r4ds pro

Discussion in 'R4 DS' started by woof811, Dec 10, 2008.

  1. woof811
    OP

    woof811 Advanced Member

    Newcomer
    73
    0
    Aug 22, 2007
    north west
    hello all i know all about the various fakes and copies of the r4ds and was wondering had anyone bought the r4ds pro that ozmodchips and dealextreme are selling ?


    ozmodchips - http://www.ozmodchips.com/r4-ds-r4ds-pro-p-25.html

    dealextreme - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.17649

    im asuming both are the same ?

    i was wondering how well supported they are and how the build quality was and also how game compatibility was ?

    im a big fan of the r4ds having bought at least 30 for friends and family and as its got no support anymore i was hopeing for some other team to bring out a reliable good quality upgrade .

    ps. been buying edge ds lately and have no complaints at all.

    woof811.
     
  2. Ryupower

    Ryupower Brood

    Member
    2,919
    432
    Oct 8, 2007
    United States
    don't get it
    it is a FAKE/CLONE

    just stay away form ANY type for R4

    it WAS GOOD
    but now
    it BAD
     
  3. woof811
    OP

    woof811 Advanced Member

    Newcomer
    73
    0
    Aug 22, 2007
    north west
    ok mate .

    ive been very happy with the edge ds ive been buying lately and was just wondering how the r4ds pro was and if anyone had bought one .

    ill stick to the edge ds for now [​IMG])

    woof811.
     
  4. OzModChips

    OzModChips GBAtemp Advanced Fan

    Member
    570
    21
    Dec 4, 2007
    Melbourne, Australia
    R4DS pro comes out of the same factory as acekard 2.1
    same PCB, same everything
    there are no bugs it seems currently

    we are just sick of customers buying r4 on its own, and then buying 8gb cards from somewhere else, and then complaining they don't work.
     
  5. mi986

    mi986 Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Dec 13, 2008
    If the R4 Pro is a clone of Acekard 2, can i use the Acekard firmware on it?
     
  6. AeroHex

    AeroHex Banned

    Banned
    498
    0
    Sep 8, 2008
    you bet
     
  7. OzModChips

    OzModChips GBAtemp Advanced Fan

    Member
    570
    21
    Dec 4, 2007
    Melbourne, Australia
    Interesting...i never tried
    let me try


    edit: ok, it semi works...not really though
     
  8. TodayiSawMyHeroF

    TodayiSawMyHeroF GBAtemp Regular

    Member
    143
    0
    Dec 15, 2008
    United States
    To your right.
    Well, www.thedsdeals.com sells "real" R4's, although they're unimaginably cheap.
     
  9. bollocks

    bollocks GBAtemp Advanced Fan

    Member
    662
    0
    Apr 29, 2005
    apparently (according to someone on dealextreme at least) the acekard 2 firmware works properly if you have two copies of the akmenu4.nds file, one name akmenu4.nds and one named _DS_MENU.DAT

    i can confirm that that certainly works to use the R4 Pro menu on an Acekard 2 anyway. games run, it saves, and everything. so (assuming it works the other way around), congratulations - if you've bought one of these, you've actually got a better card than you thought! now get AKAIO and never look back damnit.
     
  10. Tboy182

    Tboy182 Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Dec 27, 2008
    well i just ordered an r4ds pro online after finding out there aren't any other r4s available and without realising it's a fake clone of the original

    now i'm worrying about whether it'll work properly and whether it'll cause my ds to malfunction

    should i be worrying???
     
  11. OzModChips

    OzModChips GBAtemp Advanced Fan

    Member
    570
    21
    Dec 4, 2007
    Melbourne, Australia
    No. Relax, download some acekard firmware, rename is to _ds_menu.dat, and enjoy your card
     
  12. Nadz

    Nadz Member

    Newcomer
    10
    0
    Jan 14, 2009
    I bought an R4DS pro off Ozmodchips and it's working perfectly. Does the old R4ds cheat editor work with the pro cart?
     
  13. rumy

    rumy Newbie

    Newcomer
    1
    0
    Mar 3, 2009
    United States
    I just bought a R4DS Pro from Ozmodchips, it works great ..... hopefully won't run in to trouble later but I am going to order another one now !
    Didn't know that there are chips out there that can brick your DS .... makes me worry now. Should I be worried or is it all hype as I have friends that want the same as I have now but I don't want to help them out if there is a chance that their DS will die?
     
  14. Poltergeist

    Poltergeist Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Apr 4, 2009
    I bought one of these from Ozmodchips and it seems that all roms are compatible, however, none of the saves work. I've made sure they have the same name and that they are in the same folder as their roms (root) but when I try to continue, whilst there is a record of the save, its always at 0%, as in the initial save, despite having saved numerous times, further into the game.
     
  15. Sammy_Sparrow96

    Sammy_Sparrow96 Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Mar 14, 2009
    i have a R4DS Pro i like it it works fine but i cant figure out how to get cheats on it
     
  16. Sammy_Sparrow96

    Sammy_Sparrow96 Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Mar 14, 2009
    nadz



    the old cheat editor dosent work for R4DS Pro if you can get codes to work could you tell me how and by the way i live in Austrailia sydney and i got my R4DS Pro from parklea markets they have heaps of flash carts there