My origian game requires update

Discussion in 'Wii - Hacking' started by boldy102, Feb 11, 2009.

Feb 11, 2009
  1. boldy102
    OP

    Newcomer boldy102 Newbie

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    Hi

    I ahve installed the hombrew channel and follwed instructions to downgrade my wii from 3.3 to 3.2 , i have gamma backup launcher . The problem I have is when I put my original copy of tiger woods into the console , the disc channel says system update needed so i cannot load the game , i didnt want to update as i have jus downgraded and was scared of bricking my wii . CAN ANYBODY HELP PLS

    also i tried to load a backup using backup launcher and i got the read error 324 can somebody pls also help with this

    thanks in advance
     
  2. m-tek

    Member m-tek GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    176
    Location:
    Manchester
    Country:
    United Kingdom
    use starfall or preloader to block updates!!
     
  3. mcj

    Member mcj GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    378
    Country:
    United States
    I recommend Starfall (only because I don't use preloader). There are loads of threads concerning installing & using starfall. So be sure to read up.

    In regards to error 324 - there is a handy dandy search function here. Give it a try. Or ... http://www.google.com/search?q=error+324+&...rch=gbatemp.net

    [​IMG]
     
  4. gibberish

    Member gibberish GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    238
    Country:
    United Kingdom
    what is the purpose of downgrading?
    i have HBC, gamma backup launcher, gamecube backup launcher, WII VC and WiiWare wads all installed on a 3.3... why do you need 3.2?
     
  5. Don Killah

    Member Don Killah GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 21, 2002
    Messages:
    1,127
    Country:
    France
    To install such great tools like Starfall or Preloader, that will provide some hacks to restore your wii if you bricked it, disable updates, force region free...
    Not talking about the custom healthscreens if you want to change it( i personnaly don't, but it's upto you).
     
  6. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    Stop asking same question multiple times.
     
  7. boldy102
    OP

    Newcomer boldy102 Newbie

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    Thanks all , i have now sussed it , i deleted home brew channel udated as said when i loaded game and my wii stayed at version 3.2e . so i reinstalled homebrew channel.
    As for read error 324 , i changed from dvd +r discs to dvd - r discs and everything now works fine

    thanks again for all your help
     
  8. kitt050383

    Member kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    648
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    you should have just set the book-type to dvd-rom...
    but glad things are working out for you...
    -kitt050383
     
  9. boldy102
    OP

    Newcomer boldy102 Newbie

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United Kingdom
    I tried to change book-type but for some reason It wasnt happening , that why i went for the dvd - r . Any way all good times now . first game i did was wii music (for the kids) What a croc of S***
     

Share This Page