Hacking Sky3ds+ problem

Zynthh

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 3, 2016
Messages
6
Trophies
0
Age
34
XP
41
Country
So today I got a new sky3ds+ and immediately added Pokemon OR. Which ran great. But I added mal: paper jam (From 2 different sites both the Europe version) and it just doesn't show up' :/
After googling it multiple times I still haven't found a fix... Can anyone help me?!?

Edit: When I had Omega ruby and paper jam bros I would attempt to cycle through my games but only OR would show up
 
Last edited by Zynthh,

Joshwraith

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 4, 2009
Messages
319
Trophies
1
XP
271
Country
Mexico
Are you sure you have the sky3ds+ (orange buttons) it sounds like you are using the sky3ds blue button, Pokemon OR works on blue button but Mario and Luigi:Paper jam is a game with AP so it doesn't work on the olds sky3ds (red and blue), that's why I ask if you are sure about which card you have there.

If you have the sky3ds+ orange buttons did you try to update the firmware of the card ?
 

NintenDavid

Well-Known Member
Member
Joined
May 25, 2016
Messages
450
Trophies
0
Age
24
Location
Soobway
XP
238
Country
United States
Are you sure you have the sky3ds+ (orange buttons) it sounds like you are using the sky3ds blue button, Pokemon OR works on blue button but Mario and Luigi:Paper jam is a game with AP so it doesn't work on the olds sky3ds (red and blue), that's why I ask if you are sure about which card you have there.

If you have the sky3ds+ orange buttons did you try to update the firmware of the card ?
Actually, the 2-18-16 template supports the european version of mal paper jam bros.
 

Zynthh

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 3, 2016
Messages
6
Trophies
0
Age
34
XP
41
Country
Are you sure you have the sky3ds+ (orange buttons) it sounds like you are using the sky3ds blue button, Pokemon OR works on blue button but Mario and Luigi:Paper jam is a game with AP so it doesn't work on the olds sky3ds (red and blue), that's why I ask if you are sure about which card you have there.

If you have the sky3ds+ orange buttons did you try to update the firmware of the card ?

I have 100% got the plus and when it arrived it was already updated
 

el_gonz87

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 24, 2016
Messages
1,559
Trophies
0
Age
37
XP
868
Country
United States
Sometimes when I add new roms it seems the Sky3DS card needs a settings reset to update the games list.

Here is what I do to fix this:
1) Copy the settings.txt, .CFG and .SAV files to your computer as backups (so that you don't lose the OR save)
2) Delete the files from the SD card so you only have the .3DS files present
3) Re-insert SD to SKY3DS+ and put in 3DS
4) Boot up and both games should show up
5) Now copy the settings.txt and CFG/SAV file for the OR game and you should be back in business

WARNING: If you intend to use either game online make sure you use a private header or you will be banned!
 

Zynthh

Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 3, 2016
Messages
6
Trophies
0
Age
34
XP
41
Country
Sometimes when I add new roms it seems the Sky3DS card needs a settings reset to update the games list.

Here is what I do to fix this:
1) Copy the settings.txt, .CFG and .SAV files to your computer as backups (so that you don't lose the OR save)
2) Delete the files from the SD card so you only have the .3DS files present
3) Re-insert SD to SKY3DS+ and put in 3DS
4) Boot up and both games should show up
5) Now copy the settings.txt and CFG/SAV file for the OR game and you should be back in business

WARNING: If you intend to use either game online make sure you use a private header or you will be banned!
Thanks everyone for the help I managed to get it working Today I got a 64gb sd card and the problem must have been the formatting :P
Anyone got any clue why shovel knight turned to a .bad file?
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    MysticStarlight @ MysticStarlight: 'Cause I wonder where you are