Ok, another "stuck at loading screen" case.

Discussion in 'DSTT' started by Isilwen, Jun 4, 2009.

Jun 4, 2009
  1. Isilwen
    OP

    Newcomer Isilwen Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Italy
    First, hello to all. It is my first post here.

    I will go straight to the point: my new DSTTi died today.

    When i try to load it from the DSi menu, it gets stuck at the Loading white screen.

    Still, my pc can read the microsd card withoud any problems.

    So...what can i do?
    Format? Upgrade firmware?

    Maybe my dstt is a fake? How can i check if it's a fake without opening it (i fear i might break it:P)

    Thanks a lot in advance.
     
  2. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    It's the SD Card. It happened to me once, because I exchanged my 1GB for a 2GB. Return it, exchange it.
     
  3. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    why not try insert your CARD slightly harder just to make sure it has a good contact
     
  4. Isilwen
    OP

    Newcomer Isilwen Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Italy
    well actually...

    i forgot to mention that i bought this ttdsi together with 2x 2gb sd card.

    I tried the other one, which was still in his box.

    And the problem remains.
     
  5. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Then, another important question ensues.

    I don't think any stores have deals like that. Did you buy it from an official source, or an internet selling service? Maybe someone sent you a defective card.
     
  6. Isilwen
    OP

    Newcomer Isilwen Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Italy
    Well i do not know what you mean by "official source".
    The only thing i know is that i am in Japan right now and i bought this card via internet from a shop in Osaka.

    the deal is this:

    http://egg.shop-pro.jp/?pid=13582028

    I honestly do not know if it's a reliable source or not. I'm not well informed so i may have been scammed. I am here to find out if that's the case, actually.
     
  7. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i don't think that shop would scam [​IMG]
    it was recommened on some forums

    but why not you go to the store and get other brand SD card...
    get brands like kingston, sandisk, transcend, toshiba..
    much reliable brand than the one in the pictures
     
  8. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    There is something very strange about that picture:

    Both of the Cards are from some brand I've never heard of.

    Get the ones that are seperate. I use a Kingmax and a Ridata.

    There are plenty of others.
     
  9. Isilwen
    OP

    Newcomer Isilwen Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Italy
    Well, i have to point out two things:

    those SD cards are seen correctly by my pc, i even tried to format and reinstall a new firmware on one of those, of course with no avail.

    moreover, i tried to put the dstti inside the dsi WITHOUT an SD card inserted...and, the result is the same.

    and i mean the same. the dsi menu tells me "click to stard ds cartridge" or something like that, and then the loading screen of eternity appears. so, sd card or not sd card, it's the same.
     
  10. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    another noob question?
    which firmware did you use?
    is it for dstti or dstt?
     
  11. Isilwen
    OP

    Newcomer Isilwen Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Italy
    To be honest, i do not know what firmware was present in the SD cart before i formatted it. After the format, i followed the FAQ thread in this forum to install a new firmware.
    Anyway, the other one that came with the package is still intact, so maybe i can see the firmware version using my pc.

    EDIT: Ehm, sorry...could someone explain me how to check the firmware version via pc? [​IMG]

    DOUBLE EDIT: no need, from the deal of the website i posted earlier i read ???????????V1.17

    so, it's 1.17.
     
  12. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    try get your firmware here

    yes you should use only 1.17 firmware for DSTTi

    format doesn't help
    another brand new SD card doesn't help
    reinstall the firmware doesn't help

    then maybe your DSTTi is dead! send back for a refund
     
  13. Isilwen
    OP

    Newcomer Isilwen Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Italy
    it seems that's the case.

    i will try do do that, thanks to all of your for the help.
     
  14. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    no problem...
    feel sorry that we didn;t get to help

    [​IMG]
     
  15. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    You said it died today -- does that imply that it was working at one time? How long did it work before it died?

    If you start up the DSTTi without a microSD card in it, do you see a "No Card" icon, or does it continue to hang? If you start up the DSTTi with a newly formatted microSD card in it but no menu on the card, do you see a "Menu?" icon, or does it hang?

    It might be a contact problem. Have you tried inserting a piece of paper in with the DSTTi to help it make contact?

    -Bri
     
  16. Isilwen
    OP

    Newcomer Isilwen Newbie

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Italy
    It worked for about one week. I used it yesterday, and today wasn't working. I did not remove it, i did not play, i did not even touch my DSi between yesterday and today.

    As i pointed out before, inserting a SD card with an updated firmware, or inserting an empty SD card, or not inserting an SD card at all does not change a thing.

    it ALWAYS says "Start DS Card", as if it detects a game, but it ALWAYS hangs at the "Loading" white screen. So, the "No card" icon does not appear, never.

    What's this piece of paper thing? How does it work?

    EDIT: i searched the net for this paper trick and i tried it, but with no avail.
     
  17. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    It definitely sounds like a hardware problem with your DSTTi then. Unfortunately, you can't do much but return it for a new one.

    -Bri
     

Share This Page