QtWitGui

Discussion in 'Wii - Hacking' started by giantpune, Jun 22, 2010.

Jun 22, 2010

QtWitGui by giantpune at 12:54 AM (16,968 Views / 0 Likes) 90 replies

  1. giantpune
    OP

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    QtWitGui is a gui frontend for Wiims' wit. It can be compiled and run natively on Windows, OS-x, and Linux. It does not encompass everything that is possible with wit, but focuses on the actions designed for one game at a time. Changing such things as IOS versions, TID, name, and storage container are possible all at the same time.

    You can, for example, have a game extracted to play in SNEEK and convert it to a wbfs file and change the TID to give it a new save slot and change the name so it shows up differently in a usb loader all in 1 action.

    screenshots
    Warning: Spoilers inside!
    homepage here http://code.google.com/p/qtwitgui/
    more info here http://code.google.com/p/qtwitgui/wiki/AboutThisProgram

    I am at the point in the program that i think everything that is there should be working correctly. I would like for some people to test it out and see if there are any bugs. I am not interested in bugs that in wit, but are only caused by this program. Also, I am extending the invitation for people to submit language files to be included in the project ( see the "more info" link for the format ). Since I don't really feel like keeping up with the latest ones for each language, I will give svn access to 1 or 2 people that would like to be in charge of getting the language files into the project.
     


  2. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    awesome, never had the chance to try out wiims wit

    most def checkin this out.
     
  3. TempusC

    Member TempusC GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    229
    Country:
    Canada
    I am always happy to see cross platform GUIs in Qt. Well done.
     
  4. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    i cant even get this masterpiece to run :-(, i downloaded the required .dll's from the google.code page

    [​IMG]
     
  5. giantpune
    OP

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    i think it might be that i uploaded the dll files when i had the 4.6.x version of th. sdk. then i compiled that latest exe with the 4.7.0 beta1 version. the dlls have the same name but they are in fact different. give it a few minutes while i slap the newer versions on there and try again.


    edit>>>
    try this http://qtwitgui.googlecode.com/files/dlls.rar
     
  6. buffdog

    Member buffdog GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    237
    Location:
    thank god for stickies
    Country:
    United Kingdom
    oh dear pune u are spoiling us with these apps [​IMG] [​IMG] thx prune
     
  7. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    getting a different error this time

    XP SP3 if you need to know

    "The application failed to initialize properly (0xc0000005)"
     
  8. giantpune
    OP

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    i have no idea what thats supposed to mean pepxl. i may be that there is something in your %path% affecting this or its dlls loading ( like a different version of mingw's dll ). this exe and dlls work fine for me using xp sp2 and windows7 pro.

    you may have to just compile it yourself to ensure it works on your machine.

    you can try in a terminal to clear the %PATH% before loading this program.
    Code:
    set path=
    QtWitGui.exe
    it will only clear the variable for this terminal window and anything you launch from it. so when you load this program, it will not load any other dlls
     
  9. OverjoY

    Member OverjoY GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    495
    Location:
    Rotterdam
    Country:
    Netherlands

    Same error over here on seven x86

    EDIT: libgcc_s_dw2-1.dll seems to be crashing
     
  10. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    i found the problem, i needed to use the previous 42KB libgcc_s_dw2-1.dll that was in the previous .dll pack instead of the newer one in the updated pack
     
  11. giantpune
    OP

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
  12. OverjoY

    Member OverjoY GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    495
    Location:
    Rotterdam
    Country:
    Netherlands
    Thnx it worked!!

    Edit: This is really nice!!

    Hehe for me it's partial dutch and partial english, but it works great!!
     
  13. giantpune
    OP

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    if you are getting partial dutch, then it must be thinking that your PC is set to dutch. and it would be full dutch, but that translation was created a while ago and then a bunch of strings were added to the program, and the dutch language file never got updated. but if you speak dutch, you can always take the initiative and complete a dutch language file.

    if your PC is NOT set to dutch, then this would be considered a bug and needs to be fixed [​IMG]
     
  14. waninkoko

    Member waninkoko GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    300
    Location:
    Salamanca, Spain
    Country:
    Spain
  15. OverjoY

    Member OverjoY GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    495
    Location:
    Rotterdam
    Country:
    Netherlands
    It's correct my PC is set to dutch so that's allright and if you want me to do the rest of the dutch translation I sure wanna do that for you.

    I also found out when you choose for "Save As" it opens an "Open"-dialog. (Not sure if it's just the dutch translation).


    But for now i'm out. (only 4 hours left to sleep)
     
  16. bosman

    Member bosman GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    Australia
  17. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    NVM

    sorted
     
  18. giantpune
    OP

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    @bosman

    right now wit only supports patching the ID and stuff if the source game is extracted files. you need to save the game as that format and then use that extracted game as the source and when you change the ID and region, it will take affect.
     
  19. bosman

    Member bosman GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 15, 2008
    Messages:
    216
    Country:
    Australia
    @Giantpune

    What do you use to edit the ISO?
    I've made an full ISO of my Mario Kart disc and used Wiiscrubber, but Wiiscrubber only takes out some partitions but not everything, I want to cut it down in size, put on some of my own tools.
     
  20. giantpune
    OP

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    use the setting that says "partition select" or something like that. just open your iso and set the partition to "data only" or something like that and save the game as something else. the saved game will only have the data partition ( the actual game ).

    most, if not all, of the settings and fields now have both tooltips and "what's this" to explain things. just hover your mouse for tooltips or press F1 and click stuff for "what's this".
     

Share This Page