Hacking Nintendo Switch Doesn't Open Up No More

Dave_Chad

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 29, 2016
Messages
741
Trophies
0
Age
37
XP
2,341
Country
Downgrade via choidujour nx? If so that wouldn't "kill" it.

What format is your sdcard?
If it is exFAT have you maybe accidentally selected the non exFAT firmware in choidujour nx?

If so either use another sdcard formatted as FAT32 to "upgrade" to 8.1 or, copy the data off your sdcard to pc, format sd as FAT32, copy data back. It will work now.

You can then copy data off and reformat to exFAT or just stay on FAT32.
 

dudephanith

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 11, 2011
Messages
104
Trophies
1
XP
909
Country
It's not dead. Just Burnt Fuses or like Dave said the SD card is in wrong format. I faced the same problem this week.
What i did were
- plugging it to the PC to detect the RCM mode via TegraRcmGUI.
- Keep Pressing Power and Vol+ several times until it go to RCM Mode
- When it go to RCM mode, just use choidujour nx to upgrade to firmware 9
 
Last edited by dudephanith,

ShadowBringer2016

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 19, 2019
Messages
10
Trophies
0
Location
Buried
XP
95
Country
United States
Downgrade via choidujour nx? If so that wouldn't "kill" it.

What format is your sdcard?
If it is exFAT have you maybe accidentally selected the non exFAT firmware in choidujour nx?

If so either use another sdcard formatted as FAT32 to "upgrade" to 8.1 or, copy the data off your sdcard to pc, format sd as FAT32, copy data back. It will work now.

You can then copy data off and reformat to exFAT or just stay on FAT32.
So what I saw my SD card has been on FAT32 for a while.

--------------------- MERGED ---------------------------

It's not dead. Just Burnt Fuses or like Dave said the SD card is in wrong format. I faced the same problem this week.
What i did were
- plugging it to the PC to detect the RCM mode via TegraRcmGUI.
- Keep Pressing Power and Vol+ several times until it go to RCM Mode
- When it go to RCM mode, just use choidujour nx to upgrade to firmware 9
How does one go in RCM mode and choose ChoidujourNX?
 

thesjaakspoiler

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 20, 2018
Messages
991
Trophies
0
Age
124
XP
1,516
Country
Afghanistan
So what I saw my SD card has been on FAT32 for a while.
How does one go in RCM mode and choose ChoidujourNX?
I'm not exactly sure but if you prepare an SD card with Hekate and add the ChoiDuJoirNX.nro to the 'switch' folder, you seem to be able to start it from the Tools menu.
For upgrading you also need the firmware on that SD card.

There is also the option of doing it with a PC when all hope is lost :
https://switch.homebrew.guide/usingcfw/manualchoiupgrade#
But I would try Hekate first....

For entering RCM mode you need a jig and payload injector (pc/smartphone/standalone).
Pressing vol- and power should get you into RCM mode.
But I presume you've done that before as you are already on a CFW.
 
Last edited by thesjaakspoiler,

The Real Jdbye

*is birb*
Member
Joined
Mar 17, 2010
Messages
23,383
Trophies
4
Location
Space
XP
14,013
Country
Norway
I'm not exactly sure but if you prepare an SD card with Hekate and add the ChoiDuJoirNX.nro to the 'switch' folder, you seem to be able to start it from the Tools menu.
For upgrading you also need the firmware on that SD card.

There is also the option of doing it with a PC when all hope is lost :
https://switch.homebrew.guide/usingcfw/manualchoiupgrade#
But I would try Hekate first....

For entering RCM mode you need a jig and payload injector (pc/smartphone/standalone).
Pressing vol- and power should get you into RCM mode.
But I presume you've done that before as you are already on a CFW.
I'm pretty sure you can't launch ChoiDujourNX from RCM, but that's not a bad idea. Someone should make that happen.
 

dudephanith

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 11, 2011
Messages
104
Trophies
1
XP
909
Country
So what I saw my SD card has been on FAT32 for a while.

--------------------- MERGED ---------------------------


How does one go in RCM mode and choose ChoidujourNX?
What i meant is keep pressing Power button and Vol+ until can go to RCM mode then inject Hekate payload. then choose CFW(sysnand). After that just downgrade.
 

ShadowBringer2016

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 19, 2019
Messages
10
Trophies
0
Location
Buried
XP
95
Country
United States
Alright let's get some things straight.

> My switch burnt fuses from v9.0.0 to v8.1.0
> I think it burnt 11 fuses based on Wikipedia
> I cannot go in it normally as it tells me I have an error
> I tried doing it exFAT and FAT32 but nothing good happens
> I thinking my BOOT0 and BOOT1 is corrupted...
 

pLaYeR^^

Doctor Switch
Member
Joined
Sep 18, 2014
Messages
3,151
Trophies
1
Age
27
Location
Austria
XP
3,908
Country
Austria
Alright let's get some things straight.

> My switch burnt fuses from v9.0.0 to v8.1.0
> I think it burnt 11 fuses based on Wikipedia
> I cannot go in it normally as it tells me I have an error
> I tried doing it exFAT and FAT32 but nothing good happens
> I thinking my BOOT0 and BOOT1 is corrupted...
You cant burn fuses by downgrading to 8.1.0. You burnt fuses by updating to 9.0.0 if you didn't protect with autoRCM. Can you enter RCM?
 

OrGoN3

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 23, 2007
Messages
3,241
Trophies
1
XP
3,285
Country
United States
Alright let's get some things straight.

> My switch burnt fuses from v9.0.0 to v8.1.0
> I think it burnt 11 fuses based on Wikipedia
> I cannot go in it normally as it tells me I have an error
> I tried doing it exFAT and FAT32 but nothing good happens
> I thinking my BOOT0 and BOOT1 is corrupted...
What CFW are you using? Which payload are you using? Hekate wouldn't care about fuses and wouldn't panic. Why do you think your boot0/1 is corrupt? How did you downgrade from 9 to 8.1? Using ChoiDujourNX or something else? Since you seemed to be unfamiliar with ChoiDujourNX.
 

ShadowBringer2016

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 19, 2019
Messages
10
Trophies
0
Location
Buried
XP
95
Country
United States
What CFW are you using? Which payload are you using? Hekate wouldn't care about fuses and wouldn't panic. Why do you think your boot0/1 is corrupt? How did you downgrade from 9 to 8.1? Using ChoiDujourNX or something else? Since you seemed to be unfamiliar with ChoiDujourNX.
Alright.
> CFW. You mean how I boot into Switch? Atmosphere
> I’m just using Hekate now.
> Because I’m trying to get keys using BOOT0/BOOT1
> I used ChoiDujuorNX to downgrade
 

OrGoN3

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 23, 2007
Messages
3,241
Trophies
1
XP
3,285
Country
United States
Alright.
> CFW. You mean how I boot into Switch? Atmosphere
> I’m just using Hekate now.
> Because I’m trying to get keys using BOOT0/BOOT1
> I used ChoiDujuorNX to downgrade
Alright. A good start. If you boot Hekate/Nyx and try to dump your boot0/1 keys, what happens?
 

OrGoN3

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 23, 2007
Messages
3,241
Trophies
1
XP
3,285
Country
United States
Atmosphere logo. Nintendo logo. Switch logo. Then error.
What error? Does it show an error? If so, please include a screenshot/photo. Saying 'error' doesn't help too much, as that doesn't describe what is happening.

Are you using Kosmos? Is it updated?
 

ShadowBringer2016

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 19, 2019
Messages
10
Trophies
0
Location
Buried
XP
95
Country
United States
What error? Does it show an error? If so, please include a screenshot/photo. Saying 'error' doesn't help too much, as that doesn't describe what is happening.

Are you using Kosmos? Is it updated?
Here are the two errors I get.
 

Attachments

  • 6426B408-5526-4F8C-9601-AB56C560C216.jpeg
    6426B408-5526-4F8C-9601-AB56C560C216.jpeg
    1.3 MB · Views: 233
  • 5E819A2A-E3D9-43C5-AB5D-CF9CA68919CD.jpeg
    5E819A2A-E3D9-43C5-AB5D-CF9CA68919CD.jpeg
    1.6 MB · Views: 208

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Yea is sad. His 2 movies were good. Informative about our food industry.
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    This was one of the craziest movies I've seen about our food industry, lots of stuff I didn't know. A must see. https://youtu.be/OqzjC-ENrl8?si=GYxmdY5nShzGniVi
  • OctoAori20 @ OctoAori20:
    Oh, that dude?
  • OctoAori20 @ OctoAori20:
    I stopped believing or caring about that dude when I found out about some of the more questionable nonsense he did in his life.
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Like what? I didn't know or hear.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    You mean like every famous person that ever existed
    +1
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I get so tired of hearing oh I liked him until...
  • OctoAori20 @ OctoAori20:
    I just know dude was a chronic alcoholic and such.
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    I've been to his chicken restaurant he started in his 2nd movie, Holy Chicken, was pretty good. It is only 15-20 miles from me in Ohio. It only lasted 1 yr or so then closed tho.
  • OctoAori20 @ OctoAori20:
    There are very few people I just have just an immense dislike of and he's one of those very few people, the only other example is Gene Simmons. My musician uncle on my mother's side of the family actually met Gene once during some event and said he was the most unpleasant person to be around.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I met myself once turns out that guy is a giant piece of shit that doesn't deserve any of my respect
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Damn alcoholics! (Sshhh- Opens another beer)
  • OctoAori20 @ OctoAori20:
    Agreed, Ken
  • OctoAori20 @ OctoAori20:
    I can't say I've ever tried even a sip of beer tbh-
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    You met yourself also and is a giant piece of shit?
    +1
  • OctoAori20 @ OctoAori20:
    Then again, I don't think I'd really enjoy it //shrug
  • OctoAori20 @ OctoAori20:
    I'm sure it's an acquired taste :P
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    Poor lad can never enjoy the amazing taste of four loko
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Root beer is a gateway drink, don't ever try it either.
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    @BigOnYa, don't you love how smooth MD20 is
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    Mad dog 20 20? Oh yea fixed the typo. I haven't seen that or had forever. Do they still make it?
  • K3Nv2 @ K3Nv2:
    I think it's why I'm alive
    +1
  • BigOnYa @ BigOnYa:
    What happens if when playing Paper Mario, you start a fire in-game?
    BigOnYa @ BigOnYa: What happens if when playing Paper Mario, you start a fire in-game?