1. tomrev

    OP tomrev GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    364
    Country:
    United States
    Only problem with Retroarch try both 1.7.8 - nightly, the top screen is randomly flickering brighten - darken render to unable to play. Other 3DS game not have this problem.

    Is my O3DS defected?
     
  2. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,589
    Country:
    United States
    ¯\_(ツ)_/¯
    • HOME Menu DesignAuto-Brightness: OFF
     
  3. Extrasklep

    Extrasklep gbaTemp Fan
    Member

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    1,038
    Country:
    Poland
    Old 3DS doesn't have auto brightness
     
  4. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,589
    Country:
    United States
    Thanks. Good to know. My o2DS doesn't either. I thought that was missing specifically on the o2DS.

    @tomrev, see if the flickering happens with the 3D mode turned off.
     
  5. tomrev

    OP tomrev GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    364
    Country:
    United States
    Thank you for you help. 3D slider is broken. I turned off 3D by parental control method but it doesn't fix. Could help me test with working 3D slider?
     
  6. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,589
    Country:
    United States
    I think RetroArch ignores the parental control's 3d mode set to off. Try putting a piece of electric (black) tape over the front facing camera and see if the flickering goes away.
     
    tomrev likes this.
  7. tomrev

    OP tomrev GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    364
    Country:
    United States
    It seem to more stable. I guess you are right about it ignores the parental control. The screen is very dark but playable now.
     
  8. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,589
    Country:
    United States
    Hey, does your 3D slide switch has a hole where you can use a toothpick, needle, or tiny flathead for leverage?
     
  9. tomrev

    OP tomrev GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    364
    Country:
    United States
    That looks like a kind of promise hack. :D Do you have any guide?
    It seems to have hole which I could use needle. I use a needle to pick some convex inside but no luck to find one.
     
  10. TurdPooCharger

    Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Messages:
    6,589
    Country:
    United States
    No guide. I'd assume your 3D slider switch's tab piece broke off. Just take something small enough to insert into the hole or cavity and push the switch down until 3D mode is turned off.
     
    tomrev likes this.
  11. tomrev

    OP tomrev GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    364
    Country:
    United States
    I tried that but no dice. At least, I know the cause of problem. Maybe I will change the slider in the future. Thank you for your help.
     
    TurdPooCharger likes this.
  12. Sakitoshi

    Sakitoshi GBAtemp Official Lolimaster
    Member

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    2,223
    Country:
    Chile
    that's absolutely idiotic. the old 3ds doesn't have super stable 3d (and even if it had it telling him to turn it off is a better solution).

    OP, in retroarch go to settings -> user interface -> 3ds display mode -> 2d
     
    Last edited by Sakitoshi, Oct 27, 2019
    tomrev and TurdPooCharger like this.
  13. tomrev

    OP tomrev GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    364
    Country:
    United States
    Amazing :D. It works. Thank you.
     
    Deleted-236924 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - flickering, retroarch, playing