. Cyan

    Global Moderator Cyan GBATemp's lurking knight

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    16,433
    Location:
    Engine room, learning
    Country:
    France
    You can't burn the 8Go to a DVD5 saying "burn only the first layer on DVD5"
    it will burn the first layer but miss all the data from second layer and then cannot run.

    if you want to burn on a DVD5, you have to modify the DVD9 iso to make it work on a DVD5 (replace many, many files), or find an already patched iso to burn on DVD5.
     
  8. di4medollaz
    OP

    Newcomer di4medollaz Member

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    I know that , the iso is already a modified dvd 5 version it is just going to the disc cannot read error once in the main menu of the game, but the game starts fine.
     
  9. zerof

    Member zerof GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Messages:
    602
    Country:
    United States
    Try it on different media.
     

Share This Page