Snes emulator help?

Discussion in 'Acekard' started by ImNotSkilled, Aug 12, 2012.

Aug 12, 2012

Snes emulator help? by ImNotSkilled at 11:16 PM (1,493 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    I can't find a working Snes emulator for my Acekard 2i for Ds Lite.
     
  2. Tom Bombadildo

    Contributor Tom Bombadildo Honk!

    pip
    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    8,820
    Location:
    I forgot
    Country:
    United States
    Because SNES emulation hardly works on the DS. Get a DSTwo if you want SNES emulation on a DS or just buy a PSP.
     
  3. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    these are your only choices:

    snesDS 0.6a
    SNEmulDS 0.6 wip2
    SnezziDS 0.25

    none of them are going to give you a perfect experience. snemulds is probably the best choice but be prepared for non-supported roms and spending time toying with the graphic layering options.

    if you happen to own an ez flash 3in1 or another slot-2 flash kit for your ds lite, then you can try some of the gba solutions as well.

    these topics should help you further research that:
    Slot-2 EMU listing
    http://www.pocketheaven.com/ph/boards/viewtopic.php?t=3366
    http://www.pocketheaven.com/ph/wiki/index.php?title=Snezzi_dat

    -another world
     
    1 person likes this.
  4. ImNotSkilled
    This message by ImNotSkilled has been removed from public view by a moderator, Dec 9, 2016.
    Aug 13, 2012
  5. Tom Bombadildo
    This message by Tom Bombadildo has been removed from public view by a moderator, Dec 9, 2016.
    Aug 13, 2012
  6. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    extracted all of them to my sd card.
     
  7. chavosaur

    Reporter chavosaur Austin Trujillo

    pip
    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    4,666
    Location:
    Huntersville, NC
    Country:
    United States
    Zipped files don't work on a snes emulator, make sure they are unzipped.
    I recomend using snemulds it works really well.
    If your trying to play super Mario kart and certain other games, they won't work at all.
    Look up a snemulds compatability list to find out what games you can play.

    EDIT: I use my snemulds on my acekard 2i so I know from experience.
     
  8. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    I'm trying to run Super Mario all stars, and Lttp, which are both compatible and unzipped into my rom folder for my Snes roms.



    No roms are appearing at all.
     
  9. chavosaur

    Reporter chavosaur Austin Trujillo

    pip
    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    4,666
    Location:
    Huntersville, NC
    Country:
    United States
    Alrighty let's see. Do you have the roms in a folder at all, or on the root of your SD
     
  10. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    if you are using snemulds then the roms must be in a folder named "SNES". that folder must be in the root directory. also in the root direction should be the "snemul.cfg" file.

    -another world
     
    1 person likes this.
  11. ImNotSkilled
    OP

    Member ImNotSkilled The Pokéman

    Joined:
    Jun 16, 2012
    Messages:
    345
    Location:
    Behind you
    Country:
    United States
    What exactly do you mean by root directory?

    On the root of the sd card, I have a folder named Snes Emulator, within that folder, I have 000SNSmuIDS.nds, the readme, and snesmul which is the .CFG

    Do i place the .CFG in the folder with my roms?

    --------------------------------------------------------------------------
    Got it to work! I put the .CFG into the rom folder named SNES, then the roms appeared when I started the emulator. Thanks everyone.
     
  12. chavosaur

    Reporter chavosaur Austin Trujillo

    pip
    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    4,666
    Location:
    Huntersville, NC
    Country:
    United States
    Root directory is dragging and dropping onto the sd card without placing anything in its own folder.
    But for that emulator, I am unsure what emulator you are using...
     

Share This Page