RxTools doesn't boot anymore

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by rewrewrew123, Jun 18, 2016.

  1. rewrewrew123
    OP

    rewrewrew123 GBAtemp Regular

    Member
    265
    27
    Aug 20, 2014
    Italy
    HI!
    My RxTools today doesn't boot anymore.
    I replaced patched TWL_FIRM with the original in sys, because Ds Games didn't boot anymore...
    Now that I replaced the TWL_FIRM ds games boot without any problem, but now, I am unable to load rxtools.
    When I press A in the homebrew channel I get two black screens.
    What should I do?
    I have on O3ds, cubic ninja as entry point.
    SysNAND version: 6.1.0-(11 I guess...my system says 4 but I have upgraded because if not I were unable to load ninjhax)
    EmuNAND was 10 if I am not remember worse...
     
  2. Davidosky99

    Davidosky99 Eevee :3

    Banned
    2,582
    1,570
    Jun 7, 2015
    Porto
  3. rewrewrew123
    OP

    rewrewrew123 GBAtemp Regular

    Member
    265
    27
    Aug 20, 2014
    Italy
  4. fikatr

    fikatr GBAtemp Advanced Fan

    Member
    880
    332
    Mar 29, 2016
    Turkey
    next to smea
    i know your problem YOU SHOULD İNSTALL A9LH
     
  5. Temarile

    Temarile (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ A9LH ✧゚・: *ヽ(◕ヮ◕ヽ)

    Member
    1,132
    422
    Jan 7, 2016
    Netherlands
    Care to explain why you're unable to update? Do you get an error or do you not want it yourself?
     
  6. rewrewrew123
    OP

    rewrewrew123 GBAtemp Regular

    Member
    265
    27
    Aug 20, 2014
    Italy
    First, fbi for any strange reason doesn't work in Ninjhax.
    Second, I am afraid to brick and I am unable to restore in any way.

    I'll follow your advice. I am trying. Thanks.
    Anyway Pasta doesn't boot anymore, like rxtools...
     
  7. fikatr

    fikatr GBAtemp Advanced Fan

    Member
    880
    332
    Mar 29, 2016
    Turkey
    next to smea
  8. rewrewrew123
    OP

    rewrewrew123 GBAtemp Regular

    Member
    265
    27
    Aug 20, 2014
    Italy
    Asking to myself why this happen...what am I wrong? I didn't tried anything dangerous...
    I think the problem is EmuNAND.

    How to backup and restore my titles (with save data of course) in emuNAND after formatting the emuNAND?
     
  9. satan89

    satan89 GBAtemp Fan

    Member
    391
    138
    Jan 30, 2014
    India
    Limbo
    Since you are on 6.x and have the DS cart working, you can use MSET to get into Decrypt9. Then inject FBI using Decrypt9 and use the injected FBI to install sysupdater. Then use sysupdater to get to 9.2.

    Also Decrypt9 can Backup and restore NANDs afaik
     
  10. rewrewrew123
    OP

    rewrewrew123 GBAtemp Regular

    Member
    265
    27
    Aug 20, 2014
    Italy
    I prefer don't update.
    I'd like to keep this option as "last resort".
     
  11. satan89

    satan89 GBAtemp Fan

    Member
    391
    138
    Jan 30, 2014
    India
    Limbo
    Okay. Use Decrypt9 anyways to backup your emuNAND, then restore if you have an earlier backup.
    Although i dont think this is an emuNAND issue.

    Look at this guide to understand about Decrypt9 and MSET (its instructions to updating to 9.2 but you don't have to follow it completely)
    https://github.com/Plailect/Guide/wiki/9.2.0-Update-(rxTools-MSET)
     
  12. rewrewrew123
    OP

    rewrewrew123 GBAtemp Regular

    Member
    265
    27
    Aug 20, 2014
    Italy
    • "DS flashcard that works on your 3DS version"
    I haven't...
    I patched TWL for this but nothing changes.
    Also, my friends don't have r4 or any flashcard.
    For this reason I am unable to install decrpt9.

    EDIT: No, it's not an emuNand problem because if so I were able to load RxTools.
     
    satan89 likes this.
  13. satan89

    satan89 GBAtemp Fan

    Member
    391
    138
    Jan 30, 2014
    India
    Limbo

    Ah, My bad. When you said you could boot DS games earlier, i assumed you used a DS flashcart.
    Try launching Decrypt9 or emuNAND9 from HBL (If HBL is working)

    I think Decrypt9 has a ninjhax entry point too
     
    Last edited by satan89, Jun 18, 2016
  14. Temptress Cerise

    Temptress Cerise Miss Magic~ <3

    Member
    2,201
    1,469
    May 1, 2016
    United States
    Then good luck finding anyone being able to help you. Your on a weird sysnand version, that basically no one uses anymore, and you are using a dated and dead CFW.

    Now, if I were you, and have a working browser, I would just follow the instructions here:
    Link: https://github.com/Plailect/Guide/wiki/9.2.0-Update-(rxTools-2.5.2)

    Then follow the rest of the guide.
    Link: https://github.com/Plailect/Guide/wiki

    Skipping Part 2, as you'd already be on 9.2.

    Anyways, this will be my only reply to this thread, as I get real pissy with rxTools//GW users that cling to old and dated methods.
     
  15. CreAtor135

    CreAtor135 GBATemp's #1 Nothing

    Member
    772
    499
    Jan 10, 2015
    United States
    Ikeb, Ukuro
    What version of rxTools are you using?
     
  16. rewrewrew123
    OP

    rewrewrew123 GBAtemp Regular

    Member
    265
    27
    Aug 20, 2014
    Italy
    Already thought this.
    It doesn't work.
    Teorically HB Launcher works but practically it's not...it doesn't boot Decrpyt9, rxTools, Pasta or Lumia.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Last beta...
    Heyyy! I can't ;)
    Either by browser either by Ninjax.
     
  17. satan89

    satan89 GBAtemp Fan

    Member
    391
    138
    Jan 30, 2014
    India
    Limbo
    okay, replace all your HBL files on your SD card again, Something might have gotten corrupted?
    Otherwise i guess something changed in your sysNAND. Reconsider updating to 9.2, you'll get a fresh firmware and can use menuhax for autobooting into cfw, or even go through the a9lh process from there.
     
  18. Temptress Cerise

    Temptress Cerise Miss Magic~ <3

    Member
    2,201
    1,469
    May 1, 2016
    United States
    The one I linked you isn't the MSET version. It's the browser version.
     
  19. rewrewrew123
    OP

    rewrewrew123 GBAtemp Regular

    Member
    265
    27
    Aug 20, 2014
    Italy
    I know.
    It doesn't work.


    I have deleted CN savedata then I reinstalled Ninjhax.
    Ninjhax doesn't work anymore now.
    Anyway to check what browser version am I using?

    When I press A ninjhax redirects me on browser.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I forgot to say that I replaced original Ninjhax with the "working CN" and it doesn't work.
    (I was using gridlauncher)
     
  20. rewrewrew123
    OP

    rewrewrew123 GBAtemp Regular

    Member
    265
    27
    Aug 20, 2014
    Italy
    Trying any entrypoint (including GW)
    Nothing works...