N3DS doesn't boot at all!

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Manurocker95, Dec 5, 2016.

  1. Manurocker95
    OP

    Manurocker95 Pokémon Master

    Member
    605
    142
    May 29, 2016
    Madrid
    Hello, everyone! Well, my N3DS has stopped working recently and i'm looking for an explanation cz i don't really know what happen. I have a N3DS XL (a9lh+Luma 6.6) on 11.2 which doesn't boot. It keeps the black screen (even with the Blue light turned on) and doesn't boot the OS nor any Luma payload. My other 4 3DSs work perfectly so i dunno what's happening at all. Yes, i got back ups of my nand and it happened suddenly without any apparent reason.

    Booting without sd doesn't work either.

    Any ideas of what could it be?

    Edit: Okay, i opened my n3ds and checked everything was well connected and now the 3ds boots but freezes in the home menu when doing it. Does anyone know for sure if formatting the 3ds by settings, resets the nand? (as it seems to have something corrupted)
     
    Last edited by Manurocker95, Dec 7, 2016


  2. ShinyMK

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,492
    511
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    Does it do a blue light then like 2 seconds later turn off?
     
  3. Manurocker95
    OP

    Manurocker95 Pokémon Master

    Member
    605
    142
    May 29, 2016
    Madrid
    Nope, the SD is inside and i have the non-SD insterted versión of Luma installed with arm9loaderhax.bin directly in nand. I've also tried to boot without sd but it doesnt work.

    It's like the 3ds is booted (permanent blue light) but the OS isn't.
     
    Last edited by Manurocker95, Dec 5, 2016
  4. ShinyMK

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,492
    511
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    Try A+R+L+Up while booting up see if it does anything. Probably not
     
  5. Manurocker95
    OP

    Manurocker95 Pokémon Master

    Member
    605
    142
    May 29, 2016
    Madrid
    No :( Recovery mode nor Luma payloads don't response :(
     
  6. ShinyMK

    ShinyMK known as @initPRAGMA

    Member
    1,492
    511
    Dec 29, 2015
    127.0.0.1
    This works for SOME poeple:
     
  7. Manurocker95
    OP

    Manurocker95 Pokémon Master

    Member
    605
    142
    May 29, 2016
    Madrid
    I Guess i'll give it a Try and see if it's that. Thx
     
  8. ThatNintendoNerd

    ThatNintendoNerd GBAtemp Regular

    Member
    269
    41
    Feb 13, 2016
    United States
    A Cartridge
    Try to boot without the SD Card inside the 3DS.
     
  9. Ominous66521

    Ominous66521 GBAtemp Maniac

    Member
    1,058
    234
    Feb 7, 2016
    United States
    Are you using the otpless a9lh?
     
  10. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,843
    5,254
    Jan 28, 2016
    United States
    Otpless is only a way to install a9lh. It won't make an difference in the long run if you installed otpless or not.
     
  11. Manurocker95
    OP

    Manurocker95 Pokémon Master

    Member
    605
    142
    May 29, 2016
    Madrid
    I've already tried that. There's no response. I Guess it's because i've got the non-sd inserted Version of luma installed :(
     
  12. Shadow#1

    Shadow#1 Wii & 3DS Softmod Expert

    Member
    3,744
    985
    Nov 21, 2005
    United States
    WRONG thats why it has been removed from the guide now as there was some amounts of bricks because of that method
     
    Ominous66521 likes this.
  13. Bedel

    Bedel The key of the blade

    Member
    981
    330
    Oct 28, 2015
    But the bricks happend in the moment of the install, not after it.
    If he have been able to run it and wasn't brick, then it has nothing to do with this, dude.
     
    DesuIsSparta, Hozu and HyperT like this.
  14. chocoboss

    chocoboss GBAtemp Regular

    Member
    236
    70
    Jun 25, 2016
    France
    FRANCE
    This happened to other ppl a few time ago it seems to be a luma problem ... try install older version ( 6.1 )
     
  15. Ominous66521

    Ominous66521 GBAtemp Maniac

    Member
    1,058
    234
    Feb 7, 2016
    United States
    Sdless isn't the problem since all that does is run luma through the ctr nand.The cause is the otpless file in version 3 of a9lh which has been reported to cause "random bricks" in rare cases.Version 4 removes it and the guide tells people to use the downgrade method in order to get the otp instead.
     
    Last edited by Ominous66521, Dec 5, 2016
  16. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,843
    5,254
    Jan 28, 2016
    United States
    Those bricks are at the time of installing. Not after installing
     
  17. Manurocker95
    OP

    Manurocker95 Pokémon Master

    Member
    605
    142
    May 29, 2016
    Madrid
    So could it be hardware brick or something instead of software one? I don't really know what exactly is the black screen of death. :/
     
  18. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,843
    5,254
    Jan 28, 2016
    United States
    Did you install a9lh and it didn't boot or just random didn't boot?
     
  19. Manurocker95
    OP

    Manurocker95 Pokémon Master

    Member
    605
    142
    May 29, 2016
    Madrid
    I installed a9lh and worked perfectly. It happened suddenly without any reason.
     
  20. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,843
    5,254
    Jan 28, 2016
    United States
    That sounds like a hardware failure then. Did you do anything before the brick? Like restoring a NAND backup or updating the system?