RELEASE Kosmos - A Hekate CFW-package

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by tomGER, Jun 4, 2018.

  1. Clydefrosch

    Clydefrosch GBAtemp Psycho!

    Member
    11
    Jan 2, 2009
    Germany
    since there are always a few bumps in the road after any atmosphere update, I was just wondering if there were any this time and if it's a good time to update kosmos
     
  2. azoreseuropa

    azoreseuropa GBAtemp Guru

    Member
    10
    Nov 6, 2002
    United States
    Azores/Portugal
    I prefer ReiNX over it. I am happy with my CFW. No problem so far.
     
  3. tomGER
    OP

    tomGER GBAtemp Fan

    Member
    7
    Feb 6, 2017
    Germany
    I mean, it's on nearly newest atmos still (at least last release atmos)

    Cool ... ? Don't get what you're trying to tell me here lol
     
    tiliarou likes this.
  4. alba93

    alba93 Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 2, 2019
    France
    Hello,
    A friend of mine has just bought a non patched switch.
    He has put the Kosmos package into his SD card but each time he try to launch the CFW under hekate he get a black screen.
    He tried different version of Kosmos but each time the same result
    He tried also to restore the NAND but always the same problem
    At last in the launch configuration he can select payloads and select fusee payload to start Atmosphere.
    To sum up he succeed in starting Atmosphere but not Kosmos
    What coud be the issue?
    thanks
     
  5. realg123

    realg123 GBAtemp Regular

    Member
    3
    Aug 9, 2010
    Canada
    Thanks a million
     
  6. susi91

    susi91 Member

    Newcomer
    1
    Sep 13, 2018
    Germany
    Thank you @tomGER for your great sd package. ^_^

    For update from Kosmos v9 to newest v11, drag/drop/overwrite with the new release files is a propper solution? Or maybe better delete all corresponding folders? :unsure:
     
  7. ZachyCatGames

    ZachyCatGames GBAtemp Maniac

    Member
    7
    Jun 19, 2018
    United States
    Hell
    Deleting all the old files and copying over the new ones would probably be better. Overwriting them would probably work though
     
    susi91 likes this.
  8. alba93

    alba93 Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 2, 2019
    France
    Any idea how to fix this issue?
    thanks
     
  9. lordelan

    lordelan GBAtemp Psycho!

    Member
    10
    Jan 4, 2015
    Germany
    Uh oh, I smell random trying.

    Also what do you mean by "he succeed in starting Atmosphere but not Kosmos"?
    Kosmos is actually nothing but a compilation of hekate + Atmosphère (including sigpatches) and a few other things.
    So he can boot Atmosphère, what more does he want?
    Or does your "he succeed in starting Atmosphere but not Kosmos" still leads to a black screen?
     
  10. alba93

    alba93 Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 2, 2019
    France
    thanks for your feedback
    in fact i gave him a Kosmos package and games under nsp format.
    On my side all is running well. i can select cfw in the hekate menu and it starts atmosphere, the kips and so on.
    i can install the nsp files with tinfoil or goldleaf without any problem.
    With the same Kosmos package my friend get a black screen after selecting cfw and i don't understand why.
    He succeed in starting the original "Atmosphere" by selecting fusée gelée payload.
    But once started he get errors when he try to install some games.
    I think that all the extra features (sigpatches, ...) are not applied.
    How do he has to proceed to add this features?
    What could be the root cause leading to this black screen issue?
    thanks
     
  11. lordelan

    lordelan GBAtemp Psycho!

    Member
    10
    Jan 4, 2015
    Germany
    While this sounds really odd to me, the good thing is that Atmosphère boots.
    There's two options now:
    1. If your friend is fine with "just" having Atmosphère without hekate, he could just add the sigpatches manually and should be able to install and play any NSPs:
      https://gbatemp.net/threads/i-heard-that-you-guys-need-some-sweet-patches-for-atmosphere.521164/
      Just unpack that to the SD.
    2. If your friend wants to give Kosmos another shot:
      I would try removing anything (except the Nintendo and switch folder) from the SD and then extract Kosmos freshly from the newest release zip again to it. Then use the included hekate*.bin while the Switch is in RCM and hekate should boot. From there, the CFW now should be usable. Worth a try.
      As a sidenote: As stupid as that may sound: Trying another SD card could lead to success. SD cards are real divas sometimes.
     
  12. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!

    Moderator
    15
    Aug 5, 2007
    Sweden
    Especially when they're getting old. Bunch of bastards are what they are!
     
    Koksi__ likes this.
  13. alba93

    alba93 Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 2, 2019
    France
    thanks again for your help
    We've already tried different versions of Kosmos without success
    We also tried different SD format (FAT32 and exFAT) => same result
    Unfortunatly he doesn't have an other SD card to test.

    Now as proposed he can add sigpatches manually and see if it fulfills his expectations.

    I've another friend who doesn't succeed in starting atmoshpere, reinx, .... anymore
    At first all was OK but his SD failed while he was copying a file on it.
    He replaced the SD card (still under warranty) and Kosmos was runing well again.
    He removed the SD card to add files but now he get the error "failed to init SD card" or something like this when he selects launch under hekate.
     
    Last edited by alba93, Feb 6, 2019
  14. lordelan

    lordelan GBAtemp Psycho!

    Member
    10
    Jan 4, 2015
    Germany
    Umm... please don't tell me he did that without shutting down the console completely.
    Shutting down the Switch and using the reject feature in Windows before pulling it out there is a must to avoid data corruption.
    Format the card again (FAT32 with GuiFormat with 32 k cluster size) and put a fresh Kosmos on it.
     
  15. ShadowOne333

    ShadowOne333 GBAtemp Guru

    Member
    18
    Jan 17, 2013
    Mexico
    So, now that Atmosphere has been updated to 0.8.4, how long would it take for Kosmos to be updated properly with it? I gotta have my Atmos with sigpatches, because fuck hypocrisy :tpi:
     
    TotalJustice likes this.
  16. Lacius

    Lacius GBAtemp Guru

    Member
    16
    May 11, 2008
    United States
    Probably between a few hours and a few days. Keep an eye on the Kosmos Github and this thread.
     
    tomGER and ShadowOne333 like this.
  17. ShadowOne333

    ShadowOne333 GBAtemp Guru

    Member
    18
    Jan 17, 2013
    Mexico
    Ah very well, thanks for the info! :)
     
  18. W9qI8k5QMf

    W9qI8k5QMf Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 11, 2019
    United States

    I had same problem.

    Problem was: my sdcard was exfat.

    had to reformat it to fat32.
    download some program to format the sdcard to fat32.

    fresh copy all the kosmos files over to fat32 sdcard (i used this site hxxps%\\vvv.sdsetup.cum/console?switch ).
    dont add any nsps or anything else, not yet.

    launch cfw. no more black screen.

    I'm guessing this is same issue you are facing, but maybe not, I dunno.

    after launching cfw, update switch to firmware that has exfat compatibility with that
    ChoiDujourNX
    nro.
     
    Last edited by W9qI8k5QMf, Feb 22, 2019
  19. huma_dawii

    huma_dawii GBAtemp Psycho!

    Member
    9
    Apr 3, 2014
    United States
    Planet Earth
    Ufff i can't wait :v im anxious with my saves xDDD haven't turn on my Switch just in case :v
     
    ShadowOne333 likes this.
  20. paulzheng

    paulzheng GBAtemp Regular

    Member
    2
    Dec 10, 2013
    China
    we are looking forward kosmos updating within atm 0.8.4 and latest signpatch
     
    tomGER and ModderFokker619 like this.
Loading...