Loading Gamecube games via USB only?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Raqib, Jul 21, 2012.

Jul 21, 2012
  1. Raqib
    OP

    Newcomer Raqib Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    53
    Location:
    Paramus, NJ
    Country:
    United States
    I just loaded Sonic Adventure 2 Battle from my USB Drive, but a prompt came up saying it was copying files from my USB drive to my SD card. Is there any way I can avoid this?
     
  2. wrettcaughn

    Member wrettcaughn Misunderstood Moral Elitist

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3,785
    Country:
    United States
    might help to know how you were loading the game from your USB drive...
     
  3. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    are you using dios mios lite?
    that may be your prob. use dios mios not lite.
     
  4. MrKill

    Member MrKill GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    155
    Country:
    Canada
    Use a newer revision of wiiflow/usb loader GX/ config/ or dios mios booter.
     
  5. Raqib
    OP

    Newcomer Raqib Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    53
    Location:
    Paramus, NJ
    Country:
    United States
    I'm using the latest Configurable USB Loader mod

    I'm using regular DIOS-MIOS, I even just reinstalled to be 100% for sure

    I'm using the latest Configurable USB Loader mod
     
  6. Raqib
    OP

    Newcomer Raqib Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    53
    Location:
    Paramus, NJ
    Country:
    United States
    I just changed 1.2+ to DM, and that solved the first problem, but the game still isn't working.

    The game I have in is Super Smash Bros Brawl, and I've tried both with disc and no disc. Any suggestions?
     
  7. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    ssb is a wii game.
     
  8. jonthedit

    Member jonthedit GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    1,691
    Country:
    Bermuda
    I've been watching your posts Luigi, and you always seem to post non-relevant bs troll posts.
    Just look at all my "ask!" questions.
    Clearly you don't understand the topic here, so leave.
    He was stating he had a game disc in the drive as Dios MIOS needs any retail disc in the drive to run.

    @OnTopic

    Did you try without a disc in the drive?
     
  9. Raqib
    OP

    Newcomer Raqib Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2011
    Messages:
    53
    Location:
    Paramus, NJ
    Country:
    United States
    I did, yeah. I didn't have any luck with that either.

    Edit: Sometimes I get the error, "app_entry is not within the apploader"
     
  10. jonthedit

    Member jonthedit GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    1,691
    Country:
    Bermuda
    If you are unable to solve this within a week, PM me and then I'll do some serious thinking and messing with my Wii to try to recreate your problem.
     
  11. raddok

    Newcomer raddok Member

    Joined:
    Jul 3, 2012
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    With that error the most likely cause is a bad dump. Verify the MD5 against redump.org or just try re-ripping the disc with cleanrip.

    If you used GCReEX to extract, then try discex instead.

    Also be sure that your drive is Fat32 with 32kb clusters.
     

Share This Page