No files on Acekard?

Discussion in 'Acekard' started by xGrAffitix, Mar 19, 2010.

Mar 19, 2010

No files on Acekard? by xGrAffitix at 9:34 PM (583 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. xGrAffitix
    OP

    Newcomer xGrAffitix Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    Okay so, I finally submitted and gave in and got myself a new cart. Acekard 2i and CycloDS seemed to be all the rage, so I figured "If Acekard2i was running some games way before others were, then that must be the better choice." Anyways, getting to my point. I installed the __aio folder, and the akmenu4.nds files onto my SD card. Downloaded the loader from the acekard website, put it where it told me to. Now, I put my rom's on my SD card, but I don't see any choices at all, as if my roms weren't even there, when I know I have over 25 of them. Is there something I'm missing, a step I skipped, an issue with the cartridge?
     
  2. KevInChester

    Member KevInChester GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 29, 2009
    Messages:
    308
    Country:
    United Kingdom
    Install AKAIO 1.6rc1 - don't bother updating loaders at the moment, no need- file structure should be:

    akmenu4.nds
    /__aio

    Ensure the roms have been uncompressed


    (Yeah I know those steps are obvious, but best to start at the beginning just in case).
     
  3. xGrAffitix
    OP

    Newcomer xGrAffitix Advanced Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    67
    Country:
    United States
    Alright. So..I went back, and left the original loader files with the AKAIO 1.6rc1. Still no files have came up. Also, you say 'uncompressed'. How can I tell?

    Edit: Whenever I start up the Acekard2i I have 2 choices. "MicroSD:/" and "Slot 2:" Nothing shows up in MicroSD, and I can't select Slot 2.

    Edit 2: I actually figured out that my rom folder had to be on the root of the SD card.

    Edit 3: I actually have another question if you don't mind. Now that I have my roms, I noticed that I don't have none of my saves. I know that I need to 'convert' them, but how? Directing me to a thread would be much help.
     
  4. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States

Share This Page