sdram

Discussion in 'Supercard' started by ZenZero, Aug 30, 2008.

Aug 30, 2008

sdram by ZenZero at 5:42 PM (1,137 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    hi,

    my supercard SD is telling me I have an error with my sdram. how do I fix it
     
  2. Mohammad

    Member Mohammad GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    233
    Country:
    United States
    hmm... random guess... have you tried reformatting the card? or using a different card? Also do you have the newest firmware?
     
  3. seedvt

    Member seedvt GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    225
    Location:
    Vancouver, BC
    Country:
    Canada
    It's probably defective.
     
  4. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    done all but update. I cannot acess the menu as it "cannot find sd"
     
  5. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    An SDRAM error is a hardware error. With the SDRAM screwed up, the Supercard is mostly useless, as that's where it launches files from.

    I don't know of any way to fix it, unfortunately.
     
  6. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    will it still work as a ram expansion
     
  7. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,660
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Put some paper between the IC and the plastic cover, then try closing it up, I heard it works sometimes.
     
  8. ZenZero
    OP

    Member ZenZero GBATEMP's regular arse.

    Joined:
    Mar 12, 2008
    Messages:
    1,270
    Country:
    United Kingdom
    noobish question but, which bit is the ic?
     
  9. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,660
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    The various chips on the back, just put some long enough sheets of paper just to create some resistance against the cover, then close it up [​IMG]
     

Share This Page