Strange BootMii issues

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Kosaic, Jul 6, 2009.

Jul 6, 2009

Strange BootMii issues by Kosaic at 12:03 AM (1,664 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Kosaic
    OP

    Member Kosaic GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    460
    Country:
    Canada
    I have the following installed on this Wii.

    Few Details .......
    Wii - originally on 3.3U
    first - Twighlight Hack (the old fashioned way)
    next - IOS16-64-v257-prod.wad
    next - cIOS36_rev8
    next - Backup Launcher & Opera Browser (wad's)
    next - cMIOS_rev3
    next - IOS60-64-NUS-v6174 [Patched][FreeTheBug].wad
    next - cIOS36_rev9
    next - Waninkoko's Firmware 4.0 Update
    next - IOS61-64-NUS-v4890.wad & RVL-Shopping-NUS-v16.wad
    next - IOS60/61 Installer/Patcher (no, yes, yes, no)
    next - cIOS36_rev13a
    next - Pre-Loader 0.29
    next - BootMii as boot2

    Now, when I boot the Wii, I just get a black screen (with bootmii set to "5" seconds) It just hangs on the black screen
    I can get to pre-loader no problem, and boot my Wii that way (via "reset" button)
    If I set the bootmii config to "0" , and "sysmenu" , it boots the Wii no problem ...

    Everything on the Wii works perfectly, and not one error during ANY of the above installs.

    What did I jig up ? Why does BootMii hang on a black screen ... ?

    Thanks !
     
  2. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    Did you set the video mode in the config.ini to what it should be for your TV? If it's not that it's probably an sd card issue.
     
  3. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,358
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    try booting without the SD card in, see if that load you up after a few seconds.

    and... why did you bother installing cIOS_rev8, then cIOS_rev10, then cIOS_rev13 or whichever order you did it in lol

    you shoul dhave just installed the highest rev first and saved the time.
     
  4. Kosaic
    OP

    Member Kosaic GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    460
    Country:
    Canada
    I'll give this a try ...

    I always install the cIOS this way, as I've had good luck and never had a brick ... Call me old fashioned [​IMG] I'm sure however you are correct, and I can just use the latest one, and install it first.
     
  5. Kosaic
    OP

    Member Kosaic GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    460
    Country:
    Canada
    Ok, with SD card completely out, it boots right into the System Menu (in a couple of seconds)

    Not sure what this proves, but what is next ?

    Still get black screen with bootmii set to anything other than 0 seconds in the bootmii.ini file.

    btw, the SD cards seems to work fine, and all programs work with it ... even bootmii mounted it just fine, and wrote the necessary files to it (so not convinced it is an SD issue)
     
  6. degel

    Newcomer degel Newbie

    Joined:
    May 17, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    SD card is not compatible, try another [​IMG]
     
  7. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,358
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    agreed, dont know exactly if the SD isnt compatible, but you'll get a better idea if another SD card works with it, just use one thats lying around if you have one spare [​IMG]
     
  8. Kosaic
    OP

    Member Kosaic GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    460
    Country:
    Canada
    Off to try another SD now ... stay tuned
     
  9. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,358
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    oh i will, dont worry [​IMG]
     
  10. Kosaic
    OP

    Member Kosaic GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    460
    Country:
    Canada
  11. Kosaic
    OP

    Member Kosaic GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    460
    Country:
    Canada
    Well, WTF do ya know ...

    Fat doesnt work, but Fat32 works fine ... go figure [​IMG] (1GB card)

    Thanks for the tips all.

    NAND backing up now.
     
  12. mikeyt1998

    Member mikeyt1998 YouTube Glitcher

    Joined:
    Aug 11, 2007
    Messages:
    1,358
    Location:
    Dalton-in-furness, north west
    Country:
    United Kingdom
    no worries guy, have fun with your dumps XD

    crude i know, couldnt help it lol

    and my TV just rick roll'd me via Advert lol
     

Share This Page