Preloader SoftMii issue

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Skyfallkavu, Jan 31, 2009.

Jan 31, 2009

Preloader SoftMii issue by Skyfallkavu at 3:37 AM (2,078 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. Skyfallkavu
    OP

    Newcomer Skyfallkavu Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    United States
    Alright, so after I install Preloader .27 (I have tried .26, same results) I choose not to install the .dol that is mentioned in the instructions to install after installing Preloader (If I do install it, it decides to distort audio, plus the most prominent issue is still there.).

    Anyway, its hard to explain.

    Instead of bringing up the backscreen (You know, the one with the wii logo fading in and out) when coming out of a program/game, it acts as if I reset the wii and it shows my healthscreen. I asked another user in a PM if he had that problem, and he said no. It isn't a big thing but I would like my backscreen back, instead of my healthscreen all the time.

    Is this normal, and if not is there any way to fix this? Ive used ARC multiple times but the problem is still there, I simply cant fix it. Any help would be greatly appreciated

    Also, thats what .dol file do anyway? It isn't explained.

    By the way, the problem only appears AFTER I install preloader. Everything is ok with the original 3.2 firmware.
     
  2. Tichinde925

    Member Tichinde925 Marth Ditto Money Match?

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    1,096
    Location:
    Warwick, Rhode Island
    Country:
    United States
    its any title deleter....I think its too dangerous to have as the installed dol when pressing reset.

    You dont know who might be around your Wii and holding the reset button by accident to load up AnyTitleDeleter and then to start deleting stuff...

    The name of the .dol: atd512 I believe, though I may be wrong.
     
  3. Skyfallkavu
    OP

    Newcomer Skyfallkavu Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    United States
    Oh, so its simply just a version of anytitledeleter that can be loaded from the preloader menu? Thats handy I guess, but isn't really necessary. I wonder why it distorts my sound...

    But im still really ticked about the healthscreen problem, I really really need that fixed D:
     
  4. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    do you have a fresh preloader "00000042.app"? if not, i do... you just need to install that via Softmii tweaker(PM me if you need anything)
     
  5. cdn_bacon

    Newcomer cdn_bacon Advanced Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    78
    Country:
    Canada
    Mine resets back to the healthscreen as well....
     
  6. Skyfallkavu
    OP

    Newcomer Skyfallkavu Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    United States
    The earliest point it appears is right after preloader installation. The Wii isnt even SoftMii'd yet.

    Its a problem with Preloader, since everything is fine on a vanilla 3.2U installation.

    I don't see how the 00000042.app would change anything yet.

    Unless it goes into effect right after Preloader is installed, and it isnt deleted with ARC

    Does the 00000042.app require softmii to be installed?
     
  7. AsosaYoung

    Member AsosaYoung GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 9, 2009
    Messages:
    319
    Location:
    L B C
    Country:
    United States
    To remove the health screen Enable [Replace healthwarning with backmenu] in preloader settings/systemhacks.
    Yes .app that you want is created after Preloader is installed, and it isnt deleted with ARC
     
  8. Skyfallkavu
    OP

    Newcomer Skyfallkavu Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    United States
    Well yeah, that gets rid of the healthscreen everywhere, but it still would be nice to have it upon startup.
     
  9. BL4Z3D247

    Member BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    614
    Location:
    I'm so high I don't even know!
    Country:
    United States
    you reinstall the original health screen with the 00000042.app(from preloader) i thought that was the problem you wanted to solve the most
     
  10. Skyfallkavu
    OP

    Newcomer Skyfallkavu Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    United States
    Could you upload the original, please? Its the only thing left to try.
     
  11. cdn_bacon

    Newcomer cdn_bacon Advanced Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    78
    Country:
    Canada

    Go to the preloader settings and change 'return to preloader' to 'return to systemenu'
     
  12. Skyfallkavu
    OP

    Newcomer Skyfallkavu Advanced Member

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    56
    Country:
    United States
    That fixed it on your end?

    EDIT: Yep, that fixed it. Thanks so much cnd_bacon!

    BL4Z3D247, if you dont mind I would still love to have the original 00000042.app. Could you still upload it? It would be nice if I wanted the default healthscreen again.
     
  13. cdn_bacon

    Newcomer cdn_bacon Advanced Member

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    78
    Country:
    Canada
    no prob...glad i can help

    for the 42.app use FS Browser to extreact your 00000042.app from Title/00000001/00000002/content
     

Share This Page