Play GC games through the sd card?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by pps_goforit, Oct 17, 2010.

Oct 17, 2010
  1. pps_goforit
    OP

    Newcomer pps_goforit Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    30
    Country:
    Sweden
    hello! I recently saw (yes I know I'm several years behind in development: P) SD Gecko, and wonder if I can use on my 4.2E Wii? hacked by using nus auto downloader. I want to use it to play GC games. is that possible? and if so, how?
     
  2. Yuan

    Member Yuan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    1,271
    Country:
    Brazil
  3. WaRMarinE

    Member WaRMarinE GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    194
    Location:
    Mexico
    Country:
    Mexico
    As far as I know it does work if you have an SD gecko. Try the link above.
     
  4. M[u]ddy

    Member M[u]ddy GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    495
    Location:
    NRW
    Country:
    Germany
    According to the comments in the link the SD-Loader also supports SDHC Cards, but the SD Gecko officially doesn't support them. Do they work anyways?
     
  5. Sao Mortel

    Member Sao Mortel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    YES!!!
    And you dont need 2 sd card its silly! just one!
    also this device is the same
     
  6. koji2009

    Member koji2009 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,193
    Country:
    United States
    It says 2 because you need an sd card in the wii to boot the program.

    Less of an issue now because you can use USB to boot the program.
     
  7. Yuan

    Member Yuan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    1,271
    Country:
    Brazil
    SD Gecko is just a contact adapter, there is no chip/logic involved. SDHC support is based on homebrew coding to support it, since most gc homebrew aren't updated for ages is unlikely to find some with SDHC support.

    But besides SD-Boot, wiixplorer can read contents from SDHC on gecko fine and I think HBC too (I will test it tomorrow).

    EDIT: Tested, HBC loads homebrew fine from SDHC on SD Gecko.
     
  8. Sao Mortel

    Member Sao Mortel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    533
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    Don't need usb either!!! JUST ONE SD CARD!!!
     
  9. Yuan

    Member Yuan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    1,271
    Country:
    Brazil
    Yes, you can boot the program launching GC Homebrew Launcher directly from Gecko with HBC.

    Just put the start.dol on root of sd gecko and put \apps\gcbooter\ with contents on it too.
     
  10. KuRensan

    Member KuRensan aka Pearbook

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Somewhere in the sky
    Country:
    Netherlands
    Uhh where can I buy it in europe ??
     
  11. Yuan

    Member Yuan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    1,271
    Country:
    Brazil
    Buy dealextreme's, it is the cheaper solution.
     
  12. KuRensan

    Member KuRensan aka Pearbook

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Somewhere in the sky
    Country:
    Netherlands
    do I need to do extra stuff or can I just use iDeal
    Does it only plays Homebrew ?. I don't hope so
     
  13. chop

    Member chop GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    487
    Location:
    Pontefract
    Country:
    United Kingdom
  14. M[u]ddy

    Member M[u]ddy GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    495
    Location:
    NRW
    Country:
    Germany
  15. pps_goforit
    OP

    Newcomer pps_goforit Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    30
    Country:
    Sweden
    Well i cant get it to work!!!
    at first it looked promesing, i got the Maroi Dance game working (some times it froze after 5-6 min). But when i tryed Baten katos and ikaruga it only gave my an black screen. now even MD want start and only goes black:/ what to do???

    plz help me

    Pal wii and tv
     

Share This Page