Missing .cia

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by phazonknight, Dec 11, 2014.

  1. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    OK i've had enough of .cia files this is my third time having to reinstall everything and losing my save files and now they arent even on my damn homescreen now but devmenu says its still installed. wth!!
     


  2. NCDyson

    NCDyson Hello Boys...

    Member
    271
    113
    Nov 9, 2009
    United States
    maybe the cache is screwed up?
     
  3. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    any fix for that? honestly im just thinking of reformatting but I want to keep my save files
     
  4. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    Ok, somehow my cia came back but 2 of them became corrupted so i had to delete them, that gets really annoying and I don't know what I am doing that causes them to be corrupted in the first place!!
     
  5. Rizzorules

    Rizzorules "What are you doing?" "Something unexpected."

    Member
    917
    366
    Aug 17, 2013
    Netherlands
    I had the same problem and if i tried to run that game from Dev menu it gave me and error. My solution was erase them from my 3ds and copy those files from my computer to my sd card again. Try checking the id because if you install two games that have the same id they will screw up. If it doesnt work try making another emunand
     
  6. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    welp they disappeared again, my theme is gone and i cant change it because it cant read my sd card...just fcking great....
     
  7. NCDyson

    NCDyson Hello Boys...

    Member
    271
    113
    Nov 9, 2009
    United States
  8. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    I only had about 6, now nothing is showing up on that, devmenu shows there is NO applications at all, i cant do into data management at all
     
  9. LessThanEqual

    LessThanEqual Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Dec 10, 2014
    You most likely have a fake SD card which is corrupting data.
     
  10. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    Ill try with my old SD card
     
  11. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    Ummm so something weird is with my SD card, the 'nintendo 3ds' folder has this:

    EDIT: sorry picture did not come along for the ride..
     
  12. KazoWAR

    KazoWAR GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,799
    681
    Aug 12, 2008
    United States
    Winter Haven
    so what going on with the nintendo 3ds folder?
     
  13. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    here it is
     

    Attached Files:

    • SD.png
      SD.png
      File size:
      84.4 KB
      Views:
      199
  14. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    folders are file formats and i have no idea why!!
     
  15. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    I hope its not because of the laptop because its the only one with an SD card reader and the laptop is...iffy to say the least​
     
  16. NCDyson

    NCDyson Hello Boys...

    Member
    271
    113
    Nov 9, 2009
    United States
    is it doing that for both SD cards or just the one?
     
  17. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    I had a backup of my save file where the 'nintendo 3ds' file was in the correct format and reapplied it and it seems to be ok but all the .cia are gone..again of course, so Im reinstalling some .cia again...
     
  18. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    So I'm confused that ive installed 4 .cia and 3 dlc and its used 12 gigs from my 16 gigs, is there a way to view the hidden partion on the sd card? devmenu shows that nothing else is installed but those 4 .cia files and the dlc and some patchs, all off which equal nowhere near 12 gigs
     
  19. Gamemaster1379

    Gamemaster1379 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    588
    82
    May 5, 2008
    United States
    United States
    Are you accessing the file manager under options? That has been known to screw things up.

    That aside, I know that often times whenever I load up my emuNAND, a lot of my files are being rearranged and will take some time to show up. They do show up, though.
     
  20. phazonknight
    OP

    phazonknight GBAtemp Regular

    Member
    165
    18
    Feb 3, 2014
    Canada
    i access data management in emunand ONLY when i know games are corrupted (highlighting a game on homescreen and no image shows up) and then i check data management and see that there is a blank space with a zero size, so i delete it through the devmenu. But my dev menu AND data management both show the 4 .cia games i dwled but says i only have like 4 gigs (30k block size) of space left.