1. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    Hi, i have a N3DS on 9.2, i downgraded from 10.3. No matter what i do i cant get anything to load from the browser, (includes RXTools + Gateway) and i could only get gateway to load from my browserhax. RXTools for HBL didnt work, mostly since i am using 2.5 HBL. PastaCFW menu loads up but then when i click "Give me some pasta!" to load it up, the application freezes. I did ask for help in RXTools thread and the PastaCFW Support thread but i am not getting many fixes, all im getting are causes for this problem but i cant fix any of them! Do not reply anythin related to me already having access to the RXTools menu coz people keep sayin its about emunand my problem. :/ its not (and yes alot of stuff i have commented i reposted at the main part of the thread so its easier to find the important stuff!)

    UPDATE: RXTools thread just told me that everything works on 2.5, i am using the latest boot.3dsx so it cant be that


    UPDATE: Got mini pasta cfw running and installed Cubic Ninja cia, homebrew launcher cia and BigBlueMenu. When using ninjhax 1.1b i got rxtools menu to load buuut it says it cant find NATIVE_FIRM: 5, anyone know how to resolve this? If i try to boot EMUNand or SYSNand in RXMode that error comes up, also shows the error when i open rxTools!


    Here is a video showcasing the error im having:



    Dont get bored, i was messing about and i accedently deleted Ninjhax so, whoops, just wait till i get ninjhax re-installed! then you see the error
     
    Last edited by Mnecraft368, Jan 10, 2016
  2. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    i have had no progress :(
     
  3. evandixon

    evandixon PMD Researcher
    Developer

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,725
    Country:
    United States
    Use one of the nightlies, and ctrbootmanager.
     
  4. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    Where do i find the nightlie?

    EDIT: Found the website, the link is down :( what do i do now?
     
    Last edited by Mnecraft368, Jan 9, 2016
  5. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    contacted them to see if they would get the link back online!
     
  6. sTIMulat3

    sTIMulat3 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 10, 2015
    Messages:
    10
    Country:
    United States
  7. MelonGx

    MelonGx GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    1,647
    Country:
    China
    Don't use original PastaCFW because it doesn't support Ninjhax 2.X.
    Use mini-Pasta or PastaCFW for Ninjhax 2.X instead.

    For rxTools, please at least use 83afbb6 (Oct.01) on Github.
    Don't use any version older.

    If both of them don't work, format SysNAND and try once more.
     
    Last edited by MelonGx, Jan 10, 2016
  8. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    I was using the latest nightly build for rxTools and i dont think i have ever heard of miniPastaCFW but ill look for mini Pasta CFW to see if i can get homebrrew launcher.cia installed!
     
  9. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    UPDATE: Got mini pasta cfw running and installed Cubic Ninja cia, homebrew launcher cia and BigBlueMenu. When using ninjhax 1.1b i got rxtools menu to load buuut it says it cant find NATIVE_FIRM: 5, anyone know how to resolve this? If i try to boot EMUNand or SYSNand in RXMode that error comes up, also shows the error when i open rxTools!
     
    Last edited by Mnecraft368, Jan 10, 2016
  10. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    Here is a video showcasing the error im having:



    Dont get bored, i was messing about and i accedently deleted Ninjhax so, whoops, just wait till i get ninjhax re-installed! then you see the error
     
    Last edited by Mnecraft368, Jan 10, 2016
  11. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    100% stuck right now, i guess i can use PastaCFW to install CIA' s to the sysnand but i am really trying to get an emunand for 10.3 features!
     
  12. NekoMichi

    NekoMichi Retro Collector
    Member

    Joined:
    Jun 4, 2015
    Messages:
    1,441
    Country:
    N3DS emuNAND currently doesn't support 10.3, the highest is 9.5.
     
  13. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    Still, i am tryin havin to live with miniPasta and with risk of bricking my 3ds due to a bad cia. I dont care if its 9.5 or 10.3 just dont wanna be stuck with sysNand

    Anyone got a fix to the error i have with rxMode?
     
  14. Zaide

    Zaide GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    394
    Country:
    United States
    I had a similar error. My problem was that the bin file I put in the data folder was named 0004013820000002orig.bin. I fixed the problem by renaming it 0004013820000002.bin.

    I'm using a nightly build (rxTools_2016-01-09.bbfc8c3)
     
  15. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    i didnt have a data folder, i saw a video with it, and it asked for that name aswell! ill try that!, N3DS or O3DS?

    Ok i did what you said to do now im getting the same error but instead of NATIVE_FIRM: 5 its now saying NATIVE_FIRM: 4
    My guess is there are 4 more things i need to do! I havnt seen anything else that i could be missing! I really dont get it!

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Could really use some help :P
     
    Last edited by Mnecraft368, Jan 10, 2016
  16. Zaide

    Zaide GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Messages:
    394
    Country:
    United States
    Mine is a New 3ds (non-XL, but that shouldn't make any difference).

    Make sure the MD5 hash of your bin file is 006559E2567DC7DF6C0F1AF17EDD9CE8. If it's not then you have the wrong file.

    Edit: Also keep in mind that different versions of rxtools require that file to be in different places. The location and name I gave you works for the version I specified, but if you're using an older version it could be different.
     
    Last edited by Zaide, Jan 10, 2016
  17. Mnecraft368

    OP Mnecraft368 I hate my name.
    Member

    Joined:
    Aug 8, 2015
    Messages:
    1,754
    Country:
    United Kingdom
    I got into rxTools and had emunand for a second before i updated the emunand, i need a way to format the emunand but without deleting my SD Card! Any way thats possible?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - RXTools, doesnt,