Startpatch made my games stop working

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by xbonjourx, Jan 8, 2010.

Jan 8, 2010
  1. xbonjourx
    OP

    Newcomer xbonjourx Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    Hello I'd appreciate if you help me out here.I installed all the startpatch patches and the next thing I see is the games stopped working,even my original discs stopped working.
    Thanks in advance.
     
  2. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    are you sure you used the startpatch for your system menu version? if startpatch is your problem you could always disable the hacks you applied with it. if disabling it did not fix the issue, well i guess you have to reinstall you system menu overwriting it.
     
  3. xbonjourx
    OP

    Newcomer xbonjourx Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    I have 4.1 system menu and I used startpatch 4.1 I installed all the patches when I noticed the problem I disabled them all but still no use some guy suggested for me to use NUSD program but I don't know how to use it D:
     
  4. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    he might had suggested you to use NUS Downloader to download system menu 4.1. you use that program to pack a wad for system menu 4.1. after doing so, you could install it using wad manager 1.5.
     
  5. xbonjourx
    OP

    Newcomer xbonjourx Newbie

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    But I don't know how to use it ): but I do know how to install WADS though o.o
     
  6. rockmanmegaman

    Newcomer rockmanmegaman Advanced Member

    Joined:
    Sep 17, 2007
    Messages:
    51
    Location:
    Australia
    Country:
    China
    I remember having the same problem as you, however, instead of Startpatch it's Preloader (which is worse, because back then "Nandclean" was created yet). All I did is unistall Preloader (in ur case Startpatch) and go and soft mod your wii again.

    Here's a link to a page in this site that teaches you how.
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=175743
     
  7. Caio Icy

    Newcomer Caio Icy Newbie

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    Yeah, that happened to me too, though it wasn't EVERY game but almost all of them.

    I just use NeoGamma to load the ones I can't load through the Disc Channel. Seriously, try it.
     
  8. vegemikee

    Member vegemikee GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    356
    Country:
    Australia
    what hacks do you have applied?
    for me, region free disc channel and all hacks relating to disc channel dont work at all. that could be your problem. if you listed the hacks you applied, it would be a lot more helpful
     
  9. 9th_Sage

    Member 9th_Sage GBAtemp Maniac

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    1,481
    Country:
    United States
    Get the most current version, region free Wii games and Gamecube should work now.
     
  10. bassmig

    Newcomer bassmig Newbie

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    relatively new to Wii modding. How do you temporarilly disable startPatch? I have 1 game that I want updates to run and then I'd like to turn it back on. Can this be done easily?

    Wii Menu 4.2 softmodded
     
  11. bassmig

    Newcomer bassmig Newbie

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    I guess RTFM would work...B button to disable any patches that were applied.
     

Share This Page