Strange Issue after install Adrenaline

Discussion in 'PS Vita - Hacking & Homebrew' started by MUDD_BR, Apr 20, 2017.

  1. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    So, after install Adrenaline (v3.1, on an fat vita, fw 3.60) my system settings won´t open anymore... I need to reboot, so deactivate henkaku to access it again, any hints?
     
  2. Kerbangman

    Kerbangman GBAtemp Fan

    Member
    360
    58
    Sep 19, 2016
    Which one Vita or Adrenaline?
     
    MUDD_BR likes this.
  3. SKGleba

    SKGleba O ja pierdole!

    Member
    229
    93
    Nov 11, 2016
    Poland
    Warsaw
    Run henkaku with R
     
    MUDD_BR likes this.
  4. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    Vita settings. Adrenaline´s working like a charm.

    Sorry but how do I run it this way? Can you describe me more please?
     
  5. SKGleba

    SKGleba O ja pierdole!

    Member
    229
    93
    Nov 11, 2016
    Poland
    Warsaw
    Reboot ,Go to go.henkaku.xyz-->run it holding R1
    Or. Rebuild DB (via recovery menu) and install adrenaline via adrenaline easyinstaller
     
    Last edited by SKGleba, Apr 20, 2017
    MUDD_BR likes this.
  6. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    Ah, thanks, gonna try this!
     
  7. Tom Bombadildo

    Tom Bombadildo Honk!

    pip Contributor
    GBAtemp Patron
    Tom Bombadildo is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    10,378
    10,208
    Jul 11, 2009
    United States
    I forgot
    Ok, before you do that, you should know that holding R while installing Henkaku completely resets the tai config file. So any changes you made, like setting up Adrenaline, will be lost and have to be remade again. Only do this if you can't access VitaShell to edit the tai config file, as that is likely the culprit causing it to fail.

    Did you setup Adrenaline manually or did you use the easy installer?
     
    MUDD_BR likes this.
  8. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    Hmmm, I didn´t make it yet, as I can´t in the moment, thanks for the answer!
    I install adrenaline via easy installer. And I have access to VitaShell and Molecular Shell, only Vita settings stuck in green screen and won´t open.
    So I can just edit the tai config to fix this? Can you help me on this?
    Thank you!!
     
  9. Tom Bombadildo

    Tom Bombadildo Honk!

    pip Contributor
    GBAtemp Patron
    Tom Bombadildo is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    10,378
    10,208
    Jul 11, 2009
    United States
    I forgot
    Can you test any other official Vita apps, like the camera or the friends thing or trophies? If those also don't open, then it may be a plugin issue being setup improperly.

    If it is a plugin issue, it's likely something related to where the plugin is setup to run. If you recently used *ALL, that can cause official apps to crash when being opened.
     
    MUDD_BR likes this.
  10. Kerbangman

    Kerbangman GBAtemp Fan

    Member
    360
    58
    Sep 19, 2016
    Rebuilding the Database is probably the way to go as SKGleba mentioned.

    I have had Vitashell corrupt the database a couple of times when disconnecting from PC.

    shutdown the vita
    then press and hold down power button +right shoulder button + PSVITA blue button.
    You should start with provision to rebuild database.
     
    MUDD_BR likes this.
  11. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    Okay, I test then and all other apps are working, only vita system settings don´t open - it remains on the green screen but won´t freeze or else.

    Did you mean, when closing vitashell, with the circle button and it corrup the base?
     
  12. Tom Bombadildo

    Tom Bombadildo Honk!

    pip Contributor
    GBAtemp Patron
    Tom Bombadildo is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    10,378
    10,208
    Jul 11, 2009
    United States
    I forgot
    Ok, then rebuild the database.

    Just turn the Vita off, press and hold R and the power button when turning it on and it'll boot into a menu. Choose rebuild database.
     
    MUDD_BR likes this.
  13. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    Ok, thanks, will return right now!

    It´ll take a few minutes to rebuid, hope nothing goes wrong...

    Update:
    WON´T WORK :wacko:

    I did the rebuild database and just after install henkaku the settings don´t open. And now?
     
    Last edited by MUDD_BR, Apr 20, 2017
  14. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    WON´T WORK... Same thing, only vita official settings won´t open, all the rest it´s ok.
     
  15. Tom Bombadildo

    Tom Bombadildo Honk!

    pip Contributor
    GBAtemp Patron
    Tom Bombadildo is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    10,378
    10,208
    Jul 11, 2009
    United States
    I forgot
    If it only happens after Henkaku installs, it's likely a plugin issue like I initially thought.

    Can you copy-paste the tat config file here please?
     
    MUDD_BR likes this.
  16. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    Yes, sir:

    # You must reboot for changes to take place.
    *KERNEL
    ux0:adrenaline/adrenaline.skprx
    ux0:Pspemu/adrenaline/adrenaline.skprx
    # henkaku.skprx is hard-coded to load and is not listed here
    *main
    # main is a special titleid for SceShell
    ux0:app/MLCL00001/henkaku.suprx
    *NPXS10015
    # this is for modifying the version string
    ux0:app/MLCL00001/henkaku.suprx
    vs0:sys/external/libpgf.suprx
    ux0:Pspemu/adrenaline/adrenaline.suprx
    *NPEZ00104
    ux0:adrenaline/adrenaline.suprx
     
  17. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    Ah, just to clarify, this issue starts after I installed the 3.1 version of Adrenaline (before that I haven´t any problem), just updated to v4 but error persists.
     
  18. Tom Bombadildo

    Tom Bombadildo Honk!

    pip Contributor
    GBAtemp Patron
    Tom Bombadildo is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    10,378
    10,208
    Jul 11, 2009
    United States
    I forgot
    I see the problem already :P.

    Under *NPSX10015, delete the line "ux0:pspemu/adrenaline/adrenaline.suprx"

    That will fix your issue. Either you or, for some completely unknown reason, the easy installer linked Adrenaline under the Vita's Settings titleID. No idea why, but that's the issue.

    And then after that, go ahead and delete all the lines that use ux0:pspemu, as that is no longer the path Adrenaline uses anymore so they're unnecessary.
     
    MUDD_BR likes this.
  19. MUDD_BR
    OP

    MUDD_BR GBAtemp Regular

    Member
    157
    36
    Nov 17, 2008
    Brazil
    Restarting right now, and...............

    It works! Thank you so much, Tom, you´re the man!

    It was imperative for me to access settings as when I´m not the one who´s on Vita and I let it on airplane mode, to avoid my children to update it.

    P.S.: I´m pretty sure the easy installer linked with that snooker game, as it only was showing that and my original Castlevania SotN as links, so I have no idea how it finish that way, haha

    Hugs!
     
    Last edited by MUDD_BR, Apr 20, 2017