Hacking Priiloader not playing nice with USB Loader GX

Perplexer

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 20, 2006
Messages
147
Trophies
0
XP
71
Country
United States
Right now, ny Wii boots up to the System Menu, we can choose the USB Loader forwarder channel, and it works beautifully!

But if I try to have Priiloader start the "installed file" USB Loader - it will start loading but simply won't recognize the same hard drive - times out after 20 seconds and I get the "Failed to initialize USB device. Switching to channel list mode" message.

Is it a weird cIOS I have installed? Should I clear any of this out and how? THANK YOU!

Passport 500GB, FAT32, 32K clusters
bootmii boot2
Priiloader 0.8.2
USB Loader GX 3.0 rev 1272
My SysCheck is below.

SysCheck HDE v2.4.0 HacksDen Edition by JoostinOnline, Double_A, R2-D2199, and Nano
...runs on IOS58 (rev 6176).

Region: NTSC-U
System Menu 4.3U (v513)
Priiloader installed
Drive date: 05.26.2006
Homebrew Channel 1.1.2 running on IOS58

Hollywood v0x11
Console ID: 36238872
Console Type: Wii
Shop Channel Country: United States (49)
Boot2 v4
Found 112 titles.
Found 45 IOS on this console. 15 of them are stubs.

IOS4 (rev 65280): Stub
IOS9 (rev 1034): No Patches
IOS10 (rev 768): Stub
IOS11 (rev 256): Stub
IOS12 (rev 526): No Patches
IOS13 (rev 1032): No Patches
IOS14 (rev 1032): No Patches
IOS15 (rev 1032): No Patches
IOS16 (rev 512): Stub
IOS17 (rev 1032): No Patches
IOS20 (rev 256): Stub
IOS21 (rev 1039): No Patches
IOS22 (rev 1294): No Patches
IOS28 (rev 1807): No Patches
IOS30 (rev 2816): Stub
IOS31 (rev 3608): No Patches
IOS33 (rev 3608): No Patches
IOS34 (rev 3608): No Patches
IOS35 (rev 3608): No Patches
IOS36 (rev 3608): No Patches
IOS37 (rev 5663): No Patches
IOS38 (rev 4124): No Patches
IOS40 (rev 3072): Stub
IOS41 (rev 3607): No Patches
IOS43 (rev 3607): No Patches
IOS45 (rev 3607): No Patches
IOS46 (rev 3607): No Patches
IOS48 (rev 4124): No Patches
IOS50 (rev 5120): Stub
IOS51 (rev 4864): Stub
IOS52 (rev 5888): Stub
IOS53 (rev 5663): No Patches
IOS55 (rev 5663): No Patches
IOS56 (rev 5662): No Patches
IOS57 (rev 5919): No Patches
IOS58 (rev 6176): USB 2.0
IOS60 (rev 6400): Stub
IOS61 (rev 5662): No Patches
IOS70 (rev 6912): Stub
IOS80 (rev 6944): No Patches
IOS222 (rev 65280): Stub
IOS223 (rev 65280): Stub
IOS249[56] (rev 65535, Info: d2x-v10beta52): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS250[57] (rev 65535, Info: d2x-v10beta52): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
IOS254 (rev 65280): Stub
BC v6
MIOS v10
Report generated on 09/16/2019.
 

XFlak

Wiitired but still kicking
Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
12,901
Trophies
2
Age
36
Location
Cyprus, originally from Toronto
Website
modmii.github.io
XP
7,526
Country
Cyprus
Is your forwarder installed dol launching the channel you have installed? Or is it pointing directly to the SD card? Try the former you may have greater luck.

Do you have gx saved to your sd card, or USB, or both?

The issue might be that your hard drive needs more time to power up, so if priiloader is launching gx so quickly that the HDD hasn't initialized yet then it would return you to the system menu. If you have an SD card with gx saved to it, that may solve the issues because that loads much faster.
 

Perplexer

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Sep 20, 2006
Messages
147
Trophies
0
XP
71
Country
United States
Oh man, your post got me thinking, and what did it for me was just adding the "UNEO Channel Booter for Priiloader" dol to my SD card and telling Priiloader to autoboot that. I can't say I know exactly what it does but it works 100% now. Thanks!
 

maharito

Active Member
Newcomer
Joined
Jan 12, 2013
Messages
28
Trophies
0
Age
39
XP
139
Country
United States
Ha, I remember being confused for ages about that one myself. I thought UNEO was some strange protocol I'd never heard of anywhere else in the modding community. Turns out that's just the Title-ID for the forwarder. (codes starting with U don't have any official purpose so they're fair game for homebrew.)
 

laz305

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 31, 2008
Messages
749
Trophies
0
XP
1,380
Country
United States
Oh man, your post got me thinking, and what did it for me was just adding the "UNEO Channel Booter for Priiloader" dol to my SD card and telling Priiloader to autoboot that. I can't say I know exactly what it does but it works 100% now. Thanks!
Ummmm what exactly did you do to fix this? I don’t follow what you did.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    WARIOLOVER57 @ WARIOLOVER57: hi