RetroArch RPX loading freezes

Discussion in 'Wii U - Homebrew' started by DoctorMario606, Jan 22, 2017.

  1. DoctorMario606
    OP

    DoctorMario606 Member

    Newcomer
    31
    2
    Jan 2, 2017
    United States
    I dont really know whats going on when ever i try and load mame 2003 on homebrew it gets to the loading bar then freezes. This is really frustrating....thanks in advance if any help comes
     
  2. brienj

    brienj Trying to avoid getting cancer

    Member
    1,232
    1,704
    Jan 3, 2016
    United States
    Delete the elf file that is in the folder with it, or update to HBL v1.4 or v2.1 (the channel version).

    That is really the only two problems you could be having, other than the SD card being screwed up.
     
  3. DoctorMario606
    OP

    DoctorMario606 Member

    Newcomer
    31
    2
    Jan 2, 2017
    United States
    I already got it working thanks! i was using the icon variation on Loadiine
     
  4. brienj

    brienj Trying to avoid getting cancer

    Member
    1,232
    1,704
    Jan 3, 2016
    United States
    You're using Loadiine to load the emulator? That's your problem. LOL

    Use HBL, Loadiine is for playing actual games.
     
  5. DoctorMario606
    OP

    DoctorMario606 Member

    Newcomer
    31
    2
    Jan 2, 2017
    United States
    no i meant like you know in loadiine.ovh your able to switch to the grid variation? yeah the hombrew launcher that was there was 1.3 oh and another question what is the rom format that MAME 2003 takes?
     
  6. brienj

    brienj Trying to avoid getting cancer

    Member
    1,232
    1,704
    Jan 3, 2016
    United States
    Oh, you meant loadiine.ovh, ok. But yeah, you need to use HBL v1.4 for rpx files, if v1.3 worked, you probably still have the old elf file left in the folder on your SD card, and the elf file is actually getting loaded.

    But MAME2003 use the MAME 0.78 romset.
     
  7. DoctorMario606
    OP

    DoctorMario606 Member

    Newcomer
    31
    2
    Jan 2, 2017
    United States
    Thanks! ok ive gotten segasonic but when i load it in MAME i dont see it