Stuck and don't know what else to do.

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by byJCSnow, Mar 27, 2016.

  1. byJCSnow
    OP

    byJCSnow Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Mar 27, 2016
    Brazil
    Hi, i decided do try installing a cfw on my 3ds and it was going well until i managed to fuck it up.

    Was following this tutorial https://github.com/Plailect/Guide/wiki/Part-5-(arm9loaderhax-&-AuReiNAND)
    and managed to get to installing de cfw itself, downgraded and all fine, but somehow i managed to mess it.

    So i got to the
    Configuring AuReiNAND, but since i was doing fast like a moron i only checked the first option and did not see that i needed to put all 3, then i went to reboot do get do decrypt9 and got a error saying firmware90.bin didn't exist, and to press any button to shut it off.
    Unfortunately i don't know if it had/has anything with the fact that i didn't check the 3 options prior to this, then i tried to run the same steps again to correct and see if i could get the other 2 options but it only gives me black screen.
    I tried launching OTP to restore the sysnand and emunand to the step IV on the tutorial, but OTP also doesn't work now, tried from the homebrew and from the browser too and nothing.

    So i am stuck at this point, don't really have the knowledge since this is the first time i am doing this, does anyone have an idea what should i do, i feel the it must be something really simple but i don't know what.

    Appreciate.
     
  2. teegeeack

    teegeeack Advanced Member

    Newcomer
    52
    19
    Mar 18, 2016
    United States
    hold down the SELECT button while turning power on, to get to the aureiNAND configuration menu?
     
    byJCSnow likes this.
  3. byJCSnow
    OP

    byJCSnow Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Mar 27, 2016
    Brazil
    Thank YOU!

    You are either better than google, or i am incredibly stupid, that worked for the menu checks, but i still can't boot into decrypt9 with L+R it still gives me a black screen, so i think the problem had no relation to one another then.
     
  4. teegeeack

    teegeeack Advanced Member

    Newcomer
    52
    19
    Mar 18, 2016
    United States
    review these steps to make sure that the Decrypt9WIP payload is correctly named & placed:
    the result of those steps should be that the file which was originally called Decrypt9WIP.bin is now called
    /aurei/payloads/default.bin
    on the sd card.
     
    byJCSnow likes this.
  5. byJCSnow
    OP

    byJCSnow Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Mar 27, 2016
    Brazil
    Well, that was actually one the first things i checked.

    I got it to work know, i went and replace file by file to fix it since i didn't knew exactly what it was, so far its working and i am finishing the last steps.
    Thanks for the help, appreciate.
     
  6. teegeeack

    teegeeack Advanced Member

    Newcomer
    52
    19
    Mar 18, 2016
    United States
    fortunately these were only very small mistakes which were easy to fix. :lol:
     
    byJCSnow likes this.