no$gba 2.4f

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by shaunj66, Sep 18, 2007.

Sep 18, 2007

no$gba 2.4f by shaunj66 at 10:56 AM (8,326 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. shaunj66
    OP

    Administrator shaunj66 Administrator

    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    9,829
    Location:
    South England
    Country:
    United Kingdom







    no$gba 2.4f

    Nintendo DS emulator








    [​IMG]
    The popular Game Boy Advance and now Nintendo DS emulator, no$gba has received a hefty update to version 2.4f. Read on to see what's new in this version.[title:no$gba 2.4f]17 September 2007 - version 2.4f

    - cheat: fixed conditional counter for cbds parameter lines (thanks Hiei Youkai)

    - cheat: raised strnlen to 5kbytes for about 256 codes/line (thanks Hiei Youkai)

    - nds/gba/help: added info on unknown add-ons (gba ir/wifi and nds memory exp)

    - nds/help: added info on ds rumble option paks (thanks bottledlight ds wiki)

    - gba/help: added some very basic info about the gameboy player (thanks flubba)

    - gui: allows to resize debugmsg/cheat/fileslst windows (with anchored buttons)

    - gba/help: added yoshi x/y-axis info (thanks flubba) (still incomplete though)

    - gba/help: added warioware z-axis gyro info (thanks momo vampire for the cart)

    - gba/help: added rumble and fram info (thanks momo vampire for warioware cart)

    - gba/help: added notes on special meaning of 1st (and 4th) letter of gamecode

    - nds/3d: emulates alpha blending master enable/test mode bit (disp3dcnt.bit3)

    - gba/memfill: fixed memfill code (data step/repeat count) (thanks Hiei Youkai)

    - nds/cheat: removed various ARDS checks (accepting addr with unknown offsets)

    - gba/nds: corrected hblank durations (thanks sebastien), no-vblank in lastline

    - gba/nds/help: notes on hblank=0 duration (1006/1606/1613 on gba/nds9/nds7)

    - gba/nds/help: notes on no-vblank-flag in last line, and hblank in ALL lines

    - nds/cheat: removed alignment check for [[X]+Z] (works with uninitialized [X])

    - nds/cheat: changed ARDS enable-code detection (9 lines with specific 4th/9th)

    - multi-cpu-timing: machine_switch_request processed AFTER all event_handlers

    - nds/3d: emulates texture master enable bit in disp3dcnt (thanks peter schraut)

    - nds/3d: emulates material-alpha (rather than only color-alpha) (thanks peter)

    - nds: emulates hinge/unfold irq (additionally to hinge status) (thanks antonio)
    [​IMG] Download
    [​IMG] Official website


     
  2. JacobReaper

    Member JacobReaper I Love You....

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,677
    Location:
    Spoomo
    Country:
    United States
    awesome waiting for update, but i have a ds with r4 so whats the point [​IMG]

    edit: cool, i never get first post [​IMG] [​IMG]
     
  3. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    nice update they say some 3d has been added and that speed has increased to a good extent. Also codes have been updated so many codes will work well now.
     
  4. Kainthereaper

    Newcomer Kainthereaper Member

    Joined:
    Nov 25, 2005
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    any sound emulation yet?
     
  5. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    yes, sound fully works here!
     
  6. berlinka

    Member berlinka You have sustained a lethal injury.

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    3,147
    Location:
    Harderwijk, Netherlands
    Country:
    Netherlands
    [​IMG]

    What the fuck putting THIS image up????

    I thought as this was the image I might as well try New Super Mario Bros first. Well, it resulted in an error message!
     
  7. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    not for me, you need to choose the correct savetype first [​IMG]
     
  8. berlinka

    Member berlinka You have sustained a lethal injury.

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    3,147
    Location:
    Harderwijk, Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Okay!

    *goes back playing New Super Mario Bros on DS Lite*
     
  9. Jdbye

    Suspended Jdbye Always Remember 30/07/08

    Joined:
    May 10, 2006
    Messages:
    1,071
    Location:
    Norway
    Country:
    Norway
  10. Kensuke

    Newcomer Kensuke Member

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    very uncomfortable for the use of the touch screen i think xD
     
  11. angelwizard

    Newcomer angelwizard Advanced Member

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    54
    Location:
    São Paulo - Brazil
    Country:
    Brazil
    at least we can play some picross without DS XD
     
  12. dualscreenman

    Member dualscreenman GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 29, 2005
    Messages:
    350
    Location:
    Rockin' the DSman Party-Van
    Country:
    United States
    That's only if the game is running at 100%. Games that don't at full speed won't have perfect sound. [​IMG]
     
  13. masdeeper

    Member masdeeper GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    203
    Country:
    Canada
    To bad the game is running at 50% of the normal speed [​IMG]

    I have a Pentium 4 2.8Ghz and 2Gb of ram...

    LOL I think I'm gonna buy a DS to play mario and the new zelda game that come out is 2 weeks
     
  14. dualscreenman

    Member dualscreenman GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 29, 2005
    Messages:
    350
    Location:
    Rockin' the DSman Party-Van
    Country:
    United States
    At least you don't have a Celeron.
     
  15. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    the problem is that the emulator runs too fast on my system, it's always above 100%.

    i got intel core 2 duo e6750 and 2gb ddr2-800.

    the game runs fullspeed, but the sound is not very nice, i think there still needs to be done some improvements to this emulator.
    most of the time the bass is distorted in the sound.
     
  16. mollekemiel

    Newcomer mollekemiel Advanced Member

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    72
    Country:
    United States
    How can you try pictochat with a ds ?
    do you need certain wifi hardware or do all chipsets work ?
     
  17. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Get the following: BIOS dumps of both the ARM7 and ARM9, plus a dump of your firmware. You can get a dumper tool from http://www.cryptosystem.org/archives/2007/...-ds-bios-dumper

    Name them BIOSNDS7.rom, BIOSNDS9.rom, and firmware.bin and put them in the same directory as no$GBA.

    Then open up any DS game, go to the Options, change it from "Start cartridge directly" to "GBA BIOS" and reset the emulator (numpad * key). You'll see the DS's firmware boot up and you'll be able to open Pictochat. I don't think it entirely works, but you can enter a room and draw stuff by yourself.
     

Share This Page