NES emulator help

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Gh0sti, Feb 15, 2010.

Feb 15, 2010

NES emulator help by Gh0sti at 8:27 PM (1,216 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Gh0sti
    OP

    Member Gh0sti iOS Guru

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    1,302
    Location:
    Inside you, all around you
    Country:
    United States
    hi i have nesDS latest version and trying to get it to run on Acekard 2i using akaio 1.5.1 firmware, for some reason it keeps freezing where it says nesds and my screens are black

    anyone know how to fix this?
     
  2. ChuckMcB

    Member ChuckMcB GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 30, 2007
    Messages:
    373
    Country:
    United Kingdom
    Try following these instructions for nesDS
     
  3. injected11

    Member injected11 Crescent Freshâ„¢

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    So it says "nesDS" with a white line below it, and the rest is blank? My first reaction would be that it is working properly, but you have your NES roms in the wrong location. Mine work properly when they are in a folder "NES" in the root of the card.
     
  4. Gh0sti
    OP

    Member Gh0sti iOS Guru

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    1,302
    Location:
    Inside you, all around you
    Country:
    United States
    yea i am still having problems, i am having the white line with it saying nesDS and the rest is blank
    so i made a folder called apps and put nesds in there, then i made a nes file and put my roms in there and it wont see any of the games
     
  5. choconado

    Member choconado Doesn't understand a damn thing on here

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    536
    Country:
    United States
    no, no, the nes folder has to be in the root of the card.

    (does anyone else get bugged by the fact that most homebrews demand root placement? )
     
  6. Gh0sti
    OP

    Member Gh0sti iOS Guru

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Messages:
    1,302
    Location:
    Inside you, all around you
    Country:
    United States
    well i got it to work on my iplayer so all is good just dont know why it wont work on my acekard
     
  7. twiztidsinz

    Member twiztidsinz Taiju Yamada Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    4,981
    Country:
    United States
    I don't know of many homebrew apps that NEED to be in the root folder... but many have folders that need to be in the root, like /data/ or /fonts/
    If that bothers you... set the folders to HIDDEN and any firmware worth a damn will not display them.
     
  8. Shufflemac

    Newcomer Shufflemac Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    78
    Location:
    NB, Canada
    Country:
    Canada
    Same problem for DSTT as well...
     
  9. injected11

    Member injected11 Crescent Freshâ„¢

    Joined:
    Jul 17, 2009
    Messages:
    1,776
    Country:
    United States
    Load nesDS through Moonshell.
     
  10. Shufflemac

    Newcomer Shufflemac Advanced Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    78
    Location:
    NB, Canada
    Country:
    Canada
    Nope still messed up for me, although, it will load up fine with the .nes fix found here under "extras".
     

Share This Page