should i get YSMenu for my r4?

Discussion in 'R4 DS' started by xshinox, Dec 20, 2008.

Dec 20, 2008

should i get YSMenu for my r4? by xshinox at 12:55 AM (1,354 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. xshinox
    OP

    Member xshinox GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    965
    Country:
    United States
    its supposedly better than the latest 1.18 right? it also fixes the cheat bug where it doesnt show all the codes for all the games? because thats what im having right now and i just dont really understand how to get this ysmenu onto my r4. i checked that one topic but it kinda seems confusing plus im not sure if it will get you the ysmenu or some other thing as the end result.

    if you have aim/msn, please help me.
     
  2. gokuguy

    Member gokuguy GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    403
    Country:
    United States
  3. xshinox
    OP

    Member xshinox GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    965
    Country:
    United States
    so i just got it on my r4 and it works like the r4. problem is, it sometimes delete my old save files. why is that? when i start a game, it says patching step 1, 2, so on. whats that?
     
  4. ComplicatioN

    Member ComplicatioN Broken Barriers

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    Thousand Sunny
    Country:
    Australia
    that patching thing is its applying the cheats or something but why does it delete your save?
    try backing it up
    -I have R4 1.18 Chinese - English YSMENU loaded manually of an nds file works fine
     
  5. xshinox
    OP

    Member xshinox GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    965
    Country:
    United States
    yeah i did back it up. i always back up my saves before doing some new thing like using a homebrew, putting new games, etc.
    im just lucky i didnt lose anything important
     
  6. skyman747

    Member skyman747 GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Messages:
    399
    Country:
    United States
    The "Patching Step 1" is just loading the game.

    As for deleting saves, I don't know what is up with that. Never had that problem.
     
  7. xshinox
    OP

    Member xshinox GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    965
    Country:
    United States
    only some games get their saves deleted like phantasy star zero, dragon ball origins. dunno what else as those two are the only games that i tried so far and got deleted.
     
  8. Shabadage

    Member Shabadage GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    373
    Location:
    Colorado
    Country:
    United States
    I've noticed that on PS0 anyway, if you boot with the R4 then with the YS, your save will disappear. In other words, alwasy boot with just one firmware and you should be cool.
     

Share This Page