rxtools blackscreen after emunand update

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by 2ta, Jul 10, 2015.

  1. 2ta
    OP

    2ta Member

    Newcomer
    12
    0
    Jul 10, 2015
    Hi everyone. I was able to run rxtools and install emunand and unlink etc.. Was able to run emunand > system (rx4.4) > update > successful > reboot > then when i try to load emunand again from rxtools, its all black. Please help.
     
  2. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan

    Member
    424
    87
    Jan 16, 2015
    Do you have "firmware.bin" & "slot0x25KeyX.bin" in your 3DS SD Card slot? If they are not, when if your emuNAND is updated it won't load.
     
  3. hunter010709

    hunter010709 Advanced Member

    Newcomer
    90
    23
    Jun 27, 2015
    What shows on the lower screen?
    How many times have you tried?
    Do you have the required files on sd?
    What sd card are you using?
     
  4. 2ta
    OP

    2ta Member

    Newcomer
    12
    0
    Jul 10, 2015
    Yes sir before I updated the emunAnd rx4.4 booted in rxtools I have my sl0t and firmware.bin in sdcard
     
  5. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan

    Member
    424
    87
    Jan 16, 2015
    Have you waited? After it's updated it will take a while as it will set up stuff.
     
  6. 2ta
    OP

    2ta Member

    Newcomer
    12
    0
    Jul 10, 2015
    How long is the waiting period? I've waited for about 2mins I think still black.
     
  7. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan

    Member
    424
    87
    Jan 16, 2015
    The only thing I could think of is that your slot0x25KeyX.bin and/or firmware.bin are the wrong files.......

    How did you get them?
     
  8. hunter010709

    hunter010709 Advanced Member

    Newcomer
    90
    23
    Jun 27, 2015
    Do you have another sd to try?

    I have two, the original toshiba 4g and a cheap officeone 16g.

    Both are class 4, needless to say the 3ds is only rated at class 6 and the new 3ds class 10, non do uhs so don't fork out for a class 10 uhs 3 unless you are using it on other devices.

    The toshiba never fails to boot. The officeone varies.

    Sometimes the lower screen sticks on the flicker before the 'hold r' prompt or anything for that matter on the top screen. It just freezes with a pixulated lower and black top.

    Other time both screens blackout and freeze after the lower screen says loading xxxxx.dat.

    Other times i get the top screen 'hold r' prompt but both black out soon after regardless if i press r or not. Just tried it then and i average 1 out of 5 successful boot.

    Both have the same files and the original never fails.

    I don't know of thats your issue, just throwing it out there in case. I hope you sort it out....
     
  9. 2ta
    OP

    2ta Member

    Newcomer
    12
    0
    Jul 10, 2015
    Firmware was from cdn py, slot was taken from a website caitsith2
     
  10. hunter010709

    hunter010709 Advanced Member

    Newcomer
    90
    23
    Jun 27, 2015
    Md5 check successful, from the card, not on pc before pasting?
     
  11. StriderVM

    StriderVM GBAtemp Fan

    Member
    424
    87
    Jan 16, 2015
    Darn, then I have no idea.... The only idea I can suggest is.... Backup that emuNAND and then create a new one.
     
  12. Nirmonculus

    Nirmonculus GBAtemp Advanced Fan

    Member
    675
    147
    Nov 4, 2014
    I actually have the same issue, I have the slotkey.bin on my sd card root and I'm using the nightly build. the latest. Also tried it with 3.0 and 2.6. Always black screen after updating...


    For some reason it finally booted for me after redownloading slotkey and since I'm using the nightlies latest version, the firm.bin was placed on the sys folder then I copied that and added it on the root of the sd. it finally booted...
     
    Last edited by Nirmonculus, Sep 28, 2015 - Reason: Oh, it booted!