Problems using usbloader 1.5

Discussion in 'Wii - Hacking' started by jt-adair, Jun 8, 2009.

  1. jt-adair
    OP

    jt-adair Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 8, 2009
    United States
    I'm running 4.0u, HBC running fine, USBloader 1.5 with cIOS 36 rev10 installed

    i copied ghost squad to my external HDD just fine

    but i tried to run it and it just never starts up, i just see the - [+] Booting Wii game, please wait... - message

    and i did wait, 20 minutes or so, or do i just need to wait longer?

    any help would be GREATLY appreciated
     
  2. Narolez

    Narolez GBAtemp Fan

    Member
    369
    1
    Apr 10, 2009
    Gambia, The
    <LAB#257>
    Try another game or re-dump Ghost Squad and try again.
    After dumping, restart your Wii.

    The Game should starts immediatly.

    Which HDD are you using?
     
  3. jt-adair
    OP

    jt-adair Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 8, 2009
    United States
    did what you said, same issue

    WD5000ME, 500gb, ,the WD my passport essential

    100gb for wbfs, 365gb NTFS

    i installed usb loader gx as well, same issue, so im beggining to think its the HDD
     
  4. Narolez

    Narolez GBAtemp Fan

    Member
    369
    1
    Apr 10, 2009
    Gambia, The
    <LAB#257>
    I'm not sure, but if you use multiple partitions, the second partition must be Fat32 and marked as active. I've tested WD 320 MPE with one WBFS partition, it works fine.

    Try Configurable USB Loader, it can handle multiple partitions. Take a look on my signature for the download link.
     
  5. jt-adair
    OP

    jt-adair Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 8, 2009
    United States
    in progress, lets hope this works

    thank you for helping btw
     
  6. jt-adair
    OP

    jt-adair Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 8, 2009
    United States
    nope... same problem

    has this happened to anyone else?

    i feel like im falling flat on my face at the finish line =/
     
  7. donchen

    donchen GBAtemp Regular

    Member
    156
    0
    Mar 24, 2008
    Senegal
    Using Seagate 160GB HDD and USB loader GX.

    Loaded Ghost squad fine.
     
  8. beegee7730

    beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Banned
    1,693
    0
    Mar 31, 2009
    England
    Let me list all the possible causes and how to fix.
    CIOS, download and install CIOSrev13b.
    Loader, Download Waninkoko's USB Loader 1.5.
    Dump, Reinstall the game to your WBFS partition.
    Hard drive, try a different hard drive if possible.
     
  9. jt-adair
    OP

    jt-adair Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 8, 2009
    United States
    trying rev13b

    i love the installer music lol, br00tal
     
  10. beegee7730

    beegee7730 ITS PAAFEKUTO!

    Banned
    1,693
    0
    Mar 31, 2009
    England
    Meh, could be better [​IMG]
    Good luck [​IMG]
     
  11. jt-adair
    OP

    jt-adair Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 8, 2009
    United States
    yep rev13b fixed my problems

    thank you sooo much beegee

    and thank you everyone else for assisting, this was my first thread, GREAT community

    thanks again guys