Hacking RxTools

rickycoe123

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jun 23, 2014
Messages
449
Trophies
0
Age
32
XP
658
Country
Been reading up on it and don't really understand the concept of it, can someone briefly explain why I will benefit from having this on my system. Thanks
 

Katlanie

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 2, 2015
Messages
46
Trophies
0
Age
30
XP
84
Country
United States
If you do not care to have a exploitable 3ds such as 9.2 and below then rxtools has zero value to you. However, if you want to have BOTH a exploitable 3ds AND access eshop and other stuff that requrie the latest firmware then rxtools is your answer. This way you save your sysnand for the future to exploit. But of course, this is as of today only as you never know if 9.3 and above will be exploited. Reading the Karl thread though has signs of the devs having an exploit for 9.3 and above.
 

Kurt91

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 9, 2012
Messages
565
Trophies
1
Age
32
Location
Newport, WA
XP
1,832
Country
United States
If you don't mind my asking a question, mine is below 9.2, but is a N3DS XL. Will I still be able to use RxTools for mine, or is it older models only? I've been dying to play Dual Destinies, but I live in the U.S. where it's eShop only.
 

Katlanie

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 2, 2015
Messages
46
Trophies
0
Age
30
XP
84
Country
United States
Unfortunately rxtools only supports the old 3ds models at this time. But since you have a new 3ds I would keep it at 9.2. If you do want to update you would be able to sell it for a bit higher price as some are looking for the non-updated ones. Trust me I know as I was checking craigslist for a while on some deals and 99% of them were updated already. It was only yesterday I finally found one that was not updated.
 

phanteon

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 4, 2013
Messages
466
Trophies
0
Age
33
XP
417
Country
United States
if your console is one of those that came with a pre-installed game you can make a very important contribution using RxTools. is it?
 

dandymanz

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
182
Trophies
0
Age
41
XP
217
Country
Senegal
I have gateway emuNAND on 9.2 and sysNAND on 4.5 will I benefit from it at all.

Sounds to me that you have a Gateway card since your emunand is on 9.2 while your sysNand is on 4.5. Just that you have not updated emunand in a while? In this case, do you only play your 3ds games using roms or cias? If you do, then there is only a handful of games which you can't play now. And there is zero reason for you to use rxtools. Because Rxtools doesn't support running of games from roms and regular cias. It's mainly for the few odd users who choose to remain on 4.5 sysnands, but they buy the latest retail games, want to access eshops and play online. That's when they will need to use rxtools to setup a "restricted" emunand to do those stuff.
 

Bkool999

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 3, 2014
Messages
288
Trophies
0
Age
26
XP
377
Country
United States
I would use rxtools for emunand 9.6 but rxtools won't boot the emunand. It boots 4.X though. I have the key and the firmware.bin in the root, as well as the latest version of rxtools. Is it possible that the key I generated is bad?

EDIT: Almost forgot to mention that the key does let me generate xorpads, so that makes it a little more confusing for me.
 

Bkool999

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 3, 2014
Messages
288
Trophies
0
Age
26
XP
377
Country
United States
If you used a previous version of rxtools before, you have to redownload the firmware.bin.
I tried doing this already, even reinstalled my sysnand, and it still won't work. I've been able to boot 4.X in emunand, and I'm pretty sure can boot 9.X system nand through rxtools when my system is on 9.2.

EDIT: I'll try this again, but I can't do it till later since I'm not home. Thanks for the suggestion.

EDIT 2: Also I don't recall this ever working for me with the initial version of rxtools I first downloaded.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • K3N1 @ K3N1:
    The wolf tried eating her but failed
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    God help us all
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    *little red riding hood grabs the shotgun*
  • K3N1 @ K3N1:
    Well shit my ring camera needs charged I wonder what was stolen from me
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    Just opened 10 youtube tabs on my phone in chrome. Not even half of half of 600MB. lol
  • K3N1 @ K3N1:
    Which phone do you have
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    a nearly 6 yr old moto g5 plus
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    Not saying its not happening for you. Your image is right there. I just dont know why yours is so high and mine is so low. :)
  • K3N1 @ K3N1:
    It could be other factors high ram refresh rate etc
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    know a good app to double check? perhaps my phones own memory usage stats is full of shit. lol
  • K3N1 @ K3N1:
    Samsung UI is probably a ram hog as it is
  • RedColoredStars @ RedColoredStars:
    Yeah. Could be a number of things. My old ass phone has a custom rom on it too so a lot of the bloat is gone, and its not using the moto UI
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @K3N1, I'm using an XCover 5
  • FAST6191 @ FAST6191:
    re youtube on phones. Newpipe is the way
  • FAST6191 @ FAST6191:
    3x playback speed and no adverts plus whole load of other things.
  • K3N1 @ K3N1:
    Until it gets a lawsuit notice
  • FAST6191 @ FAST6191:
    Not sure what path they would use for this one
  • FAST6191 @ FAST6191:
    On a different note entirely I randomly ended up on a hardware mods website. Lot of stuff for the GBA and DS it seems that I had missed entirely.
  • FAST6191 @ FAST6191:
    as well as the option to pay $2 for a surface mount standard fuse
  • Oleboy555 @ Oleboy555:
    i use re vanced
  • K3N1 @ K3N1:
    VPN YouTube premium $15 a year with a Turkey connection lol
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    D, E, F, G...
    K3N1 @ K3N1: