R4i 3DS custom OSmenu

Discussion in 'R4 DS' started by Sc4rFac3d, Dec 30, 2011.

Dec 30, 2011

R4i 3DS custom OSmenu by Sc4rFac3d at 3:18 AM (1,286 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. Sc4rFac3d
    OP

    Member Sc4rFac3d GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    1,629
    Country:
    Netherlands
    I recently got this card and updated it to work with the newest 3DS firmware, however the original software on the cart is way too slow and bloated it seems. I came from AKAIO so I'm used to that :)

    Is there any way I install Wood or something similar? Otherwise, is it at least possible to have something that cleans up the original?

    Thanks!
     
  2. FireGrey

    Member FireGrey Undercover Admin

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,916
    Country:
    Australia
    There are a lot of R4i 3DS cards so can you please tell us the site that is labelled on the card.
     
  3. Sc4rFac3d
    OP

    Member Sc4rFac3d GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    1,629
    Country:
    Netherlands
    Ah yes, it's www.r4i-SDHC.com

    Also says WiFi in the front
     
  4. Vigilante

    Member Vigilante TempLurker

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    1,555
    Location:
    CyberSpace IQ:OVER 9000
    Country:
    Philippines
    I don't think thats supported by woodr4.
    Try RetroGameFan updates the link is in my sig.
     
  5. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    Try YSmenu [source thread] by RetroGameFan.

    I'm not sure if the r4i 3ds is compatible with YSmenu, but its preceders (r4i sdhc/r4 sdhc from the same website) both work, so you can give it a shot. Here's the spoiler from the source thread:
    Warning: Spoilers inside!
     
  6. Sc4rFac3d
    OP

    Member Sc4rFac3d GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    1,629
    Country:
    Netherlands
    Thanks guys, I'm checking them out! There's no harm (damage to cart/3ds) in trying correct?
     
  7. s4mid4re

    Member s4mid4re  

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    1,669
    Country:
    United States
    Nope, no problem.
     
  8. Sc4rFac3d
    OP

    Member Sc4rFac3d GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    1,629
    Country:
    Netherlands
    Thanks s4mid4re, it worked! But only as dual boot I can get it working. Is it possible to do via direct boot? I tried this before but no good either:

    R4i SDHC Upgrade Revolution - r4i-dshc.com -> Rename TTMenu.dat to R4i.TP (Use DSTT_DSTTi folder)
     
  9. Kashif

    Newcomer Kashif Advanced Member

    Joined:
    Jun 2, 2011
    Messages:
    51
    Country:
    United States
    your card is from r4i-sdhc.com. that one you tried to do was for the card from r4i-dshc.com. its for a completely different card
     

Share This Page