Mouse problems w8

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by zelazzin, Dec 24, 2012.

Dec 24, 2012

Mouse problems w8 by zelazzin at 6:17 PM (412 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. zelazzin
    OP

    Newcomer zelazzin Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    44
    Country:
    Sweden
    Hi, I just installed windows 8 and now my mouse does not work. It worked fine on windows 7 but now it just won't work! Please help!!!
    /zelazzin
     
  2. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    Unplug it, re-plug it....windows 8 updates drivers.......profit ??
     
  3. zelazzin
    OP

    Newcomer zelazzin Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    44
    Country:
    Sweden
    How do I download drivers w/o a mouse?
     
  4. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    [​IMG]

    ....Tell me, is it a USB or PS2 mouse ?

    And by telling you Windows 8 should install the appropriate driver it means you don't have to do it manually.....;)
     
  5. zelazzin
    OP

    Newcomer zelazzin Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    44
    Country:
    Sweden
    A usb mouse, but it seems like it's unpluggin itself all the time...
     
  6. Arras

    Member Arras ★02

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Messages:
    5,714
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Try plugging it in a different USB port?
     
  7. The Riolu

    Member The Riolu Emanation Pokémon

    Joined:
    Dec 17, 2012
    Messages:
    167
    Country:
    United States
    If its a generic mouse, it should work. If its a gaming mouse, try to download the driver from the manufacturer's site if they have one available.
     
  8. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    Faulty cable/usb port.

    Try using a different USB port as already suggested, and if the problem persists then throw away your mouse and get a new one.
     
  9. zelazzin
    OP

    Newcomer zelazzin Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    44
    Country:
    Sweden
    None of that works..!
     
  10. pwsincd

    Member pwsincd Garage Flower

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    2,973
    Location:
    Manchester UK
    Country:
    United Kingdom
    use your arrow keys / tab etc to browse to the mouse settings and check there for it being disabled somehow.
     
  11. Sicklyboy

    Global Moderator Sicklyboy Resident Mechanical Keyboard Addict

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    5,620
    Location:
    [̲̅$̲̅(̲̅ ͡° ͜ʖ ͡°̲̅)̲̅$̲̅]
    Country:
    United States
    Try on an entirely different hub. If you're plugging it into one bank of ports on the back, try another bank. Try front panel. Try a use hub. Is windows even recognizing ANY device being attached at all, even if it isn't working?
     
  12. zelazzin
    OP

    Newcomer zelazzin Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    44
    Country:
    Sweden
    Sorry for beeing a n00b but where do I find the mouse settings?
     
  13. zelazzin
    OP

    Newcomer zelazzin Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    44
    Country:
    Sweden
    Yes it is recognizing the mouse but there is no response..
     
  14. zelazzin
    OP

    Newcomer zelazzin Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    44
    Country:
    Sweden
    Okay, so I got like 5 mouses and one old dell mouse works and when I check under settings-change cpu settings-units then it says this mouse is an "optical mouse usb" and the one I´ve used before is a HID-compitable mouse. What´s the difference?
     
  15. ComeTurismO

    Member ComeTurismO CTO

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    2,909
    Location:
    4:54 PM
    Country:
    Canada
    I don't think you should triple post, buddy. Just turn the power off, literally, and turn it back on, usually recovers all usb root hubs for me.
     
  16. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    Looks like he's 12, then it's ok.
    Otherwise I'm saying he's just trolling us.

    This conversation should be over and closed .
     

Share This Page