Onslaught WiiWare Help!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by R0FLC0PT3R, Jul 4, 2009.

Jul 4, 2009

Onslaught WiiWare Help! by R0FLC0PT3R at 9:21 PM (2,593 Views / 0 Likes) 34 replies

  1. R0FLC0PT3R
    OP

    Newcomer R0FLC0PT3R Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    I've been having trouble loading Onslaught on my Wii. When I start it, it just leads to a black screen, and then I need to hold the power button to shut of the Wii.
    I have already installed IOS 55 and 53 but I still have this problem.
    Any help is appreciated!
     


  2. Nago

    Newcomer Nago Advanced Member

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    95
    Country:
    United States
    A) What's the wad's filename / where'd you get it / what's the CRC32 (google CRCDropper if you don't know)

    because:

    1) What region WAD are you loading on what region WII

    2) You may have a bad dump.
     
  3. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    delete it from the Wii then use FREETHEWADS and drag and drop the wad file onto the freethewads.exe file then reinstall it using wadmanager!
     
  4. R0FLC0PT3R
    OP

    Newcomer R0FLC0PT3R Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    !) It's a PAL wad on my North American Wii. However, I am using starfall's region free channels. AND I used an NTSC wad and it had the same results.

    2) I used 3 different dumps, none worked.
    [​IMG]

    @kobykaan I can't open Freethewads. It flashes open then closes >_>
     
  5. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    did you read what I actually wrote !?

    don't open it just drag your wad file onto the FREETHEWADS.exe it will flash briefly a dos window and close and that's it the wad is now REGION FREE [​IMG]
     
  6. qlum

    Member qlum Posting when needed

    Joined:
    Sep 25, 2008
    Messages:
    562
    Location:
    The Pirate Homeworld
    Country:
    Netherlands
    you can try the rebooter option of gecoOS with region free on to boot it




    100th post
     
  7. R0FLC0PT3R
    OP

    Newcomer R0FLC0PT3R Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    I did, it still doesn't work. Thanks anyway though, much appreciated!

    @qlum I already used starfall to make everything region free but I will try rebooting with gecko anyway.
     
  8. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    try a new download/dump instead search for one that's ALREADY region free [​IMG]
     
  9. R0FLC0PT3R
    OP

    Newcomer R0FLC0PT3R Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    I already tried one but no luck. WHY CAN'T I GET THIS TO WORK?!?!
     
  10. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    What System menu are you using !?

    I'm using 4.0u and region freeing it worked for me [​IMG]

    I have the IOS files you listed installed and afaik you need at least 53 installed which you said you have!?
     
  11. R0FLC0PT3R
    OP

    Newcomer R0FLC0PT3R Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    Using 3.2U and yes I already have 53 [​IMG]
     
  12. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    maby its finally time to update to 4.0 using Waninoko's updater lol unless you can live without Onslaught! [​IMG]
     
  13. R0FLC0PT3R
    OP

    Newcomer R0FLC0PT3R Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    Are you sure there isn't another way? Also, will all my applications and homebrew be alright if I update?
     
  14. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    I think we have pretty much exausted all other possibility's already [​IMG]

    and yes your apps and homebrew will be fine just make sure you read the guides on updating to 4.0 and use the 4.0 updater by Waninoko [​IMG]

    If you have starfall installed you should be good to go .... if you have access to boot 2 then installing bootmii and backing your nand up would be a good start/idea too as a double precaution [​IMG]
     
  15. R0FLC0PT3R
    OP

    Newcomer R0FLC0PT3R Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    Thanks but I have a few questions first.
    Will backup loader Gamma still work, and if so will it work better or worse?
    Do I need to reinstall any IOS's or CIOS's afterwards?
    Will my homebrew work as well as before or will there be problems( like DVDx or homebrew games)
    Thanks a lot for the help, sorry for all the questions.
     
  16. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    its perfectly safe to use FREETHEWADS it simply removes the region barrier on the WAD FILE dont effect your system functionality and to be honest it takes LESS that 2 min to have ran it AND INSTALLED IT...I would try FREETHEWADS before i posted anymore only because I would imagine you find it very very simple...As stated above its a fast drag and drop then install...In this case its just as easy as it sounds bud [​IMG]
     
  17. Tagg7

    Member Tagg7 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    394
    Country:
    United States
    The only reason why that would happen is if you are missing IOS files. Try installing IOS55.
     
  18. R0FLC0PT3R
    OP

    Newcomer R0FLC0PT3R Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    I did but it didn't work.

    @tagg7
    That was the first thing I did, if you read my first post.
     
  19. Tagg7

    Member Tagg7 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    394
    Country:
    United States
    Doh, sorry. In that case, try IOS38?
     
  20. R0FLC0PT3R
    OP

    Newcomer R0FLC0PT3R Member

    Joined:
    Jul 4, 2009
    Messages:
    21
    Country:
    Canada
    Done that already. I'll try getting yet another dump.
    P.S I updated to 4.0 with Bootmii. Still not working >_
     

Share This Page