pc games that don't require high specs?

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by triassic911, Nov 29, 2009.

Nov 29, 2009
  1. triassic911
    OP

    Member triassic911 Burst Mode

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,743
    Location:
    NYC, USA
    Country:
    United States
    I feel like playing some pc games but my comp sucks. It can't even play san andreas without horrible framerates... Any games that I can play?
     


  2. updowners

    Member updowners lurklurklurk

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    1,323
    Country:
    Australia
    Are you able to post your specs? It would be quite helpful.
     
  3. computerboy

    Member computerboy GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 20, 2008
    Messages:
    802
    Country:
    Switzerland
    Battlefield Heroes (Free2Play), Battlefield 2, The Sims 2.
     
  4. myuusmeow

    Member myuusmeow GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    1,643
    Country:
    United States
    Anno 1404/Dawn of Discovery - City builder, might run terrible but bad FPS is tolerable in this game
    Anno 1701/1701 AD - City builder, might run terrible but bad FPS is tolerable in this game
    Counter-Strike Source
    GTA III - Will run good even on a netbook
    GTA Vice City - Good even on a netbook
    GTA San Andreas all low at like 640x480
    Half Life - FPS, runs on variation of Quake engine from 1996
    Half Life 2 - FPS
    id Super Pack - Tons of classic FPS action some games even work on a 486
    Roller Coaster Tycoon 2 - Tycoon game, 2d so it'll run on anything
    SimCity 4 Deluxe - City builder, good even on a netbook
     
  5. triassic911
    OP

    Member triassic911 Burst Mode

    Joined:
    May 9, 2007
    Messages:
    2,743
    Location:
    NYC, USA
    Country:
    United States
    My specs are garbage they are:
    AMD Athlon 64 x2 dual-core processor
    1.80ghz
    2gb ram
    ati radeon x1200 series

    Thanks for the games guys I will definitely try them out.
     
  6. Guild McCommunist

    Member Guild McCommunist (not on boat)

    Joined:
    May 6, 2009
    Messages:
    18,151
    Location:
    The Danger Zone
    Country:
    United States
    Most emulators run great. My laptop can run Goldeneye 007 on Mupen64 at a great framerate. Other older gen emulators (Snes9x, VisualBoyAdvance, No$gba, etc).
     
  7. Sc4rFac3d

    Member Sc4rFac3d GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    1,629
    Country:
    Netherlands
    www.gog.com
     
  8. XWolf

    Member XWolf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    745
    Country:
    United Kingdom
    Garbage??? Based on what standards? Not wasting half your resources on Vista are you?

    I am running plenty of games fine on a machine worse than that. Halo, Unreal Tournament 4, Eve Online, Command and Conquer 3, a load of emulators, a load of games in DOSbox......
     
  9. luke_c

    Member luke_c Big Boss

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    3,587
    Location:
    Land of England
    Country:
    United Kingdom
    Team Fortress 2.
     
  10. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    Be thankful you don't have
    X300 ATI Raedon
    512MB of RAM
    intel pentium 3.00ghz

    Lol, i was surprised i can play 3mins of Oblivion without it crashing ¬_¬
     
  11. Law

    Member Law rip ninjacat that zarcon made me

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    4,132
    Location:
    ‭jerkland
    Country:
    United Kingdom
    Torchlight should run fine on it. Diablo II style RPG (I think the people who made it were actually former devs or something).
     
  12. Fat D

    Member Fat D GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    1,117
    Country:
    Germany
    That should be able to run GTASA perfectly fine. I ran it on a single-core processor with less than half as much RAM.
     
  13. CrimsoniteX

    Member CrimsoniteX GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    212
    Country:
    United States
    You should be able to run games like Counter Strike: Source and Team Fortress 2 in DX8 mode.
     
  14. zeromac

    Member zeromac Finally reached 1000 posts EXACTLY

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    2,194
    Location:
    Earth
    Country:
    Australia
    You sound like you have the exact same laptop as me because those are my specs exactly lol
    Toshiba Satellite M70?
    Anyways, I'm trying to download Team Fortress 2 atm
    Btw you should visit this website, it tells you if your computer can good games
    http://cyri.systemrequirementslab.com/srtest/
     
  15. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    Our main computer is rubbish (it's a laptop, 'nuff said), but Star Wars Starfighter runs well on it. It's old, but still has good replay value in my opinion. You'd proabably want a joystick though.
     
  16. Alato

    Member Alato GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    217
    Country:
    Canada
    Well, Starcraft works great on anything. :0 And those are some decent specs. No gaming computer, but certainly decent.
    Be thankful you don't have
    2gb HDD,
    Pentium III 599mhz,
    128MB RAM,
    and well... No graphics card.

    That's what I was running forever up until a couple weeks ago until I was finally able to upgrade to a decent computer.
     
  17. XWolf

    Member XWolf GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Messages:
    745
    Country:
    United Kingdom
    Freelancer - gotta try that.
     
  18. Splych

    Member Splych GBAtemp's Lurker

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,953
    Location:
    Canada, Ontario.
    Country:
    Philippines
    I think I have a X600 or X300 lying around my house... If you upgrade your RAM and GPU, you can run a variety of games =]

    I had similar specs... except my GPU was a X600 and I had 2GB of RAM. CPU was slightly faster (3.4) and was a single core. I still recommend that you upgrade those things.

    As of this topic...

    Try out... A bunch of emulators. You'll be sure to find one that is fitting for you =]

    But for games... Age of Empires I and II. iunno bout' III since it's grapics went from bad to good when it was II to III.
     
  19. Mewgia

    Member Mewgia drifter

    Joined:
    Dec 16, 2006
    Messages:
    2,161
    Location:
    Boston, MA
    Country:
    United States
    Counter Strike 1.6
    Counter Strike Source
    Team Fortress 1/2

    basically all you need is one of those games and you are good for many many hours
     
  20. razorback78

    Member razorback78 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,183
    Country:
    Philippines
    oldies game: warcraft 2; starcraft; counter strike. or try nes or snes emulators.
     

Share This Page