Strange USB HDD Issue

Discussion in 'Wii - Hacking' started by djbboy, Dec 21, 2009.

Dec 21, 2009

Strange USB HDD Issue by djbboy at 12:25 PM (1,125 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. djbboy
    OP

    Newcomer djbboy Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Australia
    Hi guys, pretty much learnt everything i know from these forums but cant seem to see an issue like this. I recently did soft mod on wi and did all the steps and had everything working perfect. Now i have a 500GB HDD and started to save games onto it, and it worked 100% fine now issues. Until today.

    Today i run USB Loader X and go to show mates NSMB but the program resets and goes back to normal wii menu. It doesnt seem to be detecting the USB drive anymore. The usb light is on but program wont detect. I plug drive into pc and do a read on it, and sure enough all games are sitting there fine, no issue with that. Try doing it again on wii and it does same thing and resets.

    Anyone know whats going on ??




    DJBBOY
     
  2. djbboy
    OP

    Newcomer djbboy Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Australia
    My passport essential 500GB just incase any one asks. Worked fine for a few days, with no issues. Now nothing..




    DJBBOY
     
  3. Gobnoblin

    Member Gobnoblin GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    143
    Country:
    Cambodia
    make sure its plugged into the proper usb port on the wii.... also be sure its power is correct if it is externally powered.... you may need to have it plugged in before you turn on the wii or plug it in after its already on... sometimes they are temperamental like that... good luck I'm sure others are better at trouble shooting as i only just got mine up and running recently
     
  4. djbboy
    OP

    Newcomer djbboy Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Australia
    mmmm ok i worked it out. I recently trasnfered all my SD stuff over from a 2GB to a 8GB, and that seemed to not be happy. So im guessing copying data is not right to do for a new sd card when using USB Loader gx ??



    DJBBOY
     
  5. VashTS

    Member VashTS Beat it, son

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,658
    Location:
    Upstate NY
    Country:
    United States
    nope its not the copying, its the sd card. most homebrew doesn't like anything more than 2gb. i had the same issue, even if you manage to get into the program it won't show your covers and stuff from sd. i gave up and am now back with a 2gb
     
  6. djbboy
    OP

    Newcomer djbboy Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Australia
    all the VC games work, which is strange.


    DJBBOY
     
  7. hatredg0d

    Member hatredg0d GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    239
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    ya. but those are official wii things/features. homebrew apps are not.
     
  8. djbboy
    OP

    Newcomer djbboy Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Australia
    interesting stuff. So i guess making sure i keep a close eye on the blocks and such is the best thing to do with a 2gb card right ?



    DJBBOY
     
  9. EeZeEpEe

    Member EeZeEpEe GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Messages:
    532
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    It depends on your card. I have an 8GB Sandisk Ultra II and it works fine with Homebrew stuff.
     
  10. djbboy
    OP

    Newcomer djbboy Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    28
    Country:
    Australia
    mmmm interesting. Might have to test it a little more then
     

Share This Page