Problem with 16gb SDHC and AceKard2i

Discussion in 'Acekard' started by reiverdaemon, Apr 27, 2010.

Apr 27, 2010
  1. reiverdaemon
    OP

    Newcomer reiverdaemon Newbie

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I just received a 16GB SDHC card that I bought online (there's also a 4 on it, so I'm assuming it's a class 4), and when I add games and load it up (using the latest AKAIO), only like 2-3 games show up while the rest are "DS PROGRAM FILE"s.

    Anyone know what's wrong?
     
  2. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    First format the card with the Panasonic SD formatter.

    Then you need to check the card isn't fake and reporting a false capacity. Create a directory with 16GB of files on your Harddisk, download a program called quickpar and create a parity file of those files. Copy the 16GB of iles and the parity files to the MicroSd card, then use the parity file to verify they 100% readable.

    If that doesn't work, try another card reader.
     
  3. reiverdaemon
    OP

    Newcomer reiverdaemon Newbie

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Am I supposed to add the files and press "Create" in QuickPar?
     
  4. tk_saturn

    Member tk_saturn GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    3,327
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, pretty much.

    You drag the files into the window above the add button, and then click create. Lower the redudancy % to reduce the creation time.
     
  5. alo123

    Member alo123 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Messages:
    169
    Country:
    United States
    When they show up as ds program files it usually means the rom is corrupt
    I had this problem on some of my games just get a fresh rom of each
     
  6. reiverdaemon
    OP

    Newcomer reiverdaemon Newbie

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    The ROMs are fine because they work on my 2gig card, and some of them randomly work on the 16, I'm doing the QuickPar right now.

    *QuickPar reports nothing wrong, trying different card reader...

    **Nothing worked =[

    And the first 2-3 files I add are the ones I can play, the rest are DS program files.
     
  7. Sinistral89

    Member Sinistral89 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    238
    Location:
    Sweden
    Country:
    Sweden
    It really sounds like you have corrupt roms or something really wrong with your SD card...
     
  8. kleptodathief

    Newcomer kleptodathief Advanced Member

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    89
    Country:
    United States
    i bought a 8gb sandisk microsdhc card(already PREformatted to fat32) from bestbuy.ca for 29.99 cdn + taxes and it works awesome with the acecard 2i + my dsi XL, its much faster loading/reading the roms/games then my 4gb patriot class 6

    i guess the tradeoff in READ times = slow write times when u need to put data or games onto the card [​IMG]


    when i copy files to the 8gb sandisk card its speed is only 7Mb/s but the 4gb patriot is around 15Mb/s

    has anyone tried those speedy ultra III sandisk cards?
     
  9. reiverdaemon
    OP

    Newcomer reiverdaemon Newbie

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    The ROMs work perfect with my 2gig, all of them, so I guess it IS the SD card...sigh.

    Well, it came with a year warranty [​IMG].

    I'm using this http://www.discountcell.com/cellular/images/SDC2-16GB.jpg

    Except it's a class 4.

    *Nobody knows? Do I have no other choice but to replace it? =[
     
  10. reiverdaemon
    OP

    Newcomer reiverdaemon Newbie

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I guess I'm just going to replace it.

    Nobody else has problems with 16gig cards?
     
  11. TheDude879

    Newcomer TheDude879 Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    I have a 16 gig card and it works perfectly.
     
  12. rommy667

    Member rommy667 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    514
    Location:
    Down the road around the corner
    Country:
    Ireland
    Ive two 16 gigs and both work perfect with acekard......
     
  13. Magmorph

    Member Magmorph GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 22, 2009
    Messages:
    806
    Country:
    United States
    Your memory card could be fake.
     
  14. Infinite Zero

    Member Infinite Zero Almost!

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    2,922
    Location:
    California
    Country:
    United States
    HELLZ YEAH [​IMG]
    THEY LURK AROUND EVERYWHERE hmmmmm like R4 Clones [​IMG]
     

Share This Page