R4i Gold 3DS RTS Help

Discussion in 'R4 DS' started by UrsusUngue, Apr 17, 2013.

Apr 17, 2013

R4i Gold 3DS RTS Help by UrsusUngue at 2:39 AM (2,285 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. UrsusUngue
    OP

    Newcomer UrsusUngue Newbie

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Hi. I have a new R4i RTS 3ds Revolution for DS card. It is a legit model, the card says www.r4ids.cn on it. I'm currently having trouble getting the RTS feature to work on it. The card works and plays games fine, but I have no idea how to get to the RTS menu. I have enabled RTS in the global settings and the game settings, and I think I'm supposed to use the reset hotkey to get to RTS mode? Well no matter what I set the reset hotkeys to, none of them work. I can do a system soft reset with L+R+Start+Select, but it just resets the game and nothing happens. Can anybody help me?
     
  2. UrsusUngue
    OP

    Newcomer UrsusUngue Newbie

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I forgot to mention, this is on a 3DS XL.
     
  3. UrsusUngue
    OP

    Newcomer UrsusUngue Newbie

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks. I actually ordered the card from your site.
     
  4. tranfeer

    Member tranfeer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    772
    Country:
    Austria
    Have you enabled rts function in the global settings?
    You can reset to the menu when you choose L+R+Start+Select,which means rts function is not enabled in the global settings.
    You'd better provide us some pictures and we can help you out.
     
  5. UrsusUngue
    OP

    Newcomer UrsusUngue Newbie

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Here are some pictures you might find useful. I can post more by request. And yes tranfeer, my original post said I enabled it in both game and global settings.
    http://imgur.com/a/8SzGs
     
  6. tranfeer

    Member tranfeer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    772
    Country:
    Austria
    Just take it easy.
    What's the version of your WOOD R4 for r4i gold 3ds?
    Is it V1.57?
     
  7. UrsusUngue
    OP

    Newcomer UrsusUngue Newbie

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    5
    Country:
    United States
  8. Jean Karlo

    Member Jean Karlo Hacker Aspirant!!!

    Joined:
    Jun 1, 2013
    Messages:
    262
    Location:
    Hyrule
    Country:
    United States
    Have you tried L+R+A+B?? That's how it worked with my r4i silver
     
  9. stephysanrio

    Member stephysanrio GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 26, 2012
    Messages:
    214
    Location:
    Miami
    Country:
    United States
    for me it worked by selecting the hot key that has the option to touch the screen... aalso make sure you have enabled the save slots for the rts
     
  10. nutte

    Newcomer nutte Member

    Joined:
    Aug 1, 2013
    Messages:
    13
    Location:
    Brumunddal
    Country:
    Norway
    Did you make it work? I have the same problem..
     

Share This Page