nes emulator not launching

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by Blue Zoidberg, Apr 2, 2009.

Apr 2, 2009
  1. Blue Zoidberg
    OP

    Member Blue Zoidberg GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    253
    Location:
    USA, that big island near Cuba
    Country:
    United States
    I updated my Wii firmware to 3.4U and the homebrew channel updated itself as well.
    Recently, I decided to install and play FCE ultra GX (nes emulator) but the program doesn't show up on the homebrew channel menu.
    It's installed properly (using the wiibrew pack generator) and roms are in the correct place... what am I missing?
     
  2. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    sure everything is in the right place?
    dol file goes here:
    \apps\fceugx\boot.dol

    and roms in
    \gceugx\roms
    (so not in apps!)
     
  3. Blue Zoidberg
    OP

    Member Blue Zoidberg GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    253
    Location:
    USA, that big island near Cuba
    Country:
    United States
    Well that was a step in the right direction.
    I had to change the name from 'fceugx.dol' to 'boot.dol'
    Now I have an error "Error: This is not a valid Wii Application"
    Do I need to install a cios or something?
     
  4. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands

Share This Page