ROM Hack RELEASE Kirby Star Allies 60FPS Hack

Kirby567fan

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jan 6, 2018
Messages
396
Trophies
0
Age
21
XP
2,226
Country
Morocco
Hack for Kirby Star Allies that makes the game run at 60 FPS at all time rather than only in menus. It is hitting that target framerate quite often in handheld mode when using the below OC but if you want a more stable 60FPS youll need more GPU OC. Only tested in handheld mode, but bear in mind that the framerate might become unstable if the screen is full of enemies or effects especially in the forest areas.

Code:
handheld_charging_cpu=1785
handheld_charging_gpu=768
handheld_charging_mem=1600

To install it simply copy the 01007E3006DDA000 folder to the contents folder in the atmosphere folder, since this is a cheat you will need Edizon to enable it.

It will only work with version 4.0.0 of the game.
Credits to:
  • @Gamerjin and @DaBlackDeath for help on creating the cheat.
  • @masagrator for making the actual cheat.
  • theboy181 on the yuzu Discord for the og cheat that was exclusive to the yuzu emulator and for info about it.
Enjoy.

Note: The 60FPS+LowerRes mod makes the game run at 60FPS as well as dropping resolution to 432p in handheld mode and 720p for docked mode, and as a result it doesnt need a lot of OC:
Code:
handheld_cpu=1785
handheld_charging_gpu=537
handheld_gpu=460
handheld_mem=1600
docked_cpu=1785
docked_gpu=921
To install it copy everything in the .zip file to the atmosphere directory.
Also if you are using atmosphere 0.9.X or lower make sure to rename the contents directory to titles.
 

Attachments

  • Kirby60FPS.zip
    568 bytes · Views: 1,990
  • Kirby60FPS+LowerRes.zip
    1.4 KB · Views: 1,042
Last edited by Kirby567fan,

Huy98vn

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 16, 2017
Messages
325
Trophies
0
Age
24
XP
500
Country
Vietnam
Could you find the cheat for 60fps MHGU?
like it has this code for 60fps 3ds version:
[Unlock FPS]
0088E584 EEF01A49
 

masagrator

The patches guy
Member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
5,147
Trophies
2
XP
9,161
Country
Poland
Could you find the cheat for 60fps MHGU?
like it has this code for 60fps 3ds version:
[Unlock FPS]
0088E584 EEF01A49
Switch is not even using the same instruction in whole code as 3DS originally in this offset. So 3DS cheat doesn't help in anything.

We are struggling with 32-bit games for months and we will check in next weeks if cheats method can be applied to them.
 
Last edited by masagrator,

Zerousen

【=◈︿◈=】
Member
Joined
Jun 30, 2009
Messages
1,986
Trophies
0
Age
24
XP
1,278
Country
United States
Doesn't work with SXOS cheats, if this is obvious then consider this a warning for other noobs like me. :D

EDIT: It works! My bad!
 
Last edited by Zerousen,

masagrator

The patches guy
Member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
5,147
Trophies
2
XP
9,161
Country
Poland
Doesn't work with SXOS cheats, if this is obvious then consider this a warning for other noobs like me. :D
It should work. You are sure you've applied OC? Game uses double buffer and without OC you will stick to 30 FPS in gameplay. You can use 30 FPS cheat to check in menu if it's really not working.
 

Zerousen

【=◈︿◈=】
Member
Joined
Jun 30, 2009
Messages
1,986
Trophies
0
Age
24
XP
1,278
Country
United States
It should work. You are sure you've applied OC? Game uses double buffer and without OC you will stick to 30 FPS in gameplay. You can use 30 FPS cheat to check in menu if it's really not working.
Ohh, I will look into that. Thank you for the reply.

EDIT: It works!
 
Last edited by Zerousen,
D

Deleted User

Guest
when i go into the cheats page for kirby, it says "Cheats for this game present but title version or region doesn't match!"
my game is updated to 4.0.0 :/
using atmosphere
 
Last edited by ,

Skirlez

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 8, 2018
Messages
242
Trophies
0
XP
1,139
Country
Israel
Thank you! I've been waiting for something like this.
EDIT: Also encountering above error. What can I do to fix it?
 
Last edited by Skirlez,

masagrator

The patches guy
Member
Joined
Oct 14, 2018
Messages
5,147
Trophies
2
XP
9,161
Country
Poland
when i go into the cheats page for kirby, it says "Cheats for this game present but title version or region doesn't match!"
my game is updated to 4.0.0 :/
Thank you! I've been waiting for something like this.
EDIT: Also encountering above error. What can I do to fix it?
We don't even know what homebrew, CFW, FW, etc. You are using.
 

Alex S

Creator Of WWHDM, And Metroid Fusion XER0X!
Member
Joined
May 2, 2016
Messages
695
Trophies
0
Location
Hell
Website
www.erm.wut
XP
1,002
Country
United States
so to get to work you need to use sys clk editor to set the values in the op, open the game, open the homebrew menu in applet mode through the album, then use the latest edizon and click on the blue c icon in the middle of the screen, from there it works!

although seemingly it only works well in handheld charging, does not change fps while docked or just handheld (in handheld by itself it works but only sometimes?)
 

Skirlez

Well-Known Member
Member
Joined
Dec 8, 2018
Messages
242
Trophies
0
XP
1,139
Country
Israel
so to get to work you need to use sys clk editor to set the values in the op, open the game, open the homebrew menu in applet mode through the album, then use the latest edizon and click on the blue c icon in the middle of the screen, from there it works!

although seemingly it only works well in handheld charging, does not change fps while docked or just handheld (in handheld by itself it works but only sometimes?)
Followed your instructions and it works perfectly. Thank you!
 
D

Deleted User

Guest
so to get to work you need to use sys clk editor to set the values in the op, open the game, open the homebrew menu in applet mode through the album, then use the latest edizon and click on the blue c icon in the middle of the screen, from there it works!

although seemingly it only works well in handheld charging, does not change fps while docked or just handheld (in handheld by itself it works but only sometimes?)

thank you so much, it worked! :D
 

ShootingStar

Active Member
Newcomer
Joined
Jan 23, 2017
Messages
38
Trophies
0
Age
23
XP
348
Country
United States
Works on occasions in handheld charging mode, no noticeable change while docked.
Perhaps docked mode needs to be forced to run with lower settings and resolution for it to work while docked?

It'd be preferrible if there was a method without using ReverseNX. I simply can't get that to work for the life of me.
 

Kirby567fan

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Jan 6, 2018
Messages
396
Trophies
0
Age
21
XP
2,226
Country
Morocco
Works on occasions in handheld charging mode, no noticeable change while docked.
Perhaps docked mode needs to be forced to run with lower settings and resolution for it to work while docked?

It'd be preferrible if there was a method without using ReverseNX. I simply can't get that to work for the life of me.
What CFW are you using?
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Dark_Phoras @ Dark_Phoras: I do live in the vortex of materialism of any place I've ever been