Hacking Strange RCM error

TornBlueGuy

Member
Newcomer
Joined
Jul 1, 2017
Messages
15
Trophies
0
Age
32
XP
53
Country
United States
RCM used to work fine, but I lost my jig and printed a new one. Now my switch boots into RCM (screen black, need to hold power button for 14 seconds to turn it off to boot again normally), but on my pc it's connected as Nintendo Switch instead of APX. Anyone know why this is happening?
 

TornBlueGuy

Member
Newcomer
Joined
Jul 1, 2017
Messages
15
Trophies
0
Age
32
XP
53
Country
United States
Its not in RCM. Instead of plugging your Switch into your computer after entering RCM, enter RCM while it is plugged into the computer.
That's what I've been doing, and it has to be in RCM mode, because of the black screen and the sound my computer makes when it boots. Yet it still says Nintendo switch.
 

TornBlueGuy

Member
Newcomer
Joined
Jul 1, 2017
Messages
15
Trophies
0
Age
32
XP
53
Country
United States
I fixed it. weird solution, once the screen goes black, hold the power button for 12 seconds, then hold power and vol up. That registered as APX and let me boot into reinx. Do I need to mark the thread as problem solved? I'm pretty new to this fourm.
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
15,934
Trophies
1
Age
27
Location
New York City
XP
10,979
Country
United States
I fixed it. weird solution, once the screen goes black, hold the power button for 12 seconds, then hold power and vol up. That registered as APX and let me boot into reinx. Do I need to mark the thread as problem solved? I'm pretty new to this fourm.
You can edit the first post indicating solved or something. You can't modify the thread title without altering a mod which you can do so by reporting the thread (ideally the OP).
 

macia10

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 13, 2012
Messages
124
Trophies
0
XP
762
Country
Poland
I have something simmilar. It's kind of strange but for me if I'm i ofw and turn off the console by holding power for some time and than choosing option to shut down all is great I press vol + and power and it goes to RCM fine either from PC or dongle everything works great. But when I'm in cfw (for now seems almost any as I've tested rei and raj) when I do the same pres power to turn off and then vol + and power to go to rcm console stays on black screen and dongle does not work and when connecting to pc it detects switch after fev seconds but screen is still black without backlight. I need to hold power for longer period and then I can enter RCM normal way and can boot to any cfw. Don't know what could cause this but it was fine probably about 2 months ago. I think I can change volume in this strange mode as when I finally boot to os OFW or CFW volume is on max probably because I was holding vol+ and power when trying to go to RCM.
 
Last edited by macia10,

YeetedOn

Active Member
Newcomer
Joined
Aug 31, 2018
Messages
32
Trophies
0
Age
30
XP
113
Country
United Kingdom
For some reason having the same exact issue. It really suddenly happened while I was transfering some files on SD card. My PC didn't register my switch as an APX, what I did was I held the power button for roughly about 15 sec and it was recognized in RCM.
Idk if this is related to this problem, but ReiNX on the first boot doesn't launch after sending the payload - screen just stays black. I have to press power button again which my switch gets on RCM and THEN when I launch the payload for the second time it works.
 

MachRc

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 30, 2017
Messages
161
Trophies
1
Age
40
XP
1,093
Country
United States
For some reason having the same exact issue. It really suddenly happened while I was transfering some files on SD card. My PC didn't register my switch as an APX, what I did was I held the power button for roughly about 15 sec and it was recognized in RCM.
Idk if this is related to this problem, but ReiNX on the first boot doesn't launch after sending the payload - screen just stays black. I have to press power button again which my switch gets on RCM and THEN when I launch the payload for the second time it works.


same here.

my SX pro dongle went dead,


so i started using the phone and otc adpater, but it stopped working.'


I then used the PC, but even after I hold down power and shut off. And try to restart in RCM with power and volume up it stays black.


I too hold hold power for a few seconds and hit power and volume up and then the payload gets injected while its a connected to pc.

If I mess with it like turn on and turn completely off and play with power, I eventually get into rcm Ive gotten used to doing this



Only changes are i got some new controllers for it, a pro controller and new set of switch joy cons..

my theory so far is maybe I have a bad jig....hmmm or there was some silent update via controllers???
 
Last edited by MachRc,

Site & Scene News

General chit-chat
Help Users
  • Flame @ Flame:
    @Psionic Roshambo what you been up to as of late?
  • Flame @ Flame:
    any new Chinese cheap stuff?
  • Veho @ Veho:
    Chinese stuff isn't cheap any more.
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Well a new phone battery case thing I love it.
  • Flame @ Flame:
    which phone do you own now?
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    And yeah Veho is right with COVID destroying China everything is messed up
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Galaxy Note 9 right now.
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Well and Redmi Note 9 and 10 too
  • B-Blue @ B-Blue:
    nice vag
  • James_ @ James_:
    @ mods someone posted nsfw in general
  • DinohScene @ DinohScene:
    picture above?
  • B-Blue @ B-Blue:
    8===D
  • MORSHU8KRTXON @ MORSHU8KRTXON:
    The picture is incomprehensible
  • DinohScene @ DinohScene:
    idek what I'm looking at but if it's actually NSFW, please say so
  • DarthMotzkus tempBOT:
    DarthMotzkus has left the room.
  • linuxares @ linuxares:
    not sure what i'm looking at
  • Veho @ Veho:
    It's from Neural Blender, it generates random images: https://neuralblender.com/
  • Veho @ Veho:
    Remember that deep dream AI thing? This is similar.
  • DinohScene @ DinohScene:
    figured that much haha
  • kenenthk @ kenenthk:
    @Veho, I've been having dreams that feel so realistic lately probably over
    new drugs though most are nightmareish
  • Veho @ Veho:
    Don't do drugs :teach:
  • kenenthk @ kenenthk:
    Big pharma says it's okay
  • Flame @ Flame:
    Drugs are Bad, Mkay?
  • kenenthk @ kenenthk:
    Cheaper then street prices and can fuck you up quicker then a McJizzle
    kenenthk @ kenenthk: Cheaper then street prices and can fuck you up quicker then a McJizzle