SSBB Specific "An error has occured. please eject.."

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Heathh, Aug 9, 2009.

  1. Heathh
    OP

    Newcomer Heathh Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    The same error that a lot of people are getting, "An error has occurred. Press eject button and remove the disc..." etc. I've searched and searched and i've found people guessing suggestions but no rock hard evidence on whats going on and how to fix this.

    I've tried two completely different ISO's now, downloaded not ripped. One i know for sure is trusted and works. the other just from another location.

    Every other game (so far) that i've tried works. Twilight Princess, Super Mario Galaxy, Wii Sports, Need for Speed Carbon.. Super Smash Bros Brawl works to an extent, but not how i'd like it to. (which i've also seen some things leading to this) Classic mode seems to work, until i beat it and right after the credits i get this error, but when i go to subspace emissary, i beat the first match and as i win, it gives me the error.. just pretty frustrating.

    any help would be appreciated.

    System Version 4.1U
    Using an external hard drive
    USB Loader GX

    most solutions say clean the disc or burn it again, but i'm not dealing with a disc i'm dealing with an iso i've downloaded that i know works on other people's systems.
     


  2. BenieUK

    Member BenieUK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    126
    Country:
    United Kingdom
    Sounds like you are running cIOS rev 14 ? its a known bug, i use cIOS rev 10 myself.
     
  3. Heathh
    OP

    Newcomer Heathh Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Okay well. i installed rev10, and... now it doesn't recognize my hard drive lol. Any other suggestions? or am i just not gonna be able to play SSBB till something else comes out
     
  4. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    Does rev13(a) work with your hard drive?
     
  5. Heathh
    OP

    Newcomer Heathh Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Nope. 13a does not work with my hard drive, and since 13b was just an error002 update i'm assuming that won't work either.. so rev14 is when it made my hard drive compatible i guess
     
  6. 0M39A

    Member 0M39A GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    374
    Country:
    Australia
    slightly on topic, does ssbb work with hermes cios?

    dont have it installed on my wii and im not home atm to try it out.

    if so, why not just use that?
     
  7. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    It does work, just fine in fact...and I *do* use that [​IMG]
     
  8. Heathh
    OP

    Newcomer Heathh Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    So would it be a good idea to replace my waninkoko's cIOS with hermes? i've only read a few threads on it but the ones i'm seeing so far say waninkoko's is better and the other has problems.
     
  9. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    I think you have that in reverse [​IMG]

    Anyway, you don't have to "replace". You can safely have both installed, as Waninkoko's uses IOS249, and Hermes uses IOS222 (and/or 223 if you want)
     
  10. ginaldi

    Newcomer ginaldi Member

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    South Africa
    Had the same issue on System Menu 3.2E waninkoko's cIOS rev14 & latest USB Loader GX.
    Fixed it by doing the following:
    Installed Hermes cIOS by following these instructions & changed the game settings in USB Loader GX for SSBB to use IOS222 & block IOS reload.
    So IOS249 is still wanin's cIOS38 rev14 for the other games, but SSBB uses hermes cIOS36 on IOS 222.
    Hope that helps ...
     
  11. brand0dotcom

    Newcomer brand0dotcom Advanced Member

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    54
    Country:
    United States
    usb loader cfg -> IOS 222 mload -> should work without a problem...
     
  12. Heathh
    OP

    Newcomer Heathh Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Okay so i installed Hermes cIOS by following those instructions. then i go to boot usb loader gx and i get a black screen for about 3-5 minutes then it goes to the white screen for about a minute then says no usb device found.

    so then i installed cios rev14 again to see if that'd help, and.. it didn't. same thing. So can i just uninstall hermes and hope it works like it did before (without ssbb working)?
     
  13. p2dewit

    Newcomer p2dewit Member

    Joined:
    Mar 8, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    Netherlands
    I have cios rev14 (for all my games but SSBB) and Hermes 222/223 for SSBB. Works great !
     
  14. lithium210

    Member lithium210 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    414
    Country:
    United States
    if usbloader isnt an option can you load hermes 222/223 with neogamma or gecko os (disc only, no usb hdd)?
     
  15. Heathh
    OP

    Newcomer Heathh Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States

    well then, i must be doing something wrong. I had cIOS rev 14 installed, then i installed Hermes 222/223, i didnt even get to the settings of usb loader gx to where i could change the boot cios [​IMG]
     
  16. Heathh
    OP

    Newcomer Heathh Newbie

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    sorry for the bump but i'm kinda just sitting not knowing what to do. i'm hoping someone reads this that had a similar problem and fixed it.

    Also i have a hdd not backups so thats how i want it to work.

    and is it safe to uninstall hermes 222/223 without anything messing up? maybe that'll get me back to step 1
     
  17. lithium210

    Member lithium210 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    414
    Country:
    United States
    If i play the game with 249 (rev14), the game will crash with the "error has occurred" under usbloader gx. If i try 222 (37 & 36 merged or 36 default), itll load and works fine but when i exit the game the loader gets stuck at a black screen and wont go back to the wii menu.
     
  18. zektor

    Member zektor GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,325
    Country:
    United States

    Same thing happened to me until I formatted the Wii and started fresh. Don't ask me why.
     
  19. davidsl_128

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    I tried using IOS222 (36 merged with 38), and Brawl won't even load! I just select it in USBLoaderGX and then the screen goes pitch black. It works if I use IOS249, but then I can't play SSE or Classic. Should I try other options for IOS 222, like installing IOS36 without merging? Or is the only option to install an older cIOS?
     
  20. davidsl_128

    Member davidsl_128 GBAtemp Brightsider

    Joined:
    Aug 19, 2008
    Messages:
    629
    Country:
    Colombia
    Haaaalp mii pleaze
     

Share This Page