RxTools Frozen on Installation Data Suite. What do I do?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by zezzo, Feb 27, 2016.

  1. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    Can I reset??
     
  2. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    Please help me.
     
  3. Pikasack

    Pikasack What is a title

    Member
    634
    203
    Apr 27, 2015
    Canada
    Just restart, what's the worst that can happen?
     
  4. Bu2d85

    Bu2d85 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    GBAtemp Patron
    Bu2d85 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    945
    264
    Nov 6, 2014
    United States
    It happens a lot on 3.0. It will also happen if you do not have the correct firm files.
     
  5. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    I don't know what is happening. It says to boot into rxmode?
     
  6. Bu2d85

    Bu2d85 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    GBAtemp Patron
    Bu2d85 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    945
    264
    Nov 6, 2014
    United States
    rxmode is emunand. Do you have an emunand setup?
     
  7. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    Yes I was watching a tutorial and I made a hidden partition with emunand 9
     
  8. Bu2d85

    Bu2d85 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    GBAtemp Patron
    Bu2d85 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    945
    264
    Nov 6, 2014
    United States
    Did the installation ever finish? What happens when you boot into rxmode?
     
  9. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    Black screen. I am holding the button that disables theme hax

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I think I have to start over...
     
  10. Bu2d85

    Bu2d85 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    GBAtemp Patron
    Bu2d85 is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    945
    264
    Nov 6, 2014
    United States
    I think there might be a problem with your emunand. I have never used emunand9 so I am not sure how it works. Maybe you created the partition but it's blank? I always used gateways launcher to create my emunand.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    It could also be the firm files I mentioned before. How did you get them? Did you use the python scrypt?
     
  11. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    Yeah I used the scrip. I also checked the MD5 it matched up.
     
  12. pbanj

    pbanj The "friendly" neighborhood sandwich

    Member
    2,732
    1,433
    Dec 29, 2014
    United States
    in a ziploc
    when you use emunand9 it clones the sys nand to the emunand, it doesnt make a blank one.
     
  13. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    Emunand9 won't make the emunand. My sd size is the same
     
  14. pbanj

    pbanj The "friendly" neighborhood sandwich

    Member
    2,732
    1,433
    Dec 29, 2014
    United States
    in a ziploc
    did you already make the emunand? if so it has already partitioned it so the size isnt going to change. grab a partition program and run it and see if it shows the 2 partions
     
  15. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    thanks.
     
  16. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    Do I boot into sysnand rxmode or emunand?
     
  17. pbanj

    pbanj The "friendly" neighborhood sandwich

    Member
    2,732
    1,433
    Dec 29, 2014
    United States
    in a ziploc
    depends on what you are trying to do. but normally you want emunand. you shouldnt be seeing the menu every time it loads.
     
  18. zezzo
    OP

    zezzo The "Black Ace"

    Member
    483
    174
    Sep 14, 2015
    United States
    Could you point me to an easy tutorial? This is so confusing
     
  19. ssrpgvita

    ssrpgvita Advanced Member

    Newcomer
    65
    1
    Aug 4, 2014
    United States
    Yulee, Florida
    reason why its failing probly not detecting emunand,did u setup emunand first if not grab emunand9.
    do exactly this hopefully u get into homebrew launcher its required for this work.

    Method 1 : with Emunand9Tool
    1. Put the 3DS folder of Emunand9Tool on your sdcard root
    2. Launch the HBL then select Emunand9Tool
    3. Select EmuNAND Manager Options -> Dump SysNAND to NAND.bin
    4. Once it's done, press B twice, then select to unmount the micro-sd card
    5. Backup your micro-sd card content on your computer and put your nand backup somewhere safe.
    6. Put back your micro-sd card in your console then press B
    7. Select Complete EmuNAND Setup and confirm
    8. Once it's done, press start to reboot and restore your micro-sd card content.