Lego Rock Band Sound Problems

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by raptir, Nov 5, 2009.

Nov 5, 2009

Lego Rock Band Sound Problems by raptir at 3:36 PM (1,402 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. raptir
    OP

    Member raptir GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    I'm playing Lego Rock Band with Configurable USB Loader using cIOS 223 (36/37). It works fairly well, but I get a lot of sound glitches in the game. The songs themselves play fine, but there's no cheering before the song, and the "clicks" when you move through the menus will often not play. Could this be a problem with my setup? I'm using cIOS 223 mload with block IOS reload and anti-002 fix, as that was recommended to me somewhere.
     
  2. Benjay

    Member Benjay Hardstyle Addict

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Amiens
    Country:
    France
    cIOS 222/223 seem to have problem with sound....
    If i play my GH games using them , the sound level is very low , and i can't hear the guitar.
    When i play them with cIOS rev14 , everything is ok.

    So i can't play GH5 , because it needs cIOS223 to launch........
     
  3. Robj1969

    Newcomer Robj1969 Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    43
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom

    Hello mate,

    ON GH5 and other newer games you have the option to turn up/down the various instruments.

    Have put guitar at highest level and rest a couple of notches down and plays AOK

    Also have my wii plugged into my surround sound amp 200W with 50W bass bin...cool noise LOL
     
  4. Benjay

    Member Benjay Hardstyle Addict

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Amiens
    Country:
    France
    That's what i've done too , but it's still not really good.
    There is a serious sound problem with Hermes cIOS......
    btw , my wii is plugged to a surround Yamaha amp too ^^ yes , cool noise lol
     
  5. raptir
    OP

    Member raptir GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    And I've found I get some synchronization issues with cIOS 249...
     
  6. justmike

    Member justmike GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    329
    Country:
    Australia
    Do you have surround sound? The Wii sometimes has troubles with surround sound and often has this high pitched sound at the end of notes.

    Other times its fine.
     
  7. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    are you sure you guys are using rev4 of hermes cIOS?

    rev3 is known for sound issues.
     
  8. Benjay

    Member Benjay Hardstyle Addict

    Joined:
    May 25, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Amiens
    Country:
    France
    In my own case i'm 100% sure to use the rev4 of Hermes.
     
  9. raptir
    OP

    Member raptir GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    Yes, I'm certain I'm using rev4. I even reinstalled it. I've also had no sound issues in other games (GH5 and it's variants, nor World Tour). Does anyone have any specific experience with LEGO Rock Band?
     
  10. crezwell

    Member crezwell GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    147
    Location:
    Cannock,England
    Country:
    United Kingdom
    I have the no crowd sound before a song using usb loaders, havent noticed anything else tho in the game.
     
  11. raptir
    OP

    Member raptir GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    Yeah, I really don't care about that as much as that I've now noticed that, on multi-song setlists, the crowd NEVER stops cheering. Once they start between the two songs, they do not stop for the duration of the next song.
     
  12. raptir
    OP

    Member raptir GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    189
    Country:
    United States
    I was just playing GH5 a little bit, and I've noticed that the guitar track will cut out occasionally...

    EDIT: I'm going to make a new topic that's more general, detailing all my sound problems with music games.
     

Share This Page