Hacking problem with cfw

RaMon90

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 3, 2013
Messages
592
Trophies
0
XP
239
Country
Italy
I have everything ready to send devmenu, but when im on cfw L mode it freezes after few seconds, it doesnt even connect to internet.
On wnet watcher i seen my nintendo ip, whats the problem?
 

Katlanie

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 2, 2015
Messages
46
Trophies
0
Age
31
XP
94
Country
United States
I have everything ready to send devmenu, but when im on cfw L mode it freezes after few seconds, it doesnt even connect to internet.
On wnet watcher i seen my nintendo ip, whats the problem?

lol, nothing wrong just that the cfw is buggy is all. If you look at the posts going around that is the number 1 issue. Once you get past that hurdle then you have the issue with boot problems. The latter can be solved with using a good brand fast SD card. I tried it once and said that is not for me. Love gateway worth the investment and hassles.
 

RaMon90

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 3, 2013
Messages
592
Trophies
0
XP
239
Country
Italy
Its easy to boot into cfw but it seems like the cfw.doesnt connect to the internet and it freezes after few seconds. Normal?
 

gamesquest1

Nabnut
Former Staff
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,247
yes its a very crude & early cfw that someone leaked, it wasnt ever meant to be a user friendly stable experience, the dev that made it never intended it to be used publicly

if you can get past getting dev menu installed its "relatively" smooth sailing from there, still need to reboot repeatedly to get it to boot up, but for the most part, it was a leaked sort of alpha of something, what can people expect
 

Katlanie

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Apr 2, 2015
Messages
46
Trophies
0
Age
31
XP
94
Country
United States
Yes normal. Takes many many tries to get right. Check the cfw thread and you will see. But even after you connect you will have issues with getting it to send as you have to disable all the firewalls to get through to the 3ds. If you know someone with a gateway use that instead and you avoid ALL that issue of getting devmenu to install.
 

RaMon90

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 3, 2013
Messages
592
Trophies
0
XP
239
Country
Italy
Thanks for the replies, i know its buggy but it always freezes, strange.. maybe i try to re install.
 

RaMon90

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Dec 3, 2013
Messages
592
Trophies
0
XP
239
Country
Italy
Installed devmenu haha. I just followed another guide and re installed cfw, now i have devmenu, another question, if my bb menu bricks my 3ds, it will brick the cfw and not sysnand right?
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @Xpk24, Sure thing.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    But this is the general chit chat. Nobody responds to questions.
  • Xpk24 @ Xpk24:
    esta bien pero tu lo vas hacer porfa
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    Saying it like that sounds like you want others to do it than doing the research yourself.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    I've already posted a link to the Nintendo DS section so that you can post something regarding your DS flashcart. Just make sure all of your posts are in English as this is against the rules.
  • Xpk24 @ Xpk24:
    no yo no estoy diciendo eso solo necesito una información que necesito calmado
  • Xpk24 @ Xpk24:
    no se no donde sea si pero aca en venezuela las consolas de ds esta descontinuadas y la poca información que consigo en internet no es la que nesecito
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    You know, finding information about DS flashcarts isn't that hard. They can be found pretty much everywhere and a lot of them can be still bought, however, these are clones from previous generations.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    My apologies if I'm boring you. But if you'd like help with your DS flashcart, then I highly suggest making a thread to get a quick reply. Nobody is going to help in the chat section.
  • Xpk24 @ Xpk24:
    Hola chicos. Compré una nintendo dsi de segunda mano y viene con una tarjeta r4 pero no encontré su firmware/kernel. ¿Pueden ayudarme chicos? Este sitio dice: R4I-GOLDHK pero el enlace ya está inactivo
  • Xpk24 @ Xpk24:
    no tranquilo solo quiero informacion sobre esa tarjeta y bueno ya puede entrar en el discord de enlace
  • Xpk24 @ Xpk24:
    mas bien me alegro que alguien me responda este sisto wed
  • Xpk24 @ Xpk24:
    gracias por tomarte tu tiempo en explicarme
  • Xpk24 @ Xpk24:
    oye estas por hay?
  • Veho @ Veho:
    Sup.
  • Veho @ Veho:
    Please speak English.
    +1
  • Veho @ Veho:
    Or get banned.
    +1
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    @Veho, I asked them to translate their messages, but they didn't listen.
  • SylverReZ @ SylverReZ:
    For some reason..
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Yeah man it's so much Spanish even my browsers asking to translate it
  • Xpk24 @ Xpk24:
    Hi guys. I bought a second hand nintendo dsi and it came with an r4 card but I couldn't find its firmware/kernel. Can you guys help me? This site says: R4I-GOLDHK but the link is already inactive
    K3Nv2 @ K3Nv2: https://youtu.be/8YQov9O7e7Y?si=vywOcLkttFP9tVSC